Γεωργία Παπαντωνοπούλου χωρίς την … έκπληξη!

Γεωργία Παπαντωνοπούλου χωρίς την ... έκπληξη!

Το κείμενο που ακολουθεί το υπογράφει η εξοχότητα μου, που είμαι στη δουλειά
σαν ελεύθερος σκοπευτής. Γραφιάς είμαι, όχι πολιτικός, ούτε έχω πάει σε σχολή κομματική, δεν έχω οργανωθεί σε φοιτητική νεολαία, σε συνδικαλιστική οργάνωση. Γράφω για πολιτική. Μεταφέρω επί λέξει τι μου είπε ο πιο σημαντικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη πολιτική. ΠΡΙΝ τις εκλογές :

-Η Γεωργία Παπαντωνοπούλου έχει τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από το ψηφοδέλτιο του Γργηγόρη Αλεξόπουλου, που θα διεκδικήσει τη δημαρχία του Δ. Πατρέων, αλλά δεν το λέμε! Στη πολιτική, στο ποδόσφαιρο και την νύχτα, δεν ξέρεις τι μέρα ξημερώνει. Γιατί θα ξεχωρίσει σε αυτή την εκλογική μάχη η κα Παπαντωνοπούλου ; Έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να την τοποθετήσουμε ένα κλικ πιο πάνω απ’ όλους που φιγουράρουν στη λίστα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Γρηγόρη Αλεξοπούλου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η εξήγηση ήταν απλή. Η κα Παπαντωνοπούλου δεν είναι απλή πολιτικός, είναι φιρμάτη πολιτικός. Ότι σου λέει ο Τσίπας. Επιλέγει κέντρα, συνεργάτες στο σχήμα της και ρίχνει λεφτά-πολλά λεφτά-για προβολή και διαφήμιση. Και ξέρει ότι αν ο Αλεξόπουλος εκλεγεί νέος τοπικός άρχοντας, είναι στα πρώτα φαβορί για αντιδημαρχική θέση.

Η κουβέντα, επαναλαμβάνω, γίνεται πριν το ματς, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο σεμνός και απόλυτα πολιτικός φίλος μου θα δείξει και μετά τη μάχη αν θα δικαιωθεί, λέω εγώ. Να, όμως, τι μου είπε ξανά με νόημα.

Στην πολιτική δεν ξέρεις τι θα γίνει. Κανείς δεν ξέρει. Γι’ αυτό απαγορεύονται τα προγνωστικά. Η Εύα είναι γερός άσος στο μανίκι της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» … με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων, Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Αυτή είναι η αντικειμενική ΠΟΛΙΤΙΚΗ εκτίμηση, όχι η ΤΖΟΓΑΔΟΡΙΚΗ αξιολόγηση. Εγώ μιλάω πολιτικά, δεν ξέρω στοίχημα, γι’ αυτό δεν παίζω στοίχημα. Το ότι η Παπαντωνοπούλου μπορεί να χάσει, ΔΕΝ θα μου αλλάξει με τίποτα τη στέρεη άποψη μου γι’ αυτήν, που η ίδια με υποχρεώνει να την σέβομαι. Και ακόμη και να μην βγει νικήτρια σ’ αυτή την μάχη, θα συνεχίζω να την τοποθετώ στην κορυφή. Σε επίπεδο αξιόπιστης πολιτικής δύναμης.

Να προσθέσω και τη δική μου γνώμη. Όταν λέμε πως στην πολιτική ουδείς γνωρίζει πως θα κάτσει η μπίλια, τουλάχιστον εγώ προσωπικώς, μέσα σ’ αυτούς που δεν ξέρουν, που δεν μπορούν να ξέρουν, συμπεριλαμβάνω και τον θεό. Τον κανονικό, όχι τον άλλον θεό της μπάλας.

Η Γεωργία Παπαντωνοπούλου πολιτικά, όχι στοιχηματικά, δείχνει ότι εύκολα θα
είναι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Μήπως γίνει και αντιδήμαρχος πολιτισμού. Το λέμε; Ποτέ. Λέμε το άλλο. Ότι τίποτα δεν αποκλείεται.

Στο σινεμά το σενάριο το φτιάνει ο μάστορας από τα πριν. Αν θέλουν να εκβιάσουν τη συγκίνηση του θεατή, και το σηκώνει βέβαια το στόρυ, κωτσάρουν και μια κηδεία. Στέλνουν φυλακή αθώο, πλουτίζουν παλιάνθρωπο, ρίχνουν κάποιον από τον όγδοο όροφο και προσθέτουν αγωνία μέχρι να τον σώσουν οι γιατροί, τελικά.

Σινεμάς είναι, ό,τι γουστάρουν στήνουν. Στη πολιτική πριν κάνεις εκτιμήσεις, όχι ακριβώς προβλέψεις, δεν πρέπει να λάβεις σοβαρά υπ’ όψιν όσα γκάλοπ και να γίνουν. Διότι το δείγμα συνήθως είναι μικρό. Τι κυκλοφορεί σου είπα στην πιάτσα, για την κυρία Γεωργία Παπαντωνοπούλου

Διαβάστε επίσης : Πουλάει η κυρία Παπαντωνοπούλου

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.