Μαρινάκηδες, Σαββίδηδες και Μελισσανίδηδες

Αυτό αξίζει να επισημάνει κανείς. Ότι ποντάρουν τα πάντα σ’ ένα greek στόρυ και στο τέλος βρίσκουν τον μπελά τους! Και δεν είναι κάποιοι του χωριού. Αλλά βραβευμένοι σκηνοθέτες, με έργα ποιοτικά, έχουν γράψει πολλές ολοκληρωμένες προσωπικές ιστορίες στη βιομηχανία του επιχειρείν.

Είναι σίγουρο ότι και ο πιο σπουδαίος, ταλαντούχος, πετυχημένος και διαπρεπής να είναι. Κάποιος με αρετές, προσόντα, ικανότητες, που δεν χρειάζεται να πάει σχολείο για να μάθει τα βασικά. Ο πιο κλασσάτος παίκτης. Θα τα βρει σκούρα και με την ελληνική οικονομία και με τους ανθρώπους της. Θα εξελιχθεί να τον πιάνουν στο στόμα τους μέχρι και ο Μήτσουλας και η Τασία του περιπτέρου.. Άλλα θα περιμένει, άλλα θα δει στη πράξη. Θα απογοητευτεί. Θα καταλάβει πως μόνο έχασε και θα το μετανιώσει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Γιατί επιμένω στον τομέα της ελληνικής οικονομίας. Επειδή είναι παράλυτη, ο απόλυτα αδύναμος κρίκος. Ρωτήστε τον Μαρινάκη, το Σαββίδη, τον Μελισσανίδη, τον Αλαφούζο, τον Βαρδινογιάννη, τον Κόκκαλη, τον Λάτση. Τον κάθε Προέδρο, που δεν έχει ανάγκη να λανσάρουν το όνομα του τα πρωτοσέλιδα. Γιατί μιλάει το προϊόν που παράγει. Είναι αξιόπιστο και κόβει εισιτήρια. Τα λεφτά τα πολλά, τα βγάζετε από τις δουλειές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ; Και ενεργείτε με σκοπό την επίτευξη κέρδους, ή να φορτώσετε με χρέη το μαγαζί; Και πόσο υπομονή έχετε κάνει με την κριτική του κάθε χάλια;

Πες μου κάποιες τέτοιες ιστορίες. Εκείνες με όλα σχεδόν τα καζίνα. Λουτράκι, Ρίο, Θράκη, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Πόρτο Καρράς, Ρόδος, Σύρος, Πάρνηθα. Η εξέταση των στοιχείων της μελέτης φανερώνει ότι παρουσιάζουν ζημίες, με νούμερα που ζαλίζουν. Με τις υψηλότερες ζημίες ύψους να ανήκουν στο καζίνο Ρίου, 223 εκατ. ευρώ, κατά το διάστημα 2014-2021.

Για περισσότερα ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.