H νέα επένδυση του Σωκράτη Κόκκαλη στη Μύκονο

H νέα επένδυση του Σωκράτη Κόκκαλη στη Μύκονο

‘Υπάρχουν ανεκμετάλλευτες ιδιοκτησίες σε εκτάσεις που ανήκουν στη Μπλε Ζώνη σύμφωνα με το χρήσιμο αλλά άδικο χωροταξικό που έφερε ο κος Βερώνης” λέει το kourdistoportocali.com του Bασίλη Μπόνιου και συνεχίζει…

Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές, τις οποίες κάποιοι Μυκονιάτες ήθελαν και πούλησαν, πρόκειται ως είναι φυσικό, να γίνουν ορισμένες επενδύσεις και αφού το νησί της Μυκόνου είναι το πλέον αναγνωρίσιμο της Ελλάδας, το ενδιαφέρον τους έχουν επιδείξει μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού“.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Γράφει ο Φλώριος Ασημομύτης_επιχειρηματίας της Μυκόνου

Μιλώντας με ονόματα θα πρέπει να γνωρίζει όλος ο κόσμος της Μυκόνου για τα μεγάλα Projects που έχουν ήδη έρθει ή πρόκειται να έρθουν ή δηλώνουν ενδιαφέρον να έρθουν: Sawiris, Grivalia, AGC (Four Season-90 δωμάτια παραλία Καραπέτης), Κόκκαλης (Intradevelopment- παραλία Καραπέτης), Σαντοριναίος (Λούλος), Διβούνια, Αγράρι..

O Σωκράτης αγόρασε 100 στρέμματα στη παραλία Καραπέτης κι εδώ σχεδίαζει να χτίσει 75 πολυτελή δωμάτια και 12 βίλες.

Η όποια επένδυση γίνει, θα είναι καθόλα νόμιμη, με όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και όλες τις ζητούμενες βεβαιώσεις από όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες.

Παραλία Καραπέτης

Στις εγκαταστάσεις τους, οι οποίες θα εκτείνονται σε τεράστιες περιοχές (όχι σαν τον υπερκορεσμένο Ορνό, τον Πλατύ Γιαλό και το έκτρωμα της Ελιάς) θα υπάρχουν βιολογικός, αφαλάτωση, ανακύκλωση, υποδομές τέτοιες που δε θα επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον, ούτε θα υπερφορτώνουν τα δίκτυα, όπως πολλοί από τους θιασώτες της αρνητικής ψήφου προς τις εταιρείες αυτές κάνουν μέχρι και σήμερα.

Υπάρχουν προδιαγραφές που τηρούν όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Άγνωστες τακτικές για του ντόπιους «πατριώτες» που καταστρέφουν την κληρονομία των παιδιών τους και εν έτει 2019 πετούν αδιάντροπα τα απόβλητα στη θάλασσα!

Τέτοιου είδους επενδύσεις θα ξεκινήσουν μία αλυσιδωτή αντίδραση μεταξύ ανάπτυξης και προβολής, τα αποτελέσματα των οποίων θα ωφελήσουν όλους μας ανεξαιρέτως.

Η προβολή του νησιού παγκοσμίως, θα έχει άλλη αξία και άλλη σιγουριά, προερχόμενη από τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές που πλέον θα τηρούμε και από το ποιοτικό κοινό που πλέον θα επισκέπτεται το δημοφιλή αυτόν προορισμό, απομακρυνόμενοι από το φαινόμενο AirBNB και γουρούνας.

Θα είναι η απαρχή για να κινηθεί ο μηχανισμός και να απορροφήσουμε κονδύλια με σκοπό τα μεγάλα έργα και την πράσινη ανάπτυξη.

Αποτέλεσμα?

Αυτό που οι μεγαλοξενοδόχοι απεύχονται: θα διορθωθούν οι τιμές και θα υπάρξει πραγματική σύγκριση με το ποιοτικό και το αληθινά προσεγμένο.

Δεν είναι δυνατόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας να επενδύει στην προβολή του τόπου και στην ανάπτυξη ώστε να προσελκύσει επενδύσεις και μία στρατιά από ανίδεους αιρετούς να αποφασίζουν αναρμόδια την απομάκρυνση της ανάπτυξης και το σκοταδισμό που προσφέρει η ρουσφετική, αυθαίρετη, αλόγιστη, άνομη και άναρχη δόμηση η οποία εξυπηρετεί μονάχα τις πελατειακές σχέσεις που θέλει να διατηρεί ο Δήμος με την κάλπη.

Πώς το Δημοτικό συμβούλιο που σχεδόν ολόκληρο έχει αυθαιρετήσει μιλάει και αποφασίζει με τη μηδενική επαγγελματική κατάρτιση, τη μη ύπαρξη τεχνικής άποψης και γνώσης που έχει?

Σταματήστε τις παλαιολιθικές τακτικές του εκφοβισμού και του εκβιασμού.

Το μέλλον της Μυκόνου είναι η νόμιμη ανάπτυξη και η καθαρή οικονομία.

Είναι ο σεβασμός προς τον εαυτό μας, είναι ο σεβασμός προς κάθε ντόπιο και ξένο επενδυτή, είναι ο σεβασμός στις αξίες και στους νόμους που θα πρέπει να διέπουν την όποια κίνηση ανάπτυξης.

Καθρέπτης είναι η κάθε δράση που αντανακλά είδωλα.

Όταν ο Δήμος αυθαιρετεί τότε οι πολίτες θα κάνουν το ίδιο.

Όταν η εικόνα που προβάλεις είναι αυτή της αναρχίας και της ανομίας τότε αυτό που αντανακλά ο τόπος είναι ένας κακός εαυτός, αφτιασίδωτος και αδιάφορος.

«Σε ένα κόσμο με φίδια,
δεν έχει σημασία ποιος έχει το πιο ισχυρό δηλητήριο
αλλά ποιος έχει το αντίδοτο»

Μετά τιμής,
Φλώριος Ασημομύτης

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.