Φήμες για μέτωπο Τζιγγερ, Αλαφούζου Κυριακου για την ταινιοθήκη του Mega

Φήμες για μέτωπο Τζιγγερ, Αλαφούζου Κυριακου για την ταινιοθήκη του Mega

Κοινό μέτωπο με στόχο την διεκδίκηση της ταινιοθήκης του Mega, προτίθενται να συγκροτήσουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1, Alpha –Star και ΣΚΑΙ, κλείνοντας τον δρόμο σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να μπει στο «παιχνίδι». Οι τρεις έμπειροι καναλάρχες που κατέχουν τα τέσσερα από τα πέντε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού την πολύτιμη (όπως αποδείχθηκε μέχρι την τελευταία μέρα που εξέπεμπε το κανάλι) ταινιοθήκη τογ Mega.

Πρόκειται για μια κίνηση που εκ των πραγμάτων δυσκολεύει τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, ενώ κλείνει οριστικά τον δρόμο στον ιδιοκτήτη του Open Ιβαν Σαββιδη, ο οποίος έχει εκεί δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την περιουσία του Mega. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο παραμένει στο τηλεοπτικό τερέν ο ομογενής επιχειρηματίας συνδέεται με την προσδοκία που έχει ότι μπορεί να αποκτήσει την ταινιοθήκη του Mega. Ανεξάρτητα παντως από τα παραπάνω αξιζειβασημειωθεί ότι στις αρχές της βδομάδας κυκλοφόρησε η πληροφορία που ήθελε τις τράπεζες να επισπεύδουν την διαδικασία του πλειστηριασμού, σε ότι αφορά την ταινιοθήκη του Mega.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μάλιστα οι ίδιες πηγές θέλουν δυο εκ των καναλαρχών να επικοινώνησαν με τραπεζίτες, ζητώντας πίστωση χρόνου προκειμένου να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε η σχετική πληροφορία -περί επίσπευσης- δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Απεναντίας τόσο οι τραπεζίτες, όσο και οι εκκαθαριστές φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν την σχετική διαδικασία εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Και αυτό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το Mega κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα θέματα που θα έμπαιναν στην προεκλογική ατζέντα των κομμάτων, δημιουργώντας προβλήματα στην διαδικασία. Έτσι το πιθανότερο σενάριο θέλει τον πλειστηριασμό να πραγματοποιείται αμέσως μετά το καλοκαίρι, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν λάβει ήδη θέσεις.

Παντως, αξιζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους Αλαφούζο, Βαρδινογιαννη και Κυριακου, ενδιαφέρον για την ταινιοθήκη του Mega έχουν εκδηλώσει τόσο ο επιχειρηματίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ Μαρινακης, όσο και ο ιδιοκτήτης του Open Ιβαν Σαββιδης. Σε σχέση τώρα με το ύψος του τιμήματος που θα απαιτηθεί για την απόκτηση από τους ενδιαφερόμενους των περιουσιακών στοιχείων του Mega, οι γνωρίζοντες εκτιμούν ότι μπορεί να ξεπεράσει και τα 20εκ ευρώ.

πηγή : media.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.