Ερωτήματα για τον Κονδύλη στον Άλιμο

Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη συνεχιζόμενη πολεμική του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη σε βάρος επιχείρησης, εδρεύουσας επί 30 έτη στην παραλία Ζέφυρος.

Ο κατά τα άλλα δημοφιλής αυτοδιοικητικός ο οποίος το 2023 εξελέγη δήμαρχος για τριτη συνεχόμενη θητεία, έχει θέσει ως στόχο με διάφορες… «ακτιβιστικές πράξεις» (κατά δήλωση του), να απομακρύνει από τη συγκεκριμένη έκταση εμβαδού 53,82 στρεμμάτων, μεταξύ της Μαρίνας Αλίμου και του Α΄ Αλίπεδου (αμμώδους επιφάνειας), το υφιστάμενο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρότι ο δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα στην παραλία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Την ίδια στιγμή η φημολογία περί επέκτασης άλλου ομίλου – επίσης ελληνικών συμφερόντων – στην περιοχή υποδαυλίζει τις εντάσεις και αμαυρώνει την εικόνα του προαστίου της νοτιοανατολικής Αττικής.

Ενέργειες του κ. Κονδύλη, όπως η τοποθέτηση εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων μπροστά από το κατάστημα ή η τοποθέτηση μικρών σιδερένιων κολώνων περιμετρικά του κήπου ώστε να εμποδίζεται η πρόσβαση στα οχήματα τροφοδοσίας, στους πεζούς που διέρχονται από το σημείο, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, σε γονείς με καροτσάκια και σε πυροσβεστικά οχήματα ή ασθενοφόρα, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της διαχειρίστριας ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου) η οποία προσέφυγε εναντίον του δήμου στα τέλη Ιουλίου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών τα οποία θα εκδικαστούν στις 4 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα δε, κέρδισε τα προσωρινά μέτρα καθώς το δικαστήριο διέταξε την απομάκρυνση των οχημάτων από το επίδικο σημείο (αρ.απ. 133/24/30-7-2024) έως τη συζήτηση της υπόθεσης .

Ισχύον καθεστώς

Κατά τα ισχύοντα στην «παραλία Ζέφυρος» εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν – ως προβλέπεται για τη χρήση του χώρου – το καφέ αναψυκτήριο Penarrubia (πρώην Όστρια) και το εστιατόριο «Μαριδάκι» («Ελλάδος Εικόνες).

Η έκταση που από το 1992 (ΠΔ 242/25.07.1992) έχει ανακηρυχτεί ως «Τουριστικό δημόσιο κτήμα» διοικείται και διαχειρίζεται από την ΕΤΑΔ (διαδόχου του ΕΟΤ).

Το 1996 εκμισθώθηκε από τον έως σήμερα μισθωτή ο οποίος προέβη σε ευρεία ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Σημειωτέον ότι η νομιμότητα των εν λόγω έργων είχε εγκριθεί το 2016 (αρ. 226/14.06.2016) από τον δήμο Αλίμου επί των ημερών του κ. Κονδύλη ο οποίος τώρα διατρανώνει την αντίθεση του στις πρότερες αποφάσεις του δηλώνοντας: «Λευτεριά στον δημόσιο χώρο, μιλάμε για δημόσιο κοινόχρηστο χώρο που κάποιοι καταπατητές θέλουν να εκμεταλλεύονται».

Ενεργώντας λοιπόν κατ΄ αυτόν τον τρόπο, τον Μάιο του 2024 τοποθέτησε σε χώρο πράσινου και εντός της επιχείρησης 1 εγκαταλειμμένο λεωφορείο με κρατικές πινακίδες του δήμου, 4 άχρηστα ΙΧ μπροστά από τα τραπεζοκαθίσματα καθώς και μεταλλικές κατασκευές στα δημιουργούμενα μονοπάτια περιπάτου.

Επίσης εκείνες τις ημέρες (26/5) πραγματοποίησε χωρίς έγκριση, προειδοποίηση ή έστω κάποιας μορφής ενημέρωση, εκδήλωση παρουσίασης κλασικών οχημάτων (Athens Classic cars) επιτρέποντας τη στάθμευση τους επί του γκαζόν και του συστήματος ποτίσματος το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Παλαιότερα (Μάρτιος 2023), συνεργεία του δήμου είχαν εναποθέσει έξω από το αναψυκτήριο απορρίμματα, μπάζα, εκσκαπτικά μηχανήματα και κάδους «παραβιάζοντας κατάφωρα τη νομή και την κυριότητα της εταιρείας μας επί του ακινήτου» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ΕΤΑΔ στην αίτηση της.

Το επίσης οξύμωρο είναι ότι ο δήμαρχος μιλά για «δημόσιο κοινόχρηστο χώρο» ενώ το καθεστώς κυριότητας έχει ρυθμιστεί παλαιόθεν ενώ πέραν των ασφαλιστικών εκκρεμεί και μήνυση εις βάρος του δήμου ο οποίος στις 10 Ιουλίου είχε αφαιρέσει τραπεζοκαθίσματα από το καφέ – αναψυκτήριο.

(ΠΗΓΗ : todaypress.gr)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.