“Mega” παραγγελία σε tankers από την Capital Maritime του Β. Μαρινάκη

Σε μία παραγγελία που μπορεί να φτάσει τα 216 εκατ. δολάρια προχώρησε η Capital Maritime, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, επενδύοντας στην αγορά των δεξαμενόπλοιων.

Ειδικότερα, ναυλομεσιτικές πηγές λένε ότι η ναυτιλιακή παρήγγειλε 4 MR (Medium Range) tankers, με option για δύο ακόμη στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κάθε πλοίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 36 εκατ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα έχουν τη δυνατότητα να καίνε LNG (LNG ready). 

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα “εναλλακτικής θαλάσσιας ισχύος” (Alternative Maritime Power), το οποίο επιτρέπει στο πλοίο, όταν είναι αγκυροβολημένο σε ένα λιμάνι, να τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα από το λιμενικό δίκτυο, ενώ οι κύριοι και βοηθητικοί κινητήρες του είναι απενεργοποιημένοι.

Πρόσφατα, η ναυτιλιακή του κ. Μαρινάκη είχε συνδεθεί με την πώληση τεσσάρων υπό κατασκευή containerships στην Wan Hai Lines, έναντι 445,6 εκατ. δολαρίων, συναλλαγή που εξασφάλισε καθαρά κέρδη σχεδόν 32 εκατ. δολαρίων.

Το σχέδιό του για επενδύσεις σε πλοία, τα οποία θα είναι ευθυγραμμισμένα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις είχε γνωστοποιήσει πρόσφατα ο εφοπλιστής, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

-capital.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.