Ιβάν Σαββίδης: Επενδύσεις 700.000.000 ευρώ!

Ο Ιβάν Σαββίδης συμπληρώνει μια οκταετία επιχειρηματικής παρουσίας στην Ελλάδα. Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τα νούμερα τον καθιστούν ως έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα.

Στο χώρο της αγοράς και στις επενδύσεις, λένε πως, ακόμα και τα νούμερα να μην σου βγαίνουν, ακούς το ένστικτο σου. Κάπως έτσι ο Ιβάν Σαββίδης το 2012, άκουσε το ένστικτο και σε συνδυασμό με την αγάπη για την Ελλάδα, έκανε το πρώτο βήμα που θα τον οδηγούσε οκτώ μισή χρόνια αργότερα, να είναι ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της χώρας. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο επιχειρηματίας ούτε γεννιέται, ούτε γίνεται. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι «μεταμορφώνονται» σε επιχειρηματίες και αυτό ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του Πόντιου μεγαλοεπιχειρηματία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έκανε τα πρώτα δειλά βήματα στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον (Ροστόφ) και το 1993 έγινε γενικός διευθυντής της «Donskoy Tabak». 

Όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι ένας συνδυασμός από πολλές σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή και από πολλά τυχαία γεγονότα. Μόνο το δυνατό ένστικτο μπορεί να σε βγάλει σε σωστές αποφάσεις.

ΑΡΧΗ TO 2012 ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Η πρώτη απόφαση του πάρθηκε τον Αύγουστο του 2012, με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην εποχή πρώτου μνημονίου η Ελλάδα δεν συγκαταλεγόταν στις ελκυστικές χώρες για επενδύσεις, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης άκουσε το ένστικτό του και την συμβουλή, όπως ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί, που του έδωσε όταν παντρεύτηκε ένας θείος του από την Ελλάδα χαρίζοντας μια φανέλα του «Δικεφάλου». 

Η συνέχεια ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.