Μια συζήτηση με πολλές θεματικές, έντονες απόψεις και ξεχωριστές τοποθετήσεις είχε ο Ηλίας Τσίπας, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Έλα Χριστέ και Παναγία» του Peloponnisos FM 103.9, με τον Χρήστο Βεργανελάκη και τον Σωτήρη Γεωργίου.
Ο ιδιοκτήτης του Tsipas Blog μίλησε για όσα απασχολούν την επικαιρότητα, περνώντας από τον αθλητισμό και το επόμενο Μουντιάλ μέχρι την πολιτική, τη νυχτερινή διασκέδαση, την τηλεόραση, τον τζόγο και τις πληροφορίες που κατά καιρούς κυκλοφορούν για την επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη.
Ο τζόγος και η λεπτή γραμμή της εξάρτησης
Αναφερόμενος στη σχέση του με τον τζόγο, ο Ηλίας Τσίπας ξεκαθάρισε πως υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο απλό ενδιαφέρον και στην εξάρτηση.
Τόνισε πως, όταν χάνεται το μέτρο, ο τζόγος μπορεί να μετατραπεί σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση, ικανή να διαλύσει ζωές, οικογένειες και ανθρώπινες σχέσεις.
Το βασικό μήνυμα της τοποθέτησής του ήταν πως η ισορροπία και ο αυτοέλεγχος αποτελούν το σημαντικότερο όριο.
«Ο Μέσι είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών»
Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι της συζήτησης, ο Ηλίας Τσίπας στάθηκε ιδιαίτερα στον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο χαρακτήρισε «τον τελευταίο των Μοϊκανών».
Έναν από τους τελευταίους πραγματικά μεγάλους ποδοσφαιριστές, που δεν ξεχωρίζει μόνο για το ταλέντο του, αλλά και για την επιρροή του μέσα στο γήπεδο, την προσωπικότητά του και την ικανότητά του να καθορίζει τις ισορροπίες μιας ολόκληρης ομάδας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δυναμική της Αργεντινής, στη συνοχή που παρουσιάζει ως σύνολο, αλλά και στην Ισπανία, εξηγώντας γιατί θεωρεί πως αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί του επόμενου Μουντιάλ.
Η εποχή χωρίς μεγάλες προσωπικότητες
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ένα ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα: την έλλειψη μεγάλων προσωπικοτήτων στη σύγχρονη εποχή.
Ο Ηλίας Τσίπας υποστήριξε πως σήμερα είναι ολοένα και πιο δύσκολο να εμφανιστούν άνθρωποι με πραγματικό εκτόπισμα, που μπορούν να εμπνεύσουν, να ενώσουν και να αφήσουν το αποτύπωμά τους.
Και αυτό, όπως σημείωσε, δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό.
Αφορά την πολιτική, τη δημοσιογραφία, τη μουσική, την τηλεόραση και γενικότερα ολόκληρη τη δημόσια ζωή.
Σε μια περίοδο όπου όλα κινούνται γρήγορα και πολλές φορές επιφανειακά, οι προσωπικότητες που αντέχουν στον χρόνο φαίνεται να λιγοστεύουν.
Οι αλλαγές στη νυχτερινή διασκέδαση
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης, έναν χώρο που ο Ηλίας Τσίπας γνωρίζει σε βάθος μέσα από το καθημερινό ρεπορτάζ του.
Όπως ανέφερε, τα δεδομένα έχουν αλλάξει σημαντικά.
Οι τραγουδιστές δεν λειτουργούν πλέον μόνο ως καλλιτέχνες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και ως επιχειρηματίες. Συμμετέχουν στις αποφάσεις, στις συνεργασίες, στον σχεδιασμό των σχημάτων και στη συνολική λειτουργία των νυχτερινών κέντρων.
Η αγορά έχει γίνει πιο δύσκολη, οι επιχειρηματίες πιο προσεκτικοί και οι καλλιτέχνες καλούνται να έχουν πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή και ευθύνη σε σχέση με το παρελθόν.
Οι πολιτικές εξελίξεις
Από τη συζήτηση δεν έλειψε και η πολιτική.
Ο Ηλίας Τσίπας κατέθεσε τις εκτιμήσεις του για τον χρόνο των επόμενων εκλογών, τις δημοσκοπήσεις, τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και το πολιτικό σκηνικό όπως αυτό διαμορφώνεται.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα από τον Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας τα σενάρια που κατά καιρούς επανέρχονται στη δημόσια συζήτηση.
Οι φήμες για επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη
Στο τέλος, η συζήτηση πέρασε και σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της νυχτερινής επικαιρότητας: την πιθανή επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη στις πίστες.
Ο Ηλίας Τσίπας σχολίασε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, κρατώντας επιφυλακτική στάση και ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι να υπάρξει κάτι επίσημο και συγκεκριμένο, όλα τα σχετικά σενάρια πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή.
Άλλωστε, όταν πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο και ιδιαίτερο όνομα, οι φήμες είναι πολλές, όμως η πραγματική είδηση θα υπάρξει μόνο όταν δοθεί το τελικό «πράσινο φως».
Η παρουσία του Ηλία Τσίπα στον Peloponnisos FM 103.9 αποτέλεσε μια συζήτηση με γρήγορο ρυθμό, διαφορετικές θεματικές και ξεκάθαρες απόψεις για όλα όσα βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Ηλία Τσίπα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

