Iceman: O άνθρωπος που εκτέλεσε πάνω από 200 ανθρώπους για τη μαφία

Η ιστορία του πιο ψυχρού serial killer που κρυβόταν πίσω από ένα σοβαρό προσωπείο.

Στον έξω κόσμο ο Richard Kuklinski έμοιαζε με τον τέλειο οικογενειάρχη. Πατέρας τριών παιδιών, ο Kuklinski φαινόταν να εργάζεται σκληρά για να παρέχει όλα όσα ήθελε και χρειαζόταν η οικογένειά του. Ζούσε με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του, τον έναν γιο και τις κόρες του Merrick και Christin σε μια μεσαία γειτονιά στο New Jersey της Νέας Υόρκης. Αλλά ο τρόπος ζωής του Kuklinski ως τρυφερός οικογενειάρχης έκρυβε μια απαίσια μυστική πλευρά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πλέον γνωστός στην αστική λαογραφία σαν ο Iceman, ο Kuklinski είναι περισσότερο γνωστός ως ο πιο ψυχρός πληρωμένος δολοφόνος της μαφίας, σκότωσε περισσότερους από 200 ανθρώπους σε δεκαετίες μίας βάναυσης συνεργασίας. Ο ψυχρός δολοφόνος ήταν μια από τις εμπνεύσεις πίσω από το επιτυχημένο σόου, The Sopranos.

Κέρδισε το παρατσούκλι του λόγω του γεγονότος πως πάγωσε τα θύματά του για να καταστρέψει τα ιατροδικαστικά στοιχεία και στη συνέχεια να πετάξει το πτώμα.

Ο Robert Mladinich, ένας ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης, δήλωσε: «Ο Kuklinski πάγωσε πολλά από τα θύματά του, οπότε η ώρα του θανάτου δεν μπορούσε να προσδιοριστεί με βεβαιότητα. Και έτσι κέρδισε το παρατσούκλι του Iceman. Στις τελευταίες του συνεντεύξεις, ο Kuklinski παραδέχτηκε ότι σκότωσε πάνω από 200 ανθρώπους.

Είπε ότι δεν ένιωσε ποτέ τύψεις ή ενοχές. Είπε ότι σκότωσε τόσο εύκολα όσο έπινε νερό. Και η μόνη φορά που έδειξε οποιοδήποτε συναίσθημα, οποιαδήποτε στάλα ανθρωπιάς, ήταν όταν μιλούσε για το κακό που έκανε στα παιδιά του και τον πόνο που τους προκάλεσε.

Μεγαλωμένος στη φτώχεια και τακτικά ξυλοκοπημένος από τον βίαιο και καταχρηστικό πατέρα του, ο οποίος επιτέθηκε στον αδελφό του τόσο άγρια που τον σκότωσε, ο Kuklinski στράφηκε στο μικροέγκλημα σε νεαρή ηλικία.

Μέχρι τα 18 του, ο Kuklinski ήταν έμπειρος διαρρήκτης και ήρθε στην προσοχή της οικογένειας DeCavalcante. Η οικογένεια της μαφίας DeCavalcante ήταν η έμπνευση πίσω από τους Soprano.

Στην αρχή ο Kuklinski τέθηκε επικεφαλής ενός πληρώματος κλεφτών φορτηγών, αλλά σε λίγο πέρασε από την κλοπή στο φόνο. Χωρίς να αμφισβητήσει ποτέ τις εντολές του, ο Kuklinski αποδείχθηκε αποτελεσματικός δολοφόνος, αλλά όταν το αφεντικό της μαφίας, Carmine Genovese φυλακίστηκε, έμεινε άνεργος.

Ο Mladinich είπε: «Όσο κακόβουλο κι αν ακούγεται, ήταν τόσο γεμάτος θυμό, τόσο γεμάτος οργή, που στην πραγματικότητα ασχολήθηκε με τη δολοφονία ως άθλημα».

Ο Michael Vecchione, επικεφαλής του τμήματος Brooklyn DA, πρόσθεσε: «Ο Kuklinski, για να βελτιώσει τις ικανότητές του ως δολοφόνος, θα ταξίδευε από το Νιου Τζέρσεϊ στο Μανχάταν και θα έψαχνε για θήραμα. «Και θα σκότωνε ανθρώπους στο δρόμο μόνο για εξάσκηση».

Σύντομα, ήταν και πάλι περιζήτητος, αλλά όταν ο Genovese δολοφονήθηκε σε ένα χτύπημα που σχετιζόταν με τη μαφία, ο Kuklinski έπρεπε να βρει μια κανονική δουλειά – και εδώ γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του. Σχεδόν αμέσως, η σχέση στιγματίστηκε με βία, με τον Kuklinski να μαχαιρώνει ακόμη και την κοπέλα του. Τελικά την έπεισε να τον παντρευτεί απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει αν δεν το έκανε. Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά και ο Kuklinski φαινόταν να θέλει μόνο το καλύτερο για την οικογένειά του.

Ζώντας σε μια ωραία περιοχή, οδηγώντας τα καλύτερα αυτοκίνητα και φροντίζοντας τα παιδιά του να πηγαίνουν στο καλύτερο ιδιωτικό σχολείο, ο Kuklinski φαινόταν να έχει σπάσει τον κύκλο της βίας.

Όμως πίσω από τις κλειστές πόρτες του οικογενειακού σπιτιού τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο ίδιος ξανακύλησε στην παλιά του δουλειά κι άρχισε πάλι να σκοτώνει για τη Μαφία. Δεν ήταν τα χρήματα, πραγματικά το απολάμβανε. Ο Kuklinski ήταν ένας βαθιά τραυματισμένος σαδιστής. Μετά όμως από κάποια πολύ σοβαρά λάθη που έκανε στην δολοφονία του συνεργάτη του George Malliband. Ο ίδιος ο Malliband είχε πει τον Kuklinski πως δεν μπορούσε κανείς να τον απειλεί για τα χρέη του στην οικογένεια Gambino. Μετά απείλησε να σκοτώσει την οικογένεια του Kuklinski. Και κάπου εκεί ο Kuklinski πυροβόλησε τον συνεργάτη του πέντε φορές μέσα στο αυτοκίνητο του.

Αυτό ήταν και το λάθος που τον έβαλε πίσω από τα σίδερα. Ο Kuklinski καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και μετά την καταδίκη του ομολόγησε ότι σκότωσε περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Πέθανε στη φυλακή, σε ηλικία 70 ετών, το 2006 – αλλά η οικογένειά του, όπως και τα θύματά του, εξακολουθούν να έχουν τα σημάδια της βίας του.

photo
photo
photo
photo
photo

-ratpack.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.