Η κυβέρνηση των τυφλών- Τώρα βλέπει τον κόσμο στα κάγκελα και σκέφτεται-λέει- να μας ανοίξει

Να το πούμε απλά και κατανοητά, ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει lockdown. Ο κόσμος έχει κουραστεί, με τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων τους, και δεν τους ακούει απλά. Και ούτε πρόκειται να τους ακούσει στη συνέχεια, στις αποκαλούμενες δύο δύσκολες βδομάδες, αφού έχασε την εμπιστοσύνη του σε αυτούς. Ποιος ανάπηρος και παραπληγικός, προβληματικός και σχεδόν τυφλός, να πιστέψει ότι με αυτό το μοντέλο, που ξεκίνησαν να το εφαρμόζουν ένα χρόνο πριν και λέει στα πάντα λουκέτο και στους πάντες, ότι θα αποδώσει. Και θα μας σώσει. Τελείωσαν αυτά που ήξεραν, ξεγυμνώθηκε η μαύρη τους αλήθεια.

Πρόβλημα χοντρό για την αλλοπρόσαλλή και αποτυχημένη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη Και πλέον, σαν τον ναυαγό της χολυγουντιανής ταινίας, ψάχνει να βρει μια σανίδα σωτηρίας, πριν χαθεί μέσα στον ωκεανό. Όπου ωκεανός, ο κόσμος, που έχει τρελαθεί, είναι αγανακτισμένος, μπερδεμένος και δεν θέλει πια πολύ τα πάνω να τα φέρει κάτω. Και τα κάτω να τα πάει πάνω.. Άρα, το πιθανότερο είναι να… στραβωθούν και να μας ανοίξουν. Κι αυτό θα κάνουν μάλλον. Λέω μάλλον, γιατί με αυτούς, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όλα τα περιμένεις.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αλλά ας πάρουμε το σενάριο του μάλλον θα μας ξεκλειδώσουν. Όπως όλα δείχνουν, έως το τέλος του μήνα, προσανατολίζονται σε σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της συσσωρευμένης κούρασης, που βιώνουν οι πολίτες από το διαρκές lockdown και τα περιοριστικά μέτρα.

Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε τη σταδιακή άρση των περιορισμών, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό εξαρτάται και από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αύριο αναμένεται να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής των επιστημόνων η οποία θα αξιολογήσει την νέα επιδημιολογική κατάσταση αλλά και την έως τώρα εφαρμογή των μέτρων.

Ως προς τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα ως επικρατέστερη ημερομηνία φαίνεται να προκρίνεται η 22α Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία υπολογίζεται να ανοίξουν καταστήματα με ελάχιστο επιδημιολογικό φορτίο, όπως κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.Την ίδια ημερομηνία ή μια εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα το λιανεμπόριο, ενδεχομένως χωρίς χρονικό περιθώριο και περιορισμό. Ανοιχτή είναι εξάλλου η πλατφόρμα του 13032, η χρήση της οποίας πάντως θα δίνεται στους καταναλωτές μόνο μια φορά ημερησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη από αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν σε προορισμούς εντός νομού, και σε άλλους δήμους ελεύθερα, στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033 χρησιμοποιώντας και αυτοκίνητο,κάτι που δεν ισχύει έως σήμερα.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.