Η Αθήνα ξαναβρίσκει σιγά-σιγά τον νυχτερινό της παλμό.
Οι πρεμιέρες ξεκινούν, τα μαγαζιά ανοίγουν τα χαρτιά τους, οι καλλιτέχνες παίρνουν θέση και ο κόσμος στρέφει ξανά το βλέμμα του στα μεγάλα στέκια της πόλης.
Υπάρχει όμως και μία άλλη πλευρά αυτής της επιστροφής: τα αλκοτέστ.
Όχι ότι οι έλεγχοι της Τροχαίας σταμάτησαν ποτέ, αλλά τώρα μπαίνουν σε πολύ πιο έντονη φάση.
Ειδικά στην Παραλιακή, εκεί όπου συνήθως τα μαγαζιά μπαίνουν πρώτα στο παιχνίδι της αθηναϊκής νύχτας, οι οδηγοί θα συναντούν μπλόκα μεγάλης διάρκειας.
Για να ΞΕΡΕΤΕ, οι έλεγχοι ξεκινούν από τις 23:00 και, σε αρκετές περιπτώσεις, συνεχίζονται έως τις 06:00 το πρωί.
Το αποτέλεσμα; Μια μικρή διαδρομή που κανονικά θέλει λίγα λεπτά, μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη αναμονή. Και αυτό είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει τη μετακίνηση προς και από τα νυχτερινά κέντρα.
Η ασφάλεια στους δρόμους δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Όποιος πιει, δεν οδηγεί. Όμως η Αθήνα πρέπει να προετοιμαστεί: ο φετινός χειμώνας δεν θα έχει μόνο πρεμιέρες και δυνατές πίστες. Θα έχει και πολύ αυστηρό έλεγχο στην επιστροφή.
TSIPAS BLOG – ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

