Λάθος ηθικό και πολιτικό ο συμψηφισμός !

Τις τελευταίες ώρες, μάλλον όχι …, το τελευταίο διάστημα «ψάχνουν» πολλοί να προβούν σε συμψηφισμό καταστροφών, πόσοι είναι οι νεκροί… αν οι ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν και πόσο συμμετέχουν στην εκάστοτε καταστροφή, αν τα σώματα ασφαλείας γενικά είναι παρών και υπό ποια ηγεσία, αν οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες ή όχι ή/και πόσο ακραίες !

Κύριοι Αγαπημένοι, ουδείς πολίτης δεν ασχολείται με αυτήν την λανθασμένη και τοξική λογική – σταματήστε να την καλλιεργείτε !

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι πολίτες επιθυμούν πρόληψη και ασφάλεια στη καθημερινότητα τους, δεν ενδιαφέρονται για καμία μικροπολιτική – δεν ενδιαφέρονται για τίποτα απ´όλα αυτά … αυτές οι λογικές «τσουβαλιάζουν» ανθρώπους και τροφοδοτούν την αποχή των πολιτών από την πολιτική !

Παράλληλα, δεν «εξυπηρετούν» κανέναν και πουθενά, παρά μόνο όσους είναι άμεσα εξαρτώμενοι από τον κρατικό «κουρβανά» και φοβούνται για τη θεσούλα τους…

Δεν υπάρχει πολίτης που να μην σέβεται το έργο των εθελοντών, των σωμάτων ασφαλείας και της κοινωνίας που πάντα βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάνθρωπο μας σε περίπτωση ανάγκης.

Δεν υπάρχει «συμψηφισμός» θυμάτων, κάθε ανθρώπινη απώλεια, κάθε φυτική και ζωική καταστροφή έχει ευθύνες που θα πρέπει να αποδίδονται άμεσα.

Είναι μη ηθικό, φθηνό, είναι λυπηρό και μη δημοκρατικό ο οποιαδήποτε συμψηφισμός της «ζυγαριάς»… δεν «μιλάμε» για υλικά – αλλά για ανθρώπινες ζωές, περιουσίες μιας ζωης, ελπίδες και όνειρα…

Ντροπή ! Όσο μερικοί συνεχίζουν αυτή τη «φθηνή» λογική, είναι αυτοί που έρχονται και μας αγκαλιάζουν και μας φιλάνε πριν τις εκλογές… μας θυμούνται – δεν μας σκέφτονται !

Οι πολίτες επιθυμούν λύσεις… όχι διαπιστώσεις !

Υ.Γ(1): Δεν μπορεί να υπάρχει κομματική «ασυλία» αν κάποιος ευθύνεται και τυγχάνει να είμαστε ψηφοφόροι της παράταξης που ανήκει – δεν μπορούμε και δεν πρέπει σαν πολίτες να το αποδεχόμαστε. Είναι «φθηνό» για όλους μας … δεν σεβόμαστε τους εαυτούς μας !

Υ.Γ(2): Η οποιαδήποτε καταστροφή, δεν αφορά κομματικές παρατάξεις – αλλά το σύνολο της κοινωνίας.

Υ.Γ(3): Ο Συμψηφισμός ισούται με την προσπάθεια για Συγκάληψη ευθυνών !

-Από το facebook του Θέμη Μπάκα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.