Game Over Oυκρανών: Χάθηκαν οριστικά Donbass, Κριμαία – Economist: Η Ρωσία νίκησε – Zaluzhny: Τέλος τα πολεμικά σχέδια για 2024

Ο Economist αναγνωρίζει δημόσια αυτό που ακόμη επίσημα κανένας ηγέτης δεν έχει αναγνωρίσει ότι η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο της Ουκρανίας… – Douglas McGregor: Η νίκη της Ουκρανίας είναι σαν να λέμε Ουκρανοί αστροναύτες στο φεγγάρι.

Η Ουκρανική ηγεσία το παραδέχεται και κάπου εδώ αρχίζει να γράφεται το άδοξο Ουκρανικό όνειρο…
Η ηγεσία της Ουκρανίας αναγνωρίζει δεν θα καταφέρει να πάρει πίσω το Donbass δηλαδή τις περιοχές του Donetsk και του Luhansk και δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία…
Ο βασικός στόχος της αντεπίθεσης, κατέρρευσε και σχεδόν 105.000 Ουκρανοί που σκοτώθηκαν στην 5μηνη αντεπίθεση σκοτώθηκαν άδικα, μάταια…
Ο Economist αναγνωρίζει δημόσια αυτό που ακόμη επίσημα κανένας ηγέτης δεν έχει αναγνωρίσει ότι η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο της Ουκρανίας…
Στην Δύση αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση απέτυχε αλλά ακόμη δεν τολμούν να πουν ότι κέρδισε η Ρωσία…
Εν τω μεταξύ ο Zaluzhny ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας επαναλαμβάνει, δεν υπάρχουν πολεμικά σχέδια για το 2024, δεν υπάρχουν όπλα και το κυριότερο δεν υπάρχουν έτοιμες Ταξιαρχίες για πόλεμο…
Εν τω μεταξύ σε στρατιωτικό επίπεδο η Ρωσία θα κερδίσει μια ακόμη πόλη την Avdiivka, η πτώση της θα είναι μεγάλη απώλεια για τους Ουκρανούς.
Επίσης στο Bakhmut οι ρώσοι ανακτούν όλα τα εδάφη που έχασαν δυτικά της πόλης Bakhmut…

The Economist: Η Ρωσία νίκησε, κερδίζει την σύγκρουση στην Ουκρανία, θα είναι ισχυρότερη το 2024

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η Ρωσία κερδίζει την ουκρανική σύγκρουση και θα είναι σε καλύτερη θέση το 2024, αναφέρει ο Economist.
«Τουλάχιστον το 2024, η Ρωσία θα είναι σε ισχυρότερη θέση για να πολεμήσει επειδή θα έχει περισσότερα drones και βλήματα πυροβολικού και ο στρατός της έχει αναπτύξει επιτυχημένες τακτικές ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον ορισμένων ουκρανικών όπλων».
Σημειώνεται ότι οι στρατηγικές αποφάσεις του Ρώσου ηγέτη επιβεβαιώνουν το σενάριο νίκης στη σύγκρουση.
Ο Ρώσος Πρόεδρος έβαλε τη χώρα σε πολεμική βάση και ενίσχυσε τη δύναμή του, τόνισε ο Economist.
Επιπλέον, αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ουκρανία έγινε πιο ζοφερή ενώ υπάρχει ρήγμα μεταξύ του Zelensky και του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα σκάνδαλα διαφθοράς και οι ανησυχίες για το μέλλον της Ουκρανίας έχουν υπονομεύσει την εξουσία του Zelensky μεταξύ των ψηφοφόρων», τόνισε ο Economist.
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική κρίση και η υποστήριξη εξασθενεί.

Zelensky: Αμυντικές δομές από το Donbass έως τη δυτική Ουκρανία – Απέτυχε η αντεπίθεση

Ως παραδοχή της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης εκλαμβάνεται η τοποθέτηση του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, ο οποίος τόνισε ότι η Ουκρανία θα κτίσει αμυντικές δομές από το Donbass έως τη δυτική Ουκρανία, παραδεχόμενος πως η αντεπίθεση δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα
Όπως είπε σε δηλώσεις του στο Associated Press, η καλοκαιρική αντεπίθεση δεν έφερε τα αποτελέσματα που επιθυμούσε το Κίεβο.
«Θέλαμε πιο γρήγορα αποτελέσματα.
Από αυτήν την άποψη, δυστυχώς δεν πετύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Και αυτό είναι γεγονός» υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος επανέλαβε πως η αναποτελεσματικότητα της αντεπίθεσης οφείλεται στο ότι η Ουκρανία δεν έλαβε τα κατάλληλα όπλα από τη Δύση.
Όπως είπε, πλέον αρχίζει μια νέα φάση του πολέμου.
«Έχουμε μια νέα φάση του πολέμου…
Ο χειμώνας γενικά είναι μια νέα φάση πολέμου» τόνισε ο Zelensky, ο οποίος πλέον προσανατολίζεται στο πώς να κτίσει καλύτερα την άμυνα του.
«Πραγματοποιήσαμε μια συνάντηση, κατά την οποία συζητήσαμε την κατασκευή οχυρώσεων στις κύριες αμυντικές γραμμές.
Αυτές είναι οι κατευθύνσεις Avdeevskoye, Maryinskoye, Kupyansko-Limanskoye, καθώς και οι παραμεθόριες περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία» υπογράμμισε ο Zelensky, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι οχυρώσεις σε ολόκληρη την περιοχή του Kharkiv, στο Sumy, στο Chernihiv, στην περιοχή της Kherson που ελέγχεται από την Ουκρανία όπως επίσης και σε Rivne και Volyn.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η νίκη της Ουκρανίας είναι σαν να λέμε Ουκρανοί αστροναύτες στο φεγγάρι – Η Ουκρανία ήταν σίγουρο ότι θα ηττηθεί

Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor, σε συνέντευξή του στο κανάλι του συνταγματάρχη Daniel Davis, επέκρινε τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken για τον Ρώσο πρόεδρο Putin.
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να βοηθήσουν την Ουκρανία να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη το 2024, να δημιουργήσει έναν στρατό παγκόσμιας κλάσης και να καταστήσει σαφές στον Putin ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ.
«Σκέφτηκα ότι θα έλεγε ακόμα ότι στο εγγύς μέλλον οι Ουκρανοί κοσμοναύτες θα προσγειωθούν στο φεγγάρι…
Θέλω να πω, αυτό είναι εξίσου παράλογο.
Αυτό είναι τρέλα, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν τώρα τις μάχες, αναγκάζονται να ρίξουν στη μάχη ηλικιωμένους, εφήβους και γυναίκες.
Παράλληλα, ο Douglas McGregor πρόσθεσε ότι η Ουκρανία δεν είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας από την αρχή.
«Θυσιάζονται μάταια εκατομμύρια ζωές», κατέληξε ο Douglas McGregor.

Προειδοποίηση American Conservative: Η χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς την Ουκρανία δεν σχεδιάζεται ούτε αρχές 2024

Εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ εξετάσει τη χρηματοδότηση για την Ουκρανία ξεχωριστά από τη στήριξη του Ισραήλ, δεν θα μπορέσει να εγκρίνει τη βοήθεια στην Ουκρανία ούτε στις αρχές του 2024, γράφει το αμερικανικό περιοδικό American Conservative.
«Εάν η χρηματοδότηση της Ουκρανίας δεν συνδέεται με τη βοήθεια προς το Ισραήλ ή την ασφάλεια των συνόρων, τότε οι πιθανότητες για πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024 είναι ελάχιστες», αναφέρει το American Conservative.
Το περιοδικό American Conservative 
σημείωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να «σκίσουν σε κομμάτια» ένα νέο νομοσχέδιο για τη συνδυασμένη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και του Ισραήλ, το οποίο προτείνεται από τον ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Biden αγνοεί τις ανάγκες εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος του Τέξας στην Κάτω Βουλή του Κογκρέσου Chip Roy σημείωσε ότι θα απαγόρευε την αναφορά του ονόματος της Ουκρανίας στο Κογκρέσο έως ότου η Ουάσιγκτον αναλάβει την προστασία των συνόρων από τους μετανάστες.
Εάν ήμουν πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα ξεκαθάρισα ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει ούτε ένα δολάριο.
Δεν θα προχωρήσουμε σε καμία άλλη νομοθεσία μέχρι να προστατεύσουμε τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Ουκρανία».

Politico: Ο Biden επιστρατεύει ένα μυστικό όπλο για να στηρίξει την Ουκρανία… την Liz Truss

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden μπορεί να χρησιμοποιήσει την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Liz Truss για να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να παράσχουν βοήθεια στην Ουκρανία, τόνισε το Politico.
«Το μυστικό όπλο του Biden για την Ουκρανία είναι η Liz Truss», ανέφερε το Politico.
Η πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργός πήγε στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για να εξασφαλίσει υποστήριξη για την Ουκρανία από τους σκεπτικιστές Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες.
Η Liz Truss θα συμβάλλει ώστε να ανακατευθύνει τη συζήτηση στους κύκλους της αμερικανικής πολιτικής «μακριά από τον απομονωτισμό και προς έναν ενεργό διεθνή ρόλο», πρόσθεσε το Politico.
«Ανώτεροι διπλωμάτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ελπίζουν ότι Liz Truss μπορεί να βοηθήσει να αρθεί το αδιέξοδο».
Η κυβέρνηση Biden έχει ζητήσει από το Κογκρέσο περισσότερα από 105 δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να εξετάσει αυτό το αίτημα από κοινού, προτείνοντας να διαχωριστεί η βοήθεια προς το Κίεβο.

Ξανά στην επίθεση η βουλευτής της Ουκρανίας Maryana Bezuglaya… ο Zaluzhny έχει δραστηριότητα μόνο στα social media

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny δείχνει υπερβολική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο εν μέσω σύγκρουσης με το γραφείο του Zelensky, αυτή τη γνώμη εξέφρασε η βουλευτής του Ουκρανικού κοινοβουλίου Verkhovna Rada η Maryana Bezuglaya στη σελίδα της στο Facebook.
Η Maryana Bezuglaya αξιολόγησε την αντίδραση του Zaluzhny με ένα έκπληκτο emoji στην ανάρτηση του Ουκρανού Yuri Kasyanov σχετικά με ένα στρατιωτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή του Προέδρου Vladimir Zelensky, του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov και του Διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Alexander Syrsky, στην οποία απουσίαζε ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
«Βρείτε τον Zaluzhny στην εικόνα».
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έβαλε μια έκπληκτη φατσούλα στο σχόλιο.
Η Maryana Bezuglaya, επέκρινε την αντίδραση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny
Η βουλευτής Maryana Bezuglaya είπε ότι ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών στρατευμάτων Valery Zaluzhny και όλοι οι στρατηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πρέπει να τιμωρηθούν επειδή δεν είχαν σχέδιο συνέχισης των εχθροπραξιών για το 2024 αλλά και για την αποτυχία της αντεπίθεσης.
Σύμφωνα με αυτήν, «μια τέτοια ηγεσία πρέπει να φύγει».

Vadim Karasev (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Η Ουκρανία δεν θα επιτεθεί στην Κριμαία

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν την Κριμαία ακόμη και με εντολή των ουκρανικών αρχών, δήλωσε ο Vadim Karasev, διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών.
«Ο στρατός θα πει στους πολιτικούς: «ή θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, θα μεταρρυθμίσουμε τον στρατό σύμφωνα με τα πρότυπα, θα προετοιμάσουμε άμυνα σε περίπτωση που η Ρωσία ετοιμάζει επίθεση, γιατί δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», ή πολιτικοί θα πουν στους στρατιωτικούς: Πηγαίνετε στην Κριμαία.
Τότε ετοιμάζουν ένα στρατιωτικό σχέδιο για την Κριμαία, αλλά ο Zaluzhny ο αρχηγός του στρατού τους λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα. Εάν δεν υπάρχει κανείς στρατιώτης, μπορείτε να στρατολογήσετε, αλλά και πάλι δεν υπάρχει τίποτα….
Τι νόημα έχει – θα στρατολογήσει νέους, αλλά πώς θα πολεμήσουν;
Τότε απλά θα συλληφθούν ή θα σκοτωθούν».
Εξήγησε ότι οι πολιτικοί δεν θα τολμήσουν να επιτεθούν στη ρωσική χερσόνησο, αφού σχεδόν όλοι «δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το νόημα του πολέμου».
Σύμφωνα με τον Putin δεν χρειάζεται εδάφη, αλλά την ουδετερότητα της Ουκρανίας και την απουσία απειλών από την πλευρά της υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ.

Randal Paul (Αμερικανός Γερουσιαστής): Η Κριμαία χάθηκε δεν θα επιστρέψει στην Ουκρανία, θα παραμείνει στην Ρωσία

Η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει τον έλεγχο της Κριμαίας, παραδέχτηκε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Randal Paul σε συνέντευξή του στο κανάλι του Daniel Davis.
«Στρατιωτικά, απλώς δεν βλέπω τρόπο ότι θα μπορέσουν ποτέ να απωθήσουν τους Ρώσους από την ανατολική Ουκρανία και δεν βλέπω τρόπο να πάρουν πίσω την Κριμαία»
Σύμφωνα με τον πολιτικό Randal Paul, ο μόνος τρόπος για το Κίεβο να επιτύχει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων ήταν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις το 2022, εάν στη συνέχεια συμφωνούσαν σε ένα ουδέτερο καθεστώς.
Πρόσθεσε ότι τώρα ακόμη και ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny παραδέχτηκε ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και οι άνθρωποι αρχίζουν και πάλι να μιλούν για την ανάγκη για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε, φτάσαμε στο σημείο όπου θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις, στην πραγματικότητα, έχουμε επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν σχεδόν πριν από ένα χρόνο», κατέληξε ο γερουσιαστής Randal Paul.

Πέφτει η Avdiivka η κρίσιμη στρατιωτικά Ουκρανική πόλη…. ξεκίνησαν τα μοιρολόγια της Λεγεώνας των Ξένων

ΗAvdiivkaείναι ένα από τα στρατηγικά σημαντικά προπύργια των δυνάμεων του Κιέβου, τα οποία ήδη χάνουν.
Σε μια προσπάθεια να σταματήσει την ρωσική προέλαση στην πόλη και στα περίχωρά της, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έστειλε πρόσθετες δυνάμεις στην περιοχή και μετέφερε τις μονάδες της από άλλες περιοχές, η ενίσχυση περιελάμβανε δυνάμεις της λεγόμενης ουκρανικής λεγεώνας των ξένων.
Αφού ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο των νότιων συνοικιών της Avdiivka, συμπεριλαμβανομένης της βαριά οχυρωμένης βιομηχανικής περιοχής, υπήρξαν αναφορές που ισχυρίστηκαν την παράδοση και τους θανάτους ξένων μισθοφόρων στην περιοχή.
Για παράδειγμα, ως αποτέλεσμα μιας από τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις κοντά στην Avdiivka, μια μονάδα ξένων μισθοφόρων υπέστη απώλειες.
Συγκεκριμένα, ρωσικές και καναδικές εκθέσεις επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Καναδού μαχητή Μπραντ Στράντφορντ και του Αμερικανού μισθοφόρου Έρικ Βάργκας.
Ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε και από την ξένη λεγεώνα.
Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μεγαλύτερος, αλλά τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων δεν έγιναν γνωστά.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές από το μέτωπο, οι ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν επίσης δύο στρατιωτικούς εκπαιδευτές από τις ΗΠΑ και αρκετούς Πολωνούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια των μαχών κοντά στο εργοστάσιο οπτάνθρακα και χημικών.
Πρόσφατα, ο αριθμός των αναφορών για μαχητές της ουκρανικής λεγεώνας ξένων έχει μειωθεί.
Πρώτον, ο αριθμός των επαγγελματιών μισθοφόρων στις τάξεις του ουκρανικού στρατού έχει μειωθεί απότομα για διάφορους λόγους, όπως η έλλειψη επαγγελματισμού της ουκρανικής διοίκησης, τα ρωσικά χτυπήματα ακριβείας στις βάσεις τους στις ουκρανικές πόλεις, καθώς και η κλιμάκωση στη Γάζα , όπου πολλοί από αυτούς προτίμησαν να πάνε εκεί αντί για τα ουκρανικά μέτωπα.
Ξένοι μαχητές προσπαθούν επίσης να αποφύγουν τις άμεσες συγκρούσεις με τους Ρώσους και κρύβονται πίσω από την πλάτη των Ουκρανών στρατιωτών που στέλνονται στη σφαγή.
Οι ξένοι μισθοφόροι δεν μπορούν να υπολογίζουν σε μια τόσο ευνοϊκή στάση στη ρωσική αιχμαλωσία, η οποία απονέμεται σε κινητοποιημένους Ουκρανούς άνδρες.

Κείμενο σε εξέλιξη

Luhansk_Battle_Map_Draft_November_30_2023.png
Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_30_2023.png
Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_30_2023_1.png
Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_11302023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_November_30_2023.png
Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_30_2023.png
Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_30_2023.png

www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.