Καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας για την «αδυναμία» των νέων να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι

Το Σάββατο το πρωί ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας ,ο δικός μας Θέμης, ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates, βρέθηκε καλεσμένος στα studio του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τη Λένα Φλυτζάνη όπου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα στη χώρα μας να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

Ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης και ιδιαίτερα για την ηλικιακή ομάδα 24-35ετων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κατά καιρούς τόσο στα μεγάλα ειδησεογραφικά site ( iefimerida.gr, ethnos.gr,capital.gr κλπ.),  σε εφημερίδες ( ΤΑ ΝΕΑ, Real News, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ) , αλλά και σε τηλεοπτικά πάνελ των μεγάλων Αθηναϊκών καναλιών (ΕΡΤ1, MEGA, Open, Star Channel κλπ. ) που έχει βρεθεί καλεσμένος, έχει αναδείξει τη νέα «μάστιγα» που κυριαρχεί στη νέα γενιά, που δεν είναι άλλη, από την «αδυναμία» των νέων είτε να αγοράσουν, είτε να νοικιάσουν κατοικία, ώστε να προβούν στο επόμενο βήμα, τη δημιουργία οικογένειας.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, αποτελεί τον βασικό αρωγό ανάδειξης του προβλήματος της στέγασης στη χώρα μας από το έτος 2019, ενώ πολλές προτάσεις του για την «αναχαίτιση» του κόστους στέγασης έχουν υιοθετηθεί από διεθνής οργανισμούς (ΟΟΣΑ) αλλά και από κυβερνητικούς αξιωματούχους ( Το tsipasblog.gr, έχει παρουσιάσει αναλυτικό ρεπορτάζ το προηγούμενο διάστημα – https://tsipasblog.gr/ton-patrino-themistokli-mpaka-diavaz/?fs=e&s=cl&fbclid=IwAR2swR96z56jRst2eduT4n-XR7AmLVDo_1LlfuQ3RW4QxIBpdCgQIDC2ytQ  )

Σε δημοσίευση έρευνάς τους στις 14/3/2022 στο έγκυρο ειδησεογραφικό site iefimerida.gr (https://www.iefimerida.gr/ellada/enoikia-ayxiseis-fotia-eos-kai-50-analytika-paradeigmata ) είχε αναφέρει:

 ‘’Στο παιδικό τους δωμάτιο διαμένουν οι 30αρηδες λόγω των αυξήσεων στα ενοίκια που ξεπερνούν ακόμη και το 50% το τελευταίο διάστημα’’

‘’ Tονίζοντας παράλληλα ότι «με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά νέων ανθρώπων ηλικίας 18-34 ετών που μένουν μαζί με τους γονείς τους. Η κατοικία είναι δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό του πολίτη. Η παροχή της στέγης αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και υπάγεται στον τομέα της κρατικής κοινωνικής πολιτικής», καταλήγει. ‘’

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο Θεμιστοκλής Μπάκας παρουσίασε τα παρακάτω στοιχεία :

  • ΟΟΣΑ : Οικονομίες 13 χρόνων δουλειάς χρειάζεται ένας Έλληνας για την αγορά ακινήτου.
  • ΟΟΣΑ: Το 13% των νέων έχουν αποκτήσει σπίτι χωρίς να το έχουν κληρονομήσει ή να έχει περάσει στη κατοχή τους με γονική παροχή – Το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των 28 χωρών του ΟΟΣΑ.
  • ΕΛΣΤΑΤ: Το 67,2% των νέων 24-35 ετών διαμένουν στο παιδικό δωμάτιο -στο 11% η ιδιοκατοίκηση των νέων
  • Το 67% των νέων εκτιμά πως δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει δικό του σπίτι.
  • ΚΕΠΕ: Ο μέσος μηνιαίος μισθός στον ιδιωτικό τομέα έχει υποχωρήσει κατά 24,4% τη δεκαετία 2009-2019.

Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συζήτηση του Πατρινού Θεμιστοκλή Μπάκα με τους δημοσιογράφους, Δημήτρης Καμπουράκη και Λένα Φλυτζάνη ήταν σε φιλικό και οικείο περιβάλλον, ο Δημήτρης Καμπουράκης στο κλείσιμο της συζήτησης αναφέρθηκε στον Θεμιστοκλή Μπάκα λέγοντας του, Θέμη μου να είσαι καλά, σ΄ευχαριστούμε πολύ, καλό καλοκαίρι να έχουμε και θα τα ξανά πούμε.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης, σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα από τον τηλεοπτικό σταθμό Open tv ότι ανήκει πλέον στο δυναμικό του . Θα είναι από τους βασικούς συντελεστές της καθημερινής πρωϊνής ζώνης του Ανοικτού Καναλιού και θα δίνει δυναμικό παρών στις ειδήσεις και τις έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.

Λογικά από Σεπτέμβριο, θα βλέπουμε τον Πατρινό Θεμιστοκλή Μπάκα, συχνότερα στη συχνότητα του Open tv. Ξέρουμε ότι ο Θεμιστοκλής Μπάκας διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το δημοσιογραφικό επιτελείου του Ανοικτού Καναλιού καθώς και με την Μάριον Μιχελιδάκη, από την εποχή που παρουσίαζε τη πρωινή ενημερωτική ζώνη στο κρατικό κανάλι – ΕΡΤ1 πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Open tv και στο τιμόνι της ενημερωτικής εκπομπής «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» .

Διαβάστε επίσης : Τον Πατρινό Θεμιστοκλή Μπάκα «διαβάζει» ο διεθνής οργανισμός ΟΟΣΑ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.