Αν καταστραφεί ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη σήμερα είναι κάποιος Αμερικαναδός από τη Νότια Αφρική Έλον Μασκ στο όνομα (φώτο). ”Κάποιος”; Ακριβώς, κάποιος, με την έννοια ότι σήμερα κυκλοφορεί με τα περισσότερα φράγκα. Πριν από δέκα χρόνια δεν ήταν σε καμιά λίστα Forbes. Και δεν αποκλείεται μετά από πέντε ή δέκα χρόνια να βρίσκεται εκτός δεκάδας και εκατοντάδας των παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων.

Το νούμερο του 50χρονου Έλον Μασκ είναι 283, 8. Μετράμε σε δολάρια και σε δις. Τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς των λεόντων στη ζούγκλα της διαπλανητικής οικονομίας είναι αριθμοί της πλάκας. Δεν πιάνονται. Τι θα πει εκατό και διακόσα εκατομμύρια; Ψιλοπράγματα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μιλάμε για δισεκατομμύρια κι όχι πέντε και 25 και 65. Κάτω από εκατό δις στο παντελόνι δεν αξίζει καν να αναφέρεται το όνομα του τάδε και του δείνα μπίζνεσμαν. Και λέμε τώρα, για να μπούμε στην ουσία, στο ψαχνό…

… Ας υποθέσουμε ότι ο Έλον Μασκ καταστρέφεται οικονομικά. Ο παίκτης χάνει τα αυγά και τα πασχάλια. Ο πρώτος της γης εξαφανίζεται από τον ορίζοντα. Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα! Δηλαδή; Τίποτα δεν θα αλλάξει στη ζωή μας, τίποτα δεν θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία επειδή ο πρώτος, ο Νο 1 βγήκε εκτός παιχνιδιού. Τα πάντα όλα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν το ίδιο, εντελώς το ίδιο.

Δεν θα αλλάξει τίποτα στις συνθήκες που ευνοούν την άνοδο, την εκτόξευση κάποιου, αλλά και τον καταποντισμό του. Άσε τους αφελείς, τους ρομαντικούς και ιδεολόγους να μιλάνε για… δίκαια και άδικα, για κρίση, για ανισότητα, παγκοσμιοποίηση, λιτότητα κι άλλα τέτοια μεταχειρισμένα.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.