Μαύρη Παρασκευή με το χέρι στην τσέπη

Αμερικανιά. Πετυχημένη. Το λέμε διότι στο παρελθόν έπαιξαν κι άλλες αμερικάνικες μαγκιές, αλλά δεν έπιασαν. Για το πώς θα κονομήσουμε. Πιο σωστά πώς θα κινείται η οικονομία.

Θάνατος η στάση εμπορίου. Ζωή και ανάσταση να πηγαινοέρχεται το χρήμα. Ε, αυτό δεν γίνεται αν δεν μπαίνει ο κόσμος στα μαγαζιά. Να φάει, να πιει, να διασκεδάσει, να τζογάρει, να αγοράσει. Να ξοδέψει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Black Friday. Το κόλπο. Και γαμώ τις εκπτώσεις. Η λύσσα η καταναλωτική. Να μην κρατιούνται, να ορμάνε στα καταστήματα, με το που ανοίξουν οι πόρτες. Ποιος θα πρωτομπουκάρει.Σήμερα είναι η Μαύρη Παρασκευή και άσε τους περίεργους, τους ακτιβιστές να προπαγανδίζουν το Buy Nothing Day, την Ημέρα Αγοραστικής Αποχής. Στην Ελλάδα από το 2016 μπήκαν στο κόλπο της Μαύρης Παρασκευής και οι μεγάλες φίρμες, τα επώνυμα προϊόντα, που λένε.Οι επίσημοι φορείς επισημαίνουν στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και να αποφεύγουν τυχόν παραπλανητικές προσφορές. Να μη μασάνε, μη δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές.

Anyway. Η δουλειά ξεκινάει από την ετήσια Ημέρα των Ευχαριστιών, Thanksgiving Day, ημέρα Πέμπτη. Την επομένη βάλανε την Μαύρη Παρασκευή, κι έτσι έφτιαξαν ένα γιορταστικό τετραήμερο. Γιατί την λένε «Μαύρη Παρασκευή»; Κυκλοφορούν διάφορα.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.