Καλά πάνε τα ναρκωτικά στην Πάτρα!

Λοιπόν παιδιά, στην Πάτρα, τίποτα δεν κινείται, τίποτα απολύτως τίποτα. Είναι η ελληνική πόλη με την μεγαλύτερή φτώχεια, και δεν φταίει κανείς άλλος παρά εμείς. Δικό μας είναι το μεγάλο κουσούρι. Πρόχειρα, δύο λόγοι που μου έρχονται στο νου : Γιατί είναι αδύνατον οι επιχειρηματίες να συνεργαστούν μεταξύ τους. Ο εγωισμός δεν τους αφήνει. Γιατί όποια καλή πρόταση έρχεται από έξω, αμέσως της κλείνουμε την πόρτα. Το πράμα που θέλετε να έχει φτάσει ; Σε σημείο, που για να κάνεις λεφτά και να ξεχωρίσεις από το μέσο όρο, πρέπει να μπεις στην διακίνηση ναρκωτικών.

Ακόμη μια περίπτωση. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

…διά χειρός Hλία Τσίπα

“Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στον Πειραιά.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντόπισαν στις οικίες τους σε περιοχές της Αττικής και συνέλαβαν, τρεις αλλοδαπούς άνδρες και δυο ημεδαπούς (άνδρας – γυναίκα), μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της.

Επισημαίνεται ότι, οι τρεις από τους συλληφθέντες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη τους απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια τους.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Παράλληλα, σε βάρος 53 ατόμων, σχηματίσθηκε πλημμελληματικού χαρακτήρα, δικογραφία για αγορά ναρκωτικών.
Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, ενέχονται από την 8 έως την 23 Μαΐου 2023, στην περιοχή του Πειραιά, σε (153) περιπτώσεις αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, σε 53 χρήστες.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία, ενώ είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους και πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός καθόριζε την τιμή πώλησης των ναρκωτικών στους χρήστες, ενώ η συλληφθείσα γυναίκα κατείχε το ρόλο της αποθηκάριου των ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορούμενων, καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στον Πειραιά, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:
• (1.820) γραμμάρια κάνναβης,
• (192,9) γραμμάρια κοκαΐνης,
• (10.340) ευρώ,
• (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• (7) κινητά τηλέφωνα και
• (4) μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται στις (46.640) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών”.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.