Μια φορά Ηρακλής, για πάντα Ηρακλής

Ιστορίες τραγουδιστών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάμε να θυμηθούμε μια από αυτές, κάτι από τα παλιά. Και δεν μπορεί να ξεχαστεί. Ήταν 8η Μαΐου το 2008, η ημερομηνία αυτή, που αποδείχθηκε πως σημάδεψε τόσο την ΠΑΕ Ηρακλή, όσο και τον άνθρωπο που έβαλε την υπογραφή του στη δεξιά πλευρά των σελίδων. Ο λόγος για τον Αντώνη Ρέμο, στα χέρια του οποίου πέρασαν οι μετοχές της ιδιαίτερης αγάπης του.

«Τελικά, εγώ ήμουν ο μόνος μαλ…»

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο πήχης είχε πλέον μπει σε άλλα ύψη και στον Ηρακλή έκαναν όνειρα Ευρωπαϊκής εξόδου. Αυτή δεν ήρθε, οι οπαδοί άρχισαν τα πυρά εναντίον του Ρέμου και στις 22 Απριλίου 2010, ο τελευταίος ανακοίνωσε την παράδοση των μετοχών στον ερασιτέχνη Ηρακλή.

Δυο χρόνια αργότερα, σε συνέντευξή του, ο Ρέμος δεν κρύφτηκε, έδωσε επαρκή εξήγηση : «Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη και τα λάθη μου τα πλήρωσα μέχρι τελευταίο ευρώ. Νοιώθω και ξέρω και αυτοί που πραγματικά Ηρακλειδής ξέρουν ποιος είναι ο Αντώνης Ρέμος και τι έχει κάνει για τον Ηρακλή. Και πως έβαλε τα στήθια του μπροστά στη χειρότερη στιγμή του Ηρακλή, το 2007 το καλοκαίρι, που υπήρχαν μόνο καμένα γραφεία 18 εκατ. ευρώ χρέη, που εμάς στην αρχή μας έλεγαν πως ήταν 7-8 εκατ. και τελικά ήταν πάνω από 18 εκατ. στο δημόσιο συν 30 προσφυγές από ποδοσφαιριστές. Αναλάβαμε μια ομάδα με έξι-επτά επαγγελματικά και έπρεπε μέσα σε ενάμιση μήνα να αποπληρώσουμε, να ρυθμίσουμε με τη ρύθμιση Ορφανού που την είχε βγάλει τότε για τον ΠΑΟΚ και δεν την υπέγραψε ο Ζαγοράκης και μου έλεγε άσε μη την υπογράφεις, ξέρω εγώ και είχε δίκιο τελικά. Εγώ ήμουν ο μαλ… που την υπέγραψα και πήρα όλο το βάρος επάνω μου».

Ας σταθούμε λίγο εδώ, στον Ιούνιο του 2014. Ο Ρέμος έφτασε να συλληφθεί για χρέη του Ηρακλή στο δημόσιο, τα οποία ξεπερνούσαν τα δυο εκ. Ευρώ. Για μια σειρά ετών πλήρωνε αυτά τα χρέη, αυτό τον εφιάλτη είχε μέσα του και δεν μπορούσε να κλείσει μάτι τα βράδια..

Οι παλιές «αγάπες» δεν ξεχνιούνται ποτέ… Και ας σε πλήγωσαν!

Κάτι άλλο, το λες και σχετικό στην κουβέντα. Σήμερα ο Ρέμος δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, στον δε Ηρακλή, το πράμα βρωμάει, δηλητηριάζει τη ψυχή των οπαδών του. Ασχετο με την περιπέτεια που τράβηξε, ο αγαπημένος λαικός τραγουδιστής συνεχίζει να παραμένει Ήρα στην ψυχή του.

Για την αλήθεια μιλάνε τα γεγονότα. Κατέβηκε στην προσπάθεια της κυανόλευκης οικογένειας, να συγκεντρωθούν περισσότερα από 200.000 ευρώ, ώστε να εξοφληθεί ο Μπόγκνταν Μάρα και να αποφύγει η ομάδα την αποβολή από το πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο Φώτης Θέος, παραιτηθείς πρόεδρος του ΓΣ, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, ο οποίος, λίγο πριν βρεθεί στο στούντιο για το Fame Story, έδειξε διάθεση να βοηθήσει, ώστε να λυθεί ένα μείζον πρόβλημα.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.