Μια πατρινή εταιρεία για χειροκρότημα! Η ιστορία των «πρατηρίων Κολοκυθάς» ξεκίνησε το 1964, τόσο μακριά, τα οποία δούλεψαν σκληρά και ανταμείφθηκαν για αυτό – Έφτασαν μέχρι την Ηγουμενίτσα, την Αυστρία, πλέον και στην Θεσσαλονίκη

Ο ψίθυρος γίνεται πραγματικότητα. Οριστικά και αμετάκλητα. Στην Θεσσαλονίκη επεκτάθηκε η πατρινή εταιρεία εμπορίας καυσίμων – και όχι μόνο- με την ταμπέλα «Κολοκυθάς». Από τα social media, το ανακοίνωσε η ίδια, στην ενεργειακή κοινότητα..

Είναι μέγα και μοναδικό επίτευγμα, και κάνει την Πάτρα υπερήφανη. Ναι και κάτι, που εξελίσσεται, επεκτείνεται, είναι μια από τις λίγες φωτεινές εξαιρέσεις του μαύρου κανόνα. Το πράμα μιλάει μόνο του. Η ιστορία του ξεκινάει το 1964, σε αυτή την πολύ δύσκολη και μακρινή εποχή. Και έφτασε σήμερα, να θεωρείται ένας αρκετά δυνατός όμιλος. Όμιλος Καύσιμα Κολοκυθά!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πάμε να τo γνωρίσουμε καλύτερα :

1964 : ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ

Εκείνη την περίοδο οι άνθρωποι δεν είχαν φιλοδοξίες και μεγάλα όνειρα. Τα πράγματα ήταν ήρεμα και οι κάτοικοι της Πάτρας ζούσαν απλά. Όσοι φορτηγατζήδες περνούσαν από την παραλία Πατρών θυμούνται ένα βενζινάδικο που είχε ανοίξει μια μικρή οικογένεια. Η κυρία Γεωργία με τους μεζέδες της προσέφερε φαγητό και μια μεριά για ανάπαυση και ο κύριος Χρηστός με τις ιστορίες του , αναζωογονούσε από την βαβούρα της καθημερινότητας. Ο ανεφοδιασμός καυσίμων εκείνη την περίοδο δεν ήταν επάγγελμα, αλλά μια ακόμα ασχολία που απλά μεγάλωνε την μεσημεριανή μας κατσαρόλα και μας οδηγούσε μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Καθώς περνούσε ο καιρός, οι απαιτήσεις της επιχείρησης μεγάλωναν οι δρόμοι πληθαίναν τα αμάξια και τα φορτηγά μεγάλωναν σε κινητήρες, επιδόσεις και ιπποδυνάμεις με αποτέλεσμα ο όγκος της δουλειάς να δείχνει το επόμενο βήμα.

1969 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΛΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για εξέλιξη, οδήγησαν στην κατοχή ιδιόκτητου βυτιοφόρου για την μεταφορά καυσίμων από και προς το κατάστημα.

1993 : ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Το 1993, έπειτα από πολυετή έρευνα αγοράς σε Αμερική και Ευρώπη, εγκαθίσταται σύστημα εισροών / εκροών για βελτιστοποίηση ελέγχου στις δεξαμενές καυσίμων, καθώς και τις αντλίες. Η ποσότητα και η ποιότητα καυσίμων δεν ήταν ποτέ πιο φερέγγυα!

1998 : ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΕΣ & ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Σε μια οικονομία που αναπτύσσεται και το Ι.Χ. αυτοκίνητο γίνεται απαραίτητο εργαλείο μετακίνησης στην καθημερινότητα, ο όμιλος εντάσσει στο βεληνεκές του την εισαγωγή αυτοκίνητων, την αντιπροσώπευση της Mazda Hellas στην Πάτρα ως εξουσιοδοτημένου συνεργάτη της, καθώς και ένα σύγχρονο συνεργείο αυτοκίνητων Ι.Χ. τελευταίας γενιάς με καταρτισμένο προσωπικό.

1999 : ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ – TRUCKSTOP ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 17

Οι ανάγκες των πελατών αυξάνονται. Το λιμάνι της Πάτρας είναι ο μοναδικός σύγχρονος ακτοπλοϊκός δίαυλος με την Ευρώπη μέσω της Ιταλίας. Όλες οι διεθνεις μεταφορές αναχωρούν από την Πάτρα και σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των καυσίμων σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, εδραιώνεται το δεύτερο κατάστημα στην Κανελλοπούλου 17, λίγα χιλιόμετρα από την είσοδο και έξοδο του λιμένα.

2005 : TRUCK STOP ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Η ολοκλήρωση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και η παράδοση της Εγνατίας οδού, δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην μεταφορά εμπορευμάτων μέσω Ελλάδας. Οι γειτονικές χώρες αντιλαμβάνονται άμεσα την ευκολία και την οικονομία των συγκεκριμένων υποδομών. Το τρίτο Truck Stop εδραιώνεται, αυτήν την φορά στο Nεοχώρι Παραμυθίας 22 χιλιόμετρα από τον λιμένα της Ηγουμενίτσας, με ένα υπερσύγχρονο Truck Wash και ένα εξειδικευμένο προσωπικό έτοιμο να ανταπεξέλθει σε όλες τις καταστάσεις.

2008 : ECO TUNNEL CAR WASH

Το 2008 με τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να αναζητούν ένα σύγχρονο , άμεσο και ποιοτικό τρόπο πλυσίματος, διαμορφώθηκε το νέο κατάστημα στον δρόμο Πατρών-Αθηνών με κύριο χαρακτηριστικό το υπερσύγχρονο αυτοματοποιημένο, γερμανικής προελεύσεως, Tunnel Car Wash. Η χρήση των eco-friendly προϊόντων στον καθαρισμό των οχημάτων, καθώς και οι μονάδες επεξεργασίας των λυμάτων, έδωσε στο πλυντήριο έναν ECO χαρακτήρα. Με 4 οκταμπίστολες αντλίες μικτών προϊόντων, το κατάστημα γίνεται ο νούμερο ένα σταθμός για Ι.Χ.

2010 : KOLOKITHAS GAS

Το 2010 με την οικονομική κρίση να εκτοξεύει την τιμή των καυσίμων στα ύψη, ο όμιλος πρωτοπορεί και τοποθετεί εγκατάσταση υγραέριού (LPG) για χρήση σε Ι.Χ. στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα.

Με την έλευση του νέου καυσίμου εκσυγχρονίζεται το συνεργείο με συστήματα υγραεριοκίνησης σε Ι.Χ. και πιστοποίηση του προσωπικού, για την άρτια χρήση και τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης από την ιταλική εταιρεία Lovato.

2011 : ΕΔΡΑΙΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ

Η ολοκλήρωση και η παράδοση του δυτικού λιμένα της Πάτρας αποτέλεσε μονόδρομο, ως προς την δημιουργία του νέου καταστήματος του ομίλου στην λεωφόρο Γλαύκου 100. Ένα υπερσύγχρονο Truck Stop μοντέρνου σχεδιασμού και άρτιας λειτουργικότητας, με άπλετο χώρο για τους ελιγμούς των φορτηγών οχημάτων εντός του καταστήματος αλλά και για τον ανεφοδιασμό τους.

Με τα νέα οχήματα Euro 5 και Euro 6 να απαιτούν την χρήση AdBlue, στο συγκεκριμένο κατάστημα πλέον, θα μπορούν να ανεφοδιαστούν 6 οχήματα ταυτόχρονα. Επίσης με το νέο σύστημα εισροών εκροών, διακόπτεται η παράδοση καυσίμου αμέσως μόλις γίνει ανίχνευση νερού μέσα στο καύσιμο. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητα καυσίμου.

2016 : DKV KOLOKITHAS

Μια νέα συνεργασία έρχεται στην επιφάνεια με την DKV Euro Service να χρήζει ένα τμήμα του ομίλου ως αποκλειστικό αντιπρόσωπο για την Ελλάδα. Ένα νέο «οπλοστάσιο» μπορεί πλέον να διατεθεί με ασφάλεια και υπευθυνότητα στους διεθνείς μεταφορείς, που αναζητούν μια εύκολη, ασφαλή και συνάμα επαγγελματική λύση για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό

2018 : KOLOKITHAS FUEL CARD

Οι κάρτες καυσίμων αποτελούν τον ασφαλέστερο και πλέον ελεγχόμενο τρόπο συναλλαγών στο εξωτερικό. Με την εξαγορά ενός δικτύου καταστημάτων ανεφοδιασμού καυσίμου στην Αυστρία, δημιουργείται η Kolokithas Fuel Card. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι χαμηλές τιμές που παρέχει στην Αυστρία, καθώς και η άμεση επιστροφή του Φ.Π.Α.

Και δεν σταματάει εδώ . . .

Kolokithas - Ιστορικό
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.