Ευρωεκλογές 2024 – Αλώβητη η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, η διαιρεμένη δεξιά, έρχεται νέο κόμμα Κασιδιάρη

Τα λεγόμενα δεξιά και εθνικά κόμματα συγκεντρώνουν 15% αλλά αντί να έχει συγχωνευθεί πολικά αυτός ο χώρος κυριαρχείται από τις πολιτικές αντζέντες του κάθε αρχηγού.

Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου 2024 δεν θα συμβεί… αυτό που συνηθίζεται δηλαδή η κυβέρνηση να υποστεί την φυσική φθορά…
Η ΝΔ θα κρατήσει όλες τις δυνάμεις της δηλαδή θα διατηρήσει ποσοστό της τάξης του 40% απόρροια όχι τόσο αποτελεσματικότητας αλλά ανυπαρξίας αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να είναι δεύτερο κόμμα, ο Κασελάκης ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαλύει το κόμμα αλλά κάνει τις αλλαγές που πρέπει με τις ευλογίες Τσίπρα.
Ότι δεν μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας το υλοποιεί ο Κασελάκης.
Ωστόσο όσοι προέβλεψαν την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαψευστούν.
ADVERTISEMENTΘα πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 10% αυτών είναι σκληροπυρηνικοί αριστεροί που αποτελούν το 3% και δεν έχουν και δεν πρόκειται να έχουν καμία παρέμβαση ή κοινωνική αναφορά στην ευρεία εκλογική μάζα…
Σε όλη την Ευρώπη τα αριστερά κόμμα βυθίζονται…
Η καθολική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ οπότε ενώ θεωρητικά το ΠΑΣΟΚ είναι προνομιακός εισβολέας και έχει δυνατότητες διείσδυσης δεν τραβάει…
Η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα της κεντροαριστεράς είναι η ορθή επιλογή μετά την αποτυχία του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ.
Στις ευρωεκλογές θα πάρει ένα 15% με 16%…
Το ΠΑΣΟΚ εν μέσω διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομακτικό ότι καταφέρνει να αυξήσει οριακά τα ποσοστά του…
Στις ευρωεκλογές θα πάρει 14%… ή στο καλύτερο σενάριο 15%…
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάμψει έστω και λίγο τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ θα αρχίσουν να συρρικνώνονται…

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Διαιρεμένη δεξιά

Τα δεξιά κόμματα ή ότι δεν είναι ΝΔ… καθώς η ΝΔ είναι περισσότερο φιλελεύθερη κεντρώα παρά δεξιό κόμμα αφού το 32% των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη προέρχονται από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ που έχει ευθύνες για το οικονομικό χάος.
Στα δεξιά βρίσκονται Σπαρτιάτες που στις ευρωεκλογές θα καταρρεύσουν στο 0,8% άπαξ και ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει πλήρως άρει την εμπιστοσύνη και στήριξη του σε αυτό το κόμμα.
Η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου θα πάρει ένα 6% και θα ενισχύσει τα ποσοστά του ενώ η ΝΙΚΗ θα είναι στάσιμη στο καλύτερο σενάριο.
Υπάρχει πιθανότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης να κατεβάσει δικό του κόμμα στις ευρωεκλογές και δεν υπάρξει νομικό εμπόδιο θα πάρει άνετα 5%.
Τα λεγόμενα δεξιά και εθνικά κόμματα συγκεντρώνουν 15% αλλά αντί να έχει συγχωνευθεί πολικά αυτός ο χώρος κυριαρχείται από τις πολιτικές αντζέντες του κάθε αρχηγού.

www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.