Μια ζωή σαν παραμύθι- Από άστεγος, “Αρχηγός” των φορτηγών και της ελληνικής νύχτας στην Αυστραλία

Μια ζωή σαν παραμύθι- Από άστεγος, "Αρχηγός" των φορτηγών και της ελληνικής νύχτας στην Αυστραλία

Μια φορά κι ένα καιρό, όπως λένε στα παραμύθια, ήταν ένας 14χρονος μαθητής, που τον έδιωξαν από το σχολείο και μεγάλωσε στους δρόμους. Η μοίρα, συνεχίζουμε την ιστορία, που δεν είναι παραμύθι, ο τύπος βρέθηκε να έχει ένα στόλο 80 φορτηγών οχημάτων, που αναλαμβάνουν μεταφορές εμπορευμάτων, και η εταιρία του να έχει γραφείο σε κάθε πόλη της Αυστραλίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Επίσης, εκεί σήμερα είναι η “κεφαλή” της ελληνικής νύχτας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

– Τι σημαίνει αυτό;

Ο Ελληνοαυστραλός μεγαλοεπιχειρηματίας σήμερα, τίποτας χθες, ο Παναγιώτης Συνοδινός, γνωστός στην ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας ως Peter Sinοdinos- αυτός είναι ο άνθρωπος της ιστορίας μας, πριν από περίπου ένα χρόνο, προχώρησε στην εξαγορά ενός σχετικά μικρού νυχτερινού κέντρου, με έδρα το Belmore του Σύδνεϋ, που φιλοξενεί γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές.

– Αυτό το… κέντρο πριν ονομάζεται Gkazi, σήμερα Defi.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Για το επόμενο βήμα; Ο Peter το κράτησε κλειστό για 3.5 μήνες, για να του κάνει κάποιες ριζικές αλλαγές. Μια από τις αλλαγές ήταν η αύξηση της χωρητικότητας του. Προσπάθησε να το φέρει στα μέτρα του, στη δική του φιλοσοφία, να το κάνει δηλαδή να λειτουργήσει στα πρότυπα των μεγαλύτερων νυχτερινών κέντρων της Αθήνας.

Ποιο είναι το μοναδικό πρόβλημα του; θέλει λίγη προσπάθεια ακόμα. Γιατί πρέπει να κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων τραγουδιστών της Αθήνας. Να πάνε στην άλλη άκρη του κόσμου, να εμφανιστούν στο μαγαζί του, που πριν ήταν “σκυλάδικο” και σύχναζαν τζογαδόροι, αλκοολικοί και φασαριόζοι εραστές. Και μιλάμε σήμερα για τον άνθρωπο, που δεν ξέρει τι έχει λόγω φορτηγών.

Τεράστιος ο τζίρος της εταιρίας του. Αλλά το μυαλό του Peter είναι μόνο στο “Defi”. Και δεν το (πολύ)νοιάζει να το εκμεταλλευτεί εμπορικά. Τότε γιατί το αγόρασε ; Όχι, σίγουρα τόσο για να βγάλει χρήματα, όσο για την ανάγκη του να κάνει την…καύλα του, να έχει το δικό του στέκι, με τη μουσική που αυτός γουστάρει. Ολοφάνερο! Καλλιτέχνης είναι, ψυχή καλλιτεχνική και, όχι απαραίτητα συνειδητά, διψάει να κάνει το χόμπι του. Τουτέστιν το βράδυ, μετά τη δουλειά, να εισπράξει την τρέλα των αισθήσεων, να βιώσει την αδρεναλίνη που του προσφέρουν μέχρι πρωίας τα ελληνικά τραγούδια του χθες και του σήμερα, αλλά και να ηρεμήσει και να γεμίσει μπαταρίες. Πώς αλλιώς θα εμπνευστεί;

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι το σίγουρο. Ο… Peter Sinodinos, σε ότι κάνει θέλει να είναι κορυφαίος, και για αυτό στο «Defi», κατά διαστήματα, θα φέρνει και καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές. Έτσι, πριν λίγες μέρες είχε την Κατερίνα Στανίση, ενώ την Πρωτοχρονιά έφερε από την Ελλάδα τον Χάρη Κωστόπουλο και ξεπούλησε μέσα σε 2 ώρες.

Μάλιστα, ο τελευταίος, μαζί με τον Sinadino, μετά την Πρωτοχρονιά, βρέθηκαν στο σπίτι του άλλου “χοντροφορτομένου” ομογενή εκεί. Του γνωστού για την ευαισθησία του στις “ζημιές” στα μπουζούκια, για το ενδιαφέρον που είχε δείξει για την Παναχαΐκή, αλλά και τις συχνές αναφορές προς το πρόσωπο του από το tsipasblog.gr, Θέμη Καλαθά. Λογικό, μΙας και Καλαθάς και Συνοδινός είναι σαν αδέρφια. Φίλοι από το δημοτικό. Άρα, είναι ευκόλως αντιληπτό πώς έχουν την ίδια ηλικία.

Αξιοθαύμαστος για ακόμη ένα λόγο, ίσως τον σημαντικότερο, ο Συνοδινός. Βοηθάει έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη, αλλά δεν θέλει να το διατυμπανίζει. Και πολύ καλά κάνει. Άλλωστε, η φιλανθρωπία δεν διατυμπανίζεται .

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.