Αυτός έκανε τον φίλο μου Αργυρό, την πιο μεγάλη φίρμα

Στις 20 Ιανουαρίου 2019, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, με την υπογραφή του “TsipasBlog”. Το διαβάζει όποιος είναι λάτρης του ρετρό και θα ήθελε μια γεύση γνωριμίας με αυτόν που “εκτόξευσε” τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

“Χρωστάει τα πάντα, αν όχι τα πάντα, τα περισσότερα, σε έναν τύπο από την Κρήτη. Που, παρεμπιπτόντως, δεν είχε κάποια άλλη προηγούμενη εμπειρία. Ένας «κουμανταδόρος» νυχτερινών κέντρων τρίτο-τέταρτης κατηγορίας, ούτε καν επιπέδου β, ήταν πριν μια δεκαετία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Επειδή, όμως, είχε το μέγα προσόν να κάνει όνειρα μεγάλα και προικισμένος με ικανότητες επιχειρηματία για χοντρές μπίζνες, κατάφερε από νεαρή ηλικία να εξελιχθεί σε ολιγάρχη στο χώρο της νύχτας. Σε μια πολύ ανταγωνιστική και απαιτητική αγορά, με αρκετές διαφορετικές προσεγγίσεις, όπου καταλάμβαναν θέσεις μάχης και επιρροής οι πλέον αδίστακτοι αυτοδημιούργητοι, γνήσιου μαφιόζικου τύπου.

Ο Κώστας Μπερτάκης είναι ο απαρατήρητος παίκτης, ο μετέπειτα χοντροπαίκτης. Ξεκίνησε αρχικά με τον Βασίλη Καρρά, μετέπειτα συνέχισε με Πάολα-Παντελίδη και σήμερα εφαρμόζει το ίδιο ακριβώς πλάνο στον Αργυρό. Είναι αυτός που, πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλον, κατάφερε να γίνει το μεγάλο κεφάλι στον «χάρτη» της νύχτας. Ότι πιάνει στα χέρια του, ο εντελώς άπειρος και άμαθος από μεγάλες παραστάσεις, όταν οι ανταγωνιστές του μεσουρανούσαν, σήμερα γίνεται χρυσός. Και η ιστορία που γράφει είναι με μεγάλα, χρυσά γράμματα. 

Έτσι είναι. Ο Κώστας Μπερτάκης δεν είναι της πλάκας «μπίζνεσμαν» εκδοχής ελληνικής. Από τότε που ανέλαβε την ευθύνη της επαγγελματικής εξέλιξης του Κωνσταντίνου, αυτός κοντράρει στα πολύ ίσα τον Αντώνη Ρέμο, τον Νίκο Βέρτη και όποιον άλλον θεωρείται ..μεγάλος.

Όχι, ότι, στις αράδες αυτές, έχουμε διάθεση να μειωθεί η αξία και η ικανότητα των προηγούμενων βημάτων του. Κάθε άλλο. Πολύ αξιόλογος ερμηνευτής, με περίσσιο ταλέντο και ωριμότητα, ήταν ήδη δυναμικός και εύρωστος, το 2016. Τότε που τον πήρε δανεικό από τον παλιό Βασίλη Κοντόπουλο (Mr Posidionio). Δεν τον ανέλαβε από το μηδέν. Όπως επιτυχημένα έπραξε με τον αείμνηστο Παντελή Παντελίδη. 

Όμως στην αξιολόγηση του «Tsipas Blog», η απόλυτη απογείωση, η «εκτόξευση», η τοποθέτηση στην κορυφή της πυραμίδας, ήρθε όταν τον πρώτο λόγο για κάθε τι που τον αφορά, ως προς τα εργασιακό σκέλος, μεταβιβάστηκε στον Μπερτάκη. Στο μεγάλο πορτοφόλι, στον μπίζνεσμαν, στον επενδυτή. Όχι απλά στον μαγαζάτορα που τον φιλοξενεί στο χώρο του.

Αυτός, το αφεντικό, ορίζει την απόσταση των βημάτων που θα διανύσει. Και αν κρίνουμε το που ήταν και που έχει φτάσει, ο οποίος από ένας πολύ καλός τραγουδιστής, έγινε πρωταγωνιστής της Α κατηγορίας, πρωτοκλασάτη φίρμα, συμπεραίνουμε πως το αποτέλεσμα έχει ονοματεπώνυμο. Είναι έργο ενός «απόλυτα αυτοδημιούργητου», που βλέπει τη ζωή σαν ένα ρίσκο, επιχειρηματία, του Κώστα Μπερτάκη, η φήμη του οποίου είχε εξαπλωθεί σε όλα τα γνωστά κοσμικά στέκια των Αθηνών ..και όχι μόνο.

Ένας λόγος παραπάνω που έριξα φως στα παραπάνω, είναι ότι σήμερα ο κόσμος αισθάνεται την ανάγκη να γνωρίζει τι πράγματι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες. Εύκολα, άδικα ίσως, με ένστικτο που λένε ή όχι, βγάζει το δικό του συμπέρασμα. Και η μάζα πάντα βολεύεται με το εύκολο συμπέρασμα.”

Διαβάστε επίσης : Μακράν ο Νο1- Το φαινόμενο

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.