Μάριος Ηλιόπουλος: Ο Mr Seajets, η μεγάλη “τρέλα” και οι δωρεές

Τέλος εποχή στην ΑΕΚ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ανακοινώνει την αποχώρησή του, μετά από 11 χρόνια, από την ομάδα, και τον Μάριο Ηλιόπουλο, τον ισχυρό άνδρα της ακτοπλοΐας, να γίνεται το νέο αφεντικό του Δικεφάλου.

Ο 57χρονος εφοπλιστής, είναι ιδιοκτήτης της Seajets, η οποία από το 1989 διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, εξυπηρετώντας 50 νησιά σε Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη και έχοντας 400 διασυνδέσεις μεταξύ λιμανιών. από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και την Κρήτη για τα νησιά των Κυκλάδων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες δύο ακόμη ταχύπλοα πλοία, εντάχθηκαν στον στόλο της Seajets, συμφερόντων του Μάριου Ηλιόπουλου. Επισημαίνεται ότι τα δύο επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία κατασκευάστηκαν το 2007 στο ναυπηγείο της Αυστραλίας AUSTAL και τα τελευταία χρόνια ήταν δρομολογημένα σε θαλάσσιες γραμμές της Τουρκίας. Πρόκειται για το “Osman Gazi 1” & το “Orphan Gazi 1”, που ανήκει στην τουρκική εταιρεία IDO. Επίσης, να σημειωθεί ότι τα εν λόγω πλοία έχουν μήκος 87.85 μέτρα και πλάτος 24 μέτρα, αναπτύσσουν ταχύτητα 37 κόμβων και δύνανται να μεταφέρουν 1. 200 επιβάτες και 225 Ι.Χ.

Η SeaJets βραβεύτηκε ως ««Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς» από τη Lloyd’s, σε ειδική εκδήλωση για το έτος 2018.

Η πορεία της Seajets στη ναυτιλία ξεκινά το 1989, την οποία συνίδρυσε ο Μάριος Ηλιόπουλος μαζί με τον πατέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Σε αυτά τα χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας της, η εταιρεία επεκτείνει συνεχώς τον στόλο της.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι παντρεμένος με τρία παιδιά, σχεδιάζει και την λειτουργία και της εταιρείας Seajets Cruises που διαθέτει τέσσερα κρουαζιερόπλοια.

Η εικόνα που δεν παραπέμπει σε εφοπλιστή 

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι λάτρης του casual ντυσίματος. Συνήθως δεν κυκλοφορεί με κοστούμι, παρά με το πουκάμισο ή το t-shirt έξω από το παντελόνι, συχνά φορώντας ένα καπέλο, με μακριά μαλλιά και μούσι, χωρίς να παραπέμπει σε κλασικό εφοπλιστή.

Το πάθος με τα γρήγορα αυτοκίνητα

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει πάθος και με τα γρήγορα αυτοκίνητα. Έχει συμμετάσχει σε αγώνες ταχύτητας και έχει κατακτήσει πρωταθλήματα στις αναβάσεις. Από νεαρή ηλικία ασχολιόταν με τους αγώνες ράλι και έφτασε να παίρνει μέρος σε αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα είχε πάρει μέρος και στο Ράλι Ακρόπολις. Μέσω της Seajets παράλληλα έχει χορηγήσει διοργανώσεις ράλι, επιδιώκοντας την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ηλιόπουλος: Η φιλανθρωπική του δράση

Σε σχέση με την κοινωνική δράση η SeaJets έχει να επιδείξει πολλά, όπως έχει αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας. Στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, η SeaJets με το πλοίο του Tera Jet και τους ναυτικούς του, έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή και προσέφερε βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντάς τους σε μεγαλύτερα πλοία. Διοργανώθηκε εκδήλωση στο Tera Jet το οποίο φιλοξένησε 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών.

Προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο «Μάτι».

Από το 2016 προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών που δηλώνουν μόνιμη κατοικία στις Κυκλάδες, μαζί και τους συνοδούς τους, σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο αυτοκίνητο.

Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55 χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018.

Στον μεγάλο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία το 2023 είχε προσφέρει -μέσω της εταιρείας του Seajets- το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Προσέφερε δωρεάν προσομοιωτή γέφυρας πλοίου τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTRO 5000 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Το ERC 2018 είχε Ελληνικό χρώμα με χορηγό τη SeaJets , το λογότυπο της οποίας κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018 Alexey Lukyanuk.

Είναι χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων, Πανναξιακός, Φοίνικας Σύρου, της Κύμης στο Μπάσκετ καθώς και σε τοπικές δραστηριότητες όπως το Mykonos Run, Folegandros Sunset trail, Serifos Sunset race και Cyclades Regatta.

-powergame.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.