Φυσικά ο ιδιοκτήτης δεν ήξερε τίποτα! Του εφοπλιστή Πόλυς Χατζηιωάννου είναι το πλοίο με τα 416 κιλά κοκαΐνης που τσάκωσε η αστυνομία στην Αυστραλία – “Είμαστε στην διάθεση των αρχών σε κάθε λιμάνι” δήλωσε η εταιρεία

Όπως έγινε γνωστό και γράφτηκε σε αρκετά ρεπορτάζ η Ομοσπονδιακή Αστυνομία στην Αυστραλία (AFP) ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τέσσερις ναυτικούς του ελληνόκτητου πλοίου Kypros Bravery και κατέσχεσαν 416 κιλά κοκαΐνης που η αξία τους εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 166 εκατ. δολάρια. Αυτό που δεν γράφτηκε όμως είναι ότι το πλοίο ανήκει στον κύκλο συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυς Χατζηιωάννου που δεν αποδείχτηκε καμία εμπλοκή η γνώση της εταιρείας στην ύπαρξη της κοκαΐνης στο πλοίο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το κοινό ανακοινωθέν των Australian Federal Police, Australian Border Force, Australian Criminal Intelligence Commission, της Αστυνομίας της Νότιας Αυστραλίας και του Υπουργείου Εσωτερικών, τα ναρκωτικά ρίχτηκαν στη θάλασσα, ανοιχτά της Αδελαΐδας, αλλά εντοπίστηκαν.

Ο υπαρχηγός της AFP, Peter Harvey, γνωστοποίησε πως η κοινή έρευνα των αυστραλιανών Αρχών ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου μετά από πληροφορίας που ισχυριζόταν πως ένα εμπορικό φορτηγό πλοίο (bulk-carrier), το Kypros Bravery με σημαία Κύπρου επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για παράνομη μεταφορά ναρκωτικών στην Αυστραλία.

Ο κ. Harvey επεσήμανε πως η Αστυνομία εκτιμά ότι τα ναρκωτικά ρίχτηκαν στη θάλασσα, σε προκαθορισμένη τοποθεσία ανοιχτά του Yorke Peninsula στις 15 Μαρτίου, προκειμένου να μαζευτούν από πλοιάρια “παραμάνες”.

«Η Australian Border Force διεξήγαγε μεθοδική έρευνα στην περιοχή και εντόπισε το φορτίο» στις 21 Μαρτίου, είπε ο κ. Harvey, διευκρινίζοντας πως συνελήφθησαν 4 μέλη του πληρώματος του «Kypros Bravery», υπήκοοι Φιλιππίνων. Να σημειώσουμε ότι το πλοίο αφέθηκε ελεύθερο για το ταξίδι του και η εταιρεία του γνωστού εφοπλιστή δήλωσε ότι είναι στην διάθεση των αρχών σε κάθε λιμάνι για οποιοδήποτε έλεγχο.

edolio5

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.