Μένουμε χωριό!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προτροπή της υφυπουργού Μετανάστευσης, Σοφίας Βούλτεψη, να ταξιδέψουν οι Έλληνες στα χωριά της ενδοχώρας και όχι στα νησιά.

Κάποιοι νόμιζαν πως η Σοφία Βούλτεψη είναι υφυπουργός για τους ξένους μετανάστες, αλλά, τελικά, η Σοφία Βούλτεψη είναι υφυπουργός Εσωτερικής Μετανάστευσης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αρχικά, πάνω από 600 χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να ζήσουν, και τώρα οι Έλληνες που έμειναν στην Ελλάδα καλό θα ήταν να πάνε στα χωριά, για να κάνουν χώρο για τους τουρίστες στα νησιά και στην Αθήνα.

Βέβαια, δεν είναι αλήθεια πως οι Έλληνες δεν μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά, αφού εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν ταξιδέψει στα νησιά από τον Απρίλιο και τον Μάιο για να υπηρετούν τους τουρίστες, οπότε, αν εξαιρέσει το γεγονός πως δουλεύουν σαν ζώα, είναι σαν να κάνουν διακοπές. Κάνουν πέντε με έξι μήνες διακοπές και πληρώνονται και από πάνω. Μην είστε οπαδοί της μιζέριας, της γκρίνιας και της καταστροφολογίας.

Η Σοφία Βούλτεψη επισήμανε πως σε όλες τις χώρες υπάρχουν φτωχοί -αν και ξέχασε να συμπληρώσει πως ευτυχώς αυτή δεν ανήκει σε αυτούς- και είναι αλήθεια πως υπάρχουν φτωχοί σε όλες τις χώρες, αν και διαφέρει κάπως το ποσοστό από χώρα σε χώρα, αλλά τόσο μαλάκες φτωχοί υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, γιατί, αν δεν ήταν μαλάκες, θα είχαν πάρει τη Βούλτεψη και την παρέα της με τα γιαούρτια (σ.σ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες χρησιμοποιούν την προσφώνηση “φτωχέ μαλάκα”, έχουν επίγνωση της κατάστασής τους).

Παράλληλα με τις δηλώσεις Βούλτεψη, το υπουργείο Ναυτιλίας υποστηρίζει πως δεν μπορεί να γίνει τίποτε για τις ανατιμήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια γιατί έχουμε «ελεύθερη αγορά», οπότε μόνο οι φτωχοί μαλάκες Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πόσο μεγάλο παπατζιλίκι ήταν η καραμέλα των φιλελέδων πως η ελεύθερη αγορά θα τονώσει τον ανταγωνισμό και θα ρίξει τις τιμές, αφού οι ολιγάρχες τα βρίσκουν μεταξύ τους και πάνε τις τιμές στον Θεό γιατί δεν είναι φτωχοί μαλάκες να περιμένουν να τους σώσει η κυβέρνηση ενός προτεκτοράτου.

Πάντως, δεν πρέπει να πειράζει τους Έλληνες ότι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι για Ελβετούς, αφού αυτοί θα πάνε στα χωριά της ενδοχώρας, και δεν έχει μπει ακόμα πλοίο στη γραμμή Πειραιάς-Κιλκίς.

Και, μεταξύ μας, ευτυχώς που είναι ακριβά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δεν μπορούν να πάνε οι Έλληνες στα νησιά, γιατί στα νησιά όλα είναι είναι ακόμα πιο ακριβά και θα έμεναν άφραγκοι και δεν θα είχαν χρήματα να αγοράσουν το εισιτήριο της επιστροφής.

Καλές διακοπές στο χωριό! Μένουμε χωριό!

πηγή: pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.