Λίβας για “υποβιβασμό” Ολυμπιακού – Ατρόμητου : “Η εισήγηση είναι άκυρη- Δεν υπάρχει υπόθεση”

Αργύρης Λίβας

Καλεσμένος στην έκτακτη εκπομπή «After» στην Web TV του SDNA, ήταν (μεταξύ άλλων) και ο νομικός σύμβουλος του Ατρομήτου, Αργύρης Λίβας, ο οποίος σχολίασε την εισήγηση-βόμβα για υποβιβασμό Ολυμπιακού – Ατρόμητου και ισόβιο αποκλεισμό των μεγαλομετόχων τους, για τον μεταξύ τους αγώνα το 2015 που θεωρείται “χειραγωγημένος”.

Τα όσα ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα ήταν λίγο ενοχλητικό το γεγονός ότι εμείς μάθαμε την εισήγηση από εσάς. Από τους δημοσιογράφους. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία πρώτα το μάθαμε από τους δημοσιογράφους και μετά ήρθε στα χέρια μας κάποιο έγγραφο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Διαβάσαμε με προσοχή την εισήγηση. Αναφέρεται μόνο στο βούλευμα που από τότε μέχρι τώρα έχει τρέξει πολύς καιρός έχουν συμβεί πολλά και μου έκανε εντύπωση ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί κάποια πράγματα. Η εισήγηση είναι λίγο άκυρη. Για την υπόθεση του κύριου Γκαγκάτση εκδικάστηκε πριν πέντε μήνες και η απόφαση βγήκε πριν 5 μέρες. Αυτή η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή.

Εγώ δεν θέλω να κάνω τον αστυνομικό ρεπόρτερ λέω ότι ήταν άκυρο δεν έπρεπε να βγει αυτή τη στιγμή. Επειδή μερικές φορές οι δημοσιογράφοι δεν προβάλετε τα γεγονότα όπως πρέπει. Όταν βγαίνει ένα δημοσίευμα και λέει ότι υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος προκαταβολικά στην ομάδα, στο φυσικό πρόσωπο γίνεται μια τεράστια ζημιά. Η εισήγηση της κυρίας Σπανού αναφέρεται σε στοιχηματισμό για το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό.

Γι’ αυτό το παιχνίδι δεν έχει γίνει ποτέ αναφορά από στοιχηματικό ανιχνευτή. Εμείς καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ο Φύσσας κατέθεσε ότι ο Σα Πίντο ότι έγινε παρέμβαση στο έργο του. Μετά βγήκε ένα συμπέρασμα τραβηγμένο επιστημονικής φαντασίας. Η αναφορά γίνεται για τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Ο Πίτου Γκαρσία ήταν τραυματίας, ο Κατσουράνης είχε έρθει από πρωτάθλημα της Ινδίας και δεν ήταν έτοιμος, είχε αγωνιστεί σε τέσσερα ματς συνεχόμενους. Ο αγώνας αυτός γίνεται Τετάρτη και Σάββατο παίζανε στη Βέροια και η επιλογή του προπονητή ήταν αυτή. Όποιος και να ήταν θα έκανε το ελάχιστο ροτέισον. Ο ίδιος ο Φύσσας στην κατάθεση μετέφερε ότι ο Κατσουράνης του είπε ότι είχε ένα πρόβλημα.

Ναπολεόνι και Κυβρακίδης παίξανε απλά δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Οι αντικαταστάτες τους ήταν ο Παπάζογλου και ο Νάστος. Μπήκε ο Κυβρακίδης στη Θέση του Νάστου και ο Ναπολεόνι στη θέση του Παπάζογλου. Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε λήξη 2-1. Επικαλούμαι το βίντεο για να δείτε όταν γίνεται το 2-1 ότι όλο το Καραϊσκάκης βοηθάει την ομάδα του γιατί το τελευταίο τέταρτο ο αγώνας είχε γίνει ροντέο. Ο Σα Πίντο γιατί παραιτείται δεν ξέρω. Εγώ αν ήμουν στη θέση του και ήθελα να παραιτηθώ την επομένη για παρέμβαση στο έργο μου, κοιτάτε την ενδεκάδα του ατρόμητου μια χαρά ενδεκάδα.

Ο Σα Πίντο δεν φεύγει πριν τον αγώνα που θα μπορούσε να γίνει και πιστευτός αλλά παραιτείται την επομένη για προσωπικούς λόγους. Να θυμίσω ότι ο Σα Πίντο επιστρέφει στον Ατρόμητο την ίδια χρονιά. Αν λοιπόν υπήρχε παρέμβαση θα έφευγε τη μέρα του αγώνα και δεν θα επέστρεφε την ίδια χρονιά. Ο Τάκης ο Φύσσας δεν είπε κάτι από δική του γνώση και επειδή έψαξε μετά, είπε τα συμπεράσματα του.

Τα συμπεράσματα του για όλη την ενδεκάδα του Ατρομήτου, για το ροτέισον και για όλα να τα συζητήσουμε με τον Φύσσα και θα δικαιωθεί ο Ατρόμητος. Τότε που έγιναν οι καταγγελίες, είπε ο ίδιος ότι δεν έγινε με δική που πρωτοβουλία , με φώναξαν και με έστειλαν στον ανακριτή. Εγώ λέω ότι δεν είπε μόνος του θα πάω στον εισαγγελέα, είναι δεδομένο ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Φτάνουμε στο σήμερα. Ο Φύσσας έχει να αντιμετωπίσει και μια μήνυση από την ΠΑΕ Ατρόμητος. Είπε «το παιχνίδι δεν μου φάνηκε στημένο, μου φάνηκε να το παλεύει ο Ατρόμητος και ο ίδιος ο Κατσουράνης μου είπε ότι έχω πρόβλημα».

Σαν κατηγορία είναι σοβαρή. Σαν διαδικασία θα δοθεί η δέουσα προσοχή αλλά απ’ όσα στοιχεία έχουμε θεωρώ ότι ούτε ο Ατρόμητος, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε τα φυσικά πρόσωπα θα έχουν πρόβλημα. Η εισηγήτρια δεν αποφασίζει, είναι παρούσα στη διαδικασία. Θα αποφασίσει η επιτροπή δεοντολογίας αν θα πάει στο αρχείο η υπόθεση, αν δεν πάει θα είμαστε παρόντες. Ο Ατρόμητος όλα τα παιχνίδια τα έχει κάνει ντέρμπι. Από τότε που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία πάντα συνέβαινε αυτό.

Δεν προκύπτει από την εισήγηση ότι οι άλλες ομάδες δεν έβαζαν με τον Ολυμπιακό τους ποδοσφαιριστές τους. Αν εγώ θέλω να σωθώ και έχω να παίξω μία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό και μια υποδεέστερη θα κάνω ροτέισον με τον Ολυμπιακό, είναι λογικό. Προσπάθεια επηρεασμού διαιτητών υπάρχει σε αυτό το κατηγορητήριο αν δεν έδωσε για παράδειγμα ένα πέναλτι. Όταν ένας διαιτητής κατηγορείται για οφσάιντ δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. Αν κάποιος καλείται επειδή έκανε δύο τρία λάθη χωρίς στοιχεία τι να πω.

Αν η ομοσπονδία ανοίξει σε ένα μήνα, θα δικάσουμε σε ενάμιση μήνα συν πέντε μήνες η απόφαση, πάμε στους 7-8 μήνες. Εκτιμώ ότι η υπόθεση είναι σίγουρα σοβαρή αλλά η εκτίμηση μου είναι ότι η υπόθεση θα πάει πολύ καλά από πλευράς μου σαν συνήγορος.

Η εκτίμηση μου είναι ότι αν στο ποινικό πάνε όλα καλά για τους κατηγορούμενους δεν θα έχουν θέμα στο αθλητικό. Αν υπάρξει κάποιο θέμα στο ποινικό ίσως υπάρξει και στο αθλητικό αλλά δεν είναι απαραίτητο. Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος κατηγορηθεί στο ένα θα κατηγορηθεί και στο άλλο.

Στοιχεία, στοιχεία, στοιχεία… Αν υπάρχουν στοιχεία να καταδικαστεί όλος ο κόσμος. Και να τα ψάξετε κι εσείς οι δημοσιογράφοι, οι ανακριτές και τα λοιπά. Ο δημοσιογράφος θα κάνει τη δουλειά του, εγώ τη δική μου και οι Επιτροπές και οι δικαστές τη δική τους. Εγω νομίζω ότι δεν υπάρχει υπόθεση».

-sdna.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.