Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Επικοινωνιακή ανασύνταξη με «καταιγίδα» στα social media

Επί ποδός προεκλογικού «πολέμου» βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει από τις 30 Μαΐου 2018 το «tsipas Hlias blog», θα διεκδικήσει να γίνει ο επόμενος δήμαρχος της Πάτρας.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει στο στενό του περιβάλλον σίγουρος για την επιτυχία του. Οι πιθανότητες, τα δημοσκοπικά ευρήματα και η ..λογική λένε πως ούτως ή άλλως θα είναι ο βασικός αντίπαλος του νυν δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η προγραμματισμένη εκδήλωση για την Τετάρτη  30 Ιανουαρίου στις 7:30μμ στο παλιό Πτωχοκομείο (Royal) στην Ακτή Δυμαίων, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, θα θυμίζει «πρόβα τζενεράλε» για τις δημοτικές κάλπες. Όχι μόνο επειδή στην πράξη θα παρουσιάσει τα στελέχη με τα οποία θα πορευθεί μέχρι τις εκλογές. Αλλά και επειδή το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής και οι προσπάθειες για συστράτευση νέων προσώπων δικαιώνουν στην πράξη τη στρατηγική επιλογή του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για ανανέωση του δημοτικού μηχανισμού και άνοιγμα πέραν των κομματικών τειχών.

Ούτως ή άλλως, παράλληλα, ο κος Αλεξόπουλος έχει ξεκινήσει τη στοχευμένη καμπάνια του με τον τίτλο «To Νότιο Πάρκο. Μπορούμε να  να θυμηθούμε κάτι άλλο από την τετραετία που πέρασε ; » με σκοπό να «ραγίσει» το προφίλ του «ικανού πολιτικού», που μέχρι σήμερα έχει ο κομμουνιστής δήμαρχος Πελετίδης. 

Η τόσο καλά δουλεμένη αυτή καμπάνια, μάλιστα, που «τρέχει» αυτές τις μέρες, δεν διεξάγεται μόνο μέσα από τις επίσημες σελίδες παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά σε πληθώρα ενημερωτικών ιστοσελίδων, όπου η επικοινωνιακή ομάδα του κου Αλεξόπουλου επιχειρεί την αποδόμηση της άποψης ότι «Ο Πελετίδης, ο δήμαρχος της Πάτρας έκανε την κοινωνική πολιτική απόλυτη προτεραιότητα», καθιστώντας παράλληλα ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή σελίδας.

Η κοινωνία μπορεί να ακούγεται στα καφενεία και στις πλατείες – εκεί όπου πλέον προσεγγίζει απλούς πολίτες όλο και πιο συστηματικά ο κ. Αλεξόπουλος με το στυλ και το ύφος των περιοδειών που έχει επιλέξει. Όμως, ένας παράλληλος «πόλεμος» διεξάγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και σε αυτόν, οι επιτελείς του έχουν παρατηρήσει ότι αλλάζει σιγά-σιγά το κλίμα.

Η επιλογή, μέσω και ενίσχυσης του επιτελείου του πολύπειρου στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , που ασχολείται με το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι τυχαία. Από τις μετρήσεις που φθάνουν, προκύπτει ότι επικρατεί σύγχυση στους Πατρινούς για το τι πραγματικά έχει προσφέρει ο Κώστας Πελετίδης.  Για παράδειγμα, προκύπτει ότι αρκετοί πιστεύουν πως είναι ανίκανος να δώσει λύσεις. Προκύπτει ακόμη ότι πολλοί χρησιμοποιούν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωσή τους, και άρα, είναι ένα γήπεδο πρόσφορο για επικοινωνιακή «καταιγίδα».

Πρόσφορο δε έδαφος υπάρχει, αφού δίνεται η δυνατότητα να απευθυνθεί κανείς σε συγκεκριμένα ακροατήρια. Πολλώ δε μάλλον στη περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πολλές από τις προτάσεις του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, παρότι θα αποτελέσουν δημόσιες δεσμεύσεις, δεν θα έχουν γίνει ακόμα «κτήμα».

Την ίδια ώρα, από τις μετρήσεις που έχει στα χέρια του ο Γργόρης Αλεξόπουλος, προκύπτει ακόμη μια ενδιαφέρουσα εικόνα: οι συμπολίτες μας, με βάση όσα απαντούν για τα κριτήρια της ψήφου τους στις δημοτικές εκλογές, φαίνεται ότι δεν κινούνται όπως πριν από πέντε χρόνια. Φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν γίνονται θαύματα και να εισέρχονται στο μέτωπο της λογικής. Με απλά λόγια, από τις μετρήσεις προκύπτει ότι δεν τους ενδιαφέρει τόσο η καταψήφιση μιας πολιτικής, αλλά αναζητούν ένα πειστικό αφήγημα που θα δημιουργεί προοπτική και επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Δεν θα είναι τυχαία – όπως λένε οι επιτελείς του– η τακτική του κ. Αλεξόπουλου στην ανάδειξη των δικών του προτάσεων και δεσμεύσεων και στο θετικό αφήγημα, ούτε οι μελλοντικές επισημάνσεις του ότι δεν θα ακολουθήσει τους αντιπάλους του στη στρατηγική «λάσπης». Ο ίδιος επιμένει στους συνομιλητές του ότι δεν τον ενδιαφέρει να κυριαρχήσει επειδή θα καταψηφιστεί ο πατραϊκός λαός τους κομμουνιστές, αλλά θέλει οι συμπολίτες να τον εμπιστευθούν και να τον τιμήσουν με τη θετική ψήφο τους.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.