Λουκέτο σε μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων

Λουκέτο σε μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων

Δείτε ποια μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων κλείνει, ύστερα από την υποβολή αιτήματος πτώχευσης.

Η Century 21 είναι μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στις ΗΠΑ και σήμερα (10/9) ανακοίνωσε πως βάζει λουκέτο και στα 13 καταστήματα της.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν δεκάδες άλλες εταιρείες του κλάδου, μετά την τεράστια οικονομική καταστροφή που υπέστησαν κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, η Century 21 ανακοίνωσε η συγκεκριμένη απόφαση οφείλεται στους ασφαλιστικούς παρόχους που αρνήθηκαν να πληρώσουν σχεδόν 175 εκατομμύρια δολάρια που οφείλονται σε συμβόλαια για την προστασία της εταιρείας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Μάλιστα, επισημαίνει πως θα αποσύρει την αγωγή που εκκρεμεί επί του παρόντος στη Νέα Υόρκη εναντίον πολλών ασφαλιστικών παρόχων για μη αποζημίωση της εταιρείας για τις απώλειές της.

Χαρακτηριστικά, ο συν-Διευθύνων Σύμβουλός Raymond Gindi, δήλωσε ότι «ενώ τα ασφαλιστικά χρήματα μας βοήθησαν να επανέλθουμε από τις καταστροφικές συνέπειες της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν έχουμε πλέον βιώσιμη εναλλακτική λύση».

«Επομένως προχωρούμε στο κλείσιμο της αγαπημένης μας οικογενειακής επιχείρησης, επειδή οι ασφαλιστές μας, στους οποίους καταβάλλουμε σημαντικά ασφάλιστρα κάθε χρόνο για προστασία έναντι απρόβλεπτων περιστάσεων όπως αυτών που βιώνουμε σήμερα, μας έστρεψαν την πλάτη τους σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Παρόλα αυτά, η American Insurance Casuality Insurance Association υπογραμμίζει πως οι πανδημίες είναι «ανασφάλιστες» και ότι οι ασφαλιστικές ρυθμιστικές αρχές έχουν εγκρίνει εξαιρέσεις για ιούς μετά το ξέσπασμα του SARS.

Η Century 21, γνωστή για τις εξαιρετικές προσφορές για ρούχα και αξεσουάρ, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1961 στο κέντρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης και έχει επίσης καταστήματα στο Νιου Τζέρσεϋ, την Πενσυλβάνια και τη Φλόριντα.

Τα μέτρα lockdown που είχαν ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: bloomberg.com

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.