Μην τσακώνεστε για τις ευρωεκλογές, γίνεται Παγκόσμιος Πόλεμος

Θα μπορούσε κάποιος να ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αν δεν είχε ιδέα τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.

Εκτός από τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και την διαρκή γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ στη Γάζα, τις τελευταίες ημέρες είχαμε την επίθεση του Ισραήλ κατά της πρεσβείας του Ιράν στην Δαμασκό της Συρίας, όπου σκοτώθηκαν επτά αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης -ανάμεσά τους, δυο ταξίαρχοι- και τις ΗΠΑ να διαβεβαιώνουν το Ιράν πως δεν είχαν καμία ανάμειξη αλλά ούτε και γνώση από πριν για την επίθεση του Ισραήλ κατά της πρεσβείας του στην Δαμασκό, γιατί είναι προφανές πως είναι διακαής πόθος του Ισραήλ να σύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν, οπότε το Ιράν -για την ώρα- αρκέστηκε να πει πως καμία πρεσβεία του Ισραήλ δεν είναι ασφαλής.

Βέβαια, δεν είναι μυστικό πως το Ιράν χρηματοδοτεί και εξοπλίζει οργανώσεις κατά του Ισραήλ σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ είναι γνωστό πως το Ιράν στέλνει όπλα στη Ρωσία· επίσης, τον Μάρτιο, Ρωσία, Κίνα και Ιράν έκαναν κοινά γυμνάσια στον Ινδικό Ωκεανό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν στην Δαμασκό δεν καταδικάστηκε από τις περισσότερες δυτικές χώρες στον ΟΗΕ.

Θυμάμαι τον δολοφονικό βομβαρδισμό της πρεσβείας της Κίνας στο Βελιγράδι από το ΝΑΤΟ το 1999, αλλά 25 χρόνια μετά η Κίνα έχει αλλάξει τις ισορροπίες εμπορικά και στρατιωτικά και είναι υπερδύναμη, ενώ και η Ρωσία δεν είναι πια η αδύναμη χώρα που προέκυψε από την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, ενώ Κίνα και Ρωσία είναι σύμμαχοι.

Διαβάστε τη συνέχεια: ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.