Καμία Ευρώπη δεν είναι με καμία Ουκρανία

Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Όποιος αγνοεί τούτη την τεράστια αλήθεια δεν ξέρει τι του γίνεται. Χαμένος από χέρι είναι όποιος δεν πολιτεύεται με τούτη την αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Που ισχύει στους αιώνες. Γι’ αυτό σε κάθε σελίδα της Ιστορίας διαβάζουμε απίθανα σενάρια. Να συμμαχεί π.χ. ένας εναντίον άλλου, με τον οποίον ήταν κώλος και βρακί μέχρι χθες κι αυτοί οι δυο να στρέφονται κατά του φρέσκου συμμαχητή του πρώτου.

Τίποτα το περίεργο! Το συμφέρον, και μόνο αυτό, όριζε τις συμμαχίες και τις αντιπαλότητες. Από καταβολής. Κι αυτό θα ισχύει στους αιώνες των αιώνων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το νέο παραμύθι. Η Ευρώπη όλη ενωμένη μια γροθιά εναντίον του Πούτιν. Δεν υπάρχει αυτό. Είπαμε. Δεν είπαμε; Ας το επαναλάβουμε. Καμιά χώρα δεν είναι εναντίον της Ρωσίας, καμιά χώρα δεν φιλιέται στο στόμα μ’ άλλη. Δεν υπάρχουν αυτά. Η ομοφωνία της Ευρώπης οφείλεται στα συμφέροντα όλων, που σ’ αυτή τη φάση είναι ταυτόσημα.

Παραμύθια για τα βρέφη στην κούνια είναι ότι έγιναν ένα οι Ευρωπαίοι στο όνομα της δημοκρατίας, του πολιτισμού, των αξιών της Ευρώπης. Παραμύθια. Τους ένωσε η απειλή του νέου Χίτλερ. Μη λησμονούμε πως όλοι αυτοί που κέρδισαν μαζί τον καταραμένο Γερμανό, όλοι αυτοί Αμερικάνοι, Ρώσοι, Άγγλοι, Γάλλοι και σία μετά το τέλος του πολέμου είχαν γίνει πάλι εχθροί. Λάθος!

Τα συμφέροντα τους, οι δήθεν ιδεολογικές διαφορές, τους έφεραν σε διαφορετικά στρατόπεδα. Έτσι και σήμερα. Ο εχθρός, ο κοινός εχθρός, ο κακός του έργου είναι ο Πούτιν. Αν τον τελειώσουν, θα ξαναγίνουν γροθιά όταν κάποιος άλλος σηκώσει κεφάλι πάνω από το μπόι του.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.