Επιχειρηματική ιστορία της υγιούς Πάτρας

Όλα στην Πάτρα σήμερα, γνωρίζουν τους “μπαμπάδες” του “Αχαϊκού Χωριάτικου”. Λιγομίλητοι, βλοσυροί, αλλά είναι αρχοντάνθρωποι οι ιδιοκτήτες της αγαπημένης αλυσίδας φούρνων. Και το σπουδαιότερο κανένας υπάλληλος – συνεργάτης δεν παραπονέθηκε ποτέ για ό,τι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα. Δεν επιδιώκουν προβολή που να είναι υπερβολική και προσωπική οι πράγματι αυτοδημιούργητοι κύριοι Μιχάλης & Αριστοτέλης Λαλιώτης.

Για να ξέρουμε για ποιους μιλάμε. Έχουν ρίξει πολλά χρόνια δουλειάς, περνώντας και περιόδους με δυσκολίες, με πολλές δυσκολίες, για να φτάσουν έως εδώ. Επειδή η επιτυχία δεν έχει γλύκα αν δεν έρθει μέσα από το άγχος και το στρες.. Πολύ περισσότερο δεν τους περνάει καν σκέψη για ξεκούραση, για διάλειμμα. Μεγάλωσαν σε οικογένεια, όπου εκεί έμαθαν την τέχνη του να μην σταματάς ποτέ. Και σιγά μην σταματήσουν τώρα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Όπως μαθαίνω, έχουν κιόλας στρώσει τα επόμενα πλάνα. Τα οποία θα είναι πλάνα μεγάλα, πλάνα καλά μελετημένα. Γιατί όπως λέει ένας μεγάλος αναγνώστης του Τσίπας Μπλοκ : Το πιο δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στο Έβερεστ, είναι να παραμείνεις εκεί.

Πάμε να τα βάλουμε σε μια σειρά :

– Το κατάστημα της Παραλίας, αλλάζει έδρα. Μεταφέρεσαι ακριβώς δίπλα, σε ιδιόκτητο και μεγαλύτερο χώρο. Σημειώνεται πως θα το κρατήσει και αυτό που βρίσκεται τώρα (ΠΕΟ Πάτρας Πύργου 174), όμως με άλλη φιλοσοφία θα το λανσάρει. Πιο καθιστικό, και μαγειρευτά θα έχει μέσα, και deliviery, καμία δηλαδή σχέση με το Χωριάτικο.

-Πρώτοι ενημερωθήκατε και για Αχαϊκή Φάρµα. Μετά το Αχαϊκό Χωριάτικο, το εν λόγω δίδυμο βλέποντας το μέλλον, πήραν την απόφαση να επεκτείνουν τη δράση του και στη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία. Παράλληλα, ετοιμάζουν πυρετωδώς την είσοδο τους και στο χώρο της τυροκοµίας και της παραγωγής γαλακτοκοµικών προϊόντων.

Η µονάδα αυτή, που αυτή τη στιγµή αποτελείται από 130 αρµεγόµενα ζώα, έχει στηθεί στην περιοχή Χαλανδρίτσα, σε απόσταση περίπου 14 χιλιοµέτρων από την πόλη της Πάτρας και αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και αυτοµατοποιηµένο έχει να επιδείξει η περιοχή της Αχαΐας στον κτηνοτροφικό τοµέα.

Η επένδυση έχει ανέλθει στα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει ακίνητο µε στεγασμένους χώρους 8,2 στρεµµάτων, για στάβλους και αποθήκες, δύο ροµποτικούς βραχίονες αυτόµατης αρµεγής της Lely και όλα τα µηχανήµατα και τον εξοπλισµό (σ. σ. 3 τρακτέρ, ενσιροδιανοµέα, βυτίο, χορτοδετική µηχανή, ροµποτικό σύστηµα juno για να σπρώχνει την τροφή κοντά στα ζώα, φορτηγό τράκτορα κλπ) που απαιτούνται για να λειτουργήσει µια σύγχρονη αγελαδοτροφική εκτροφή.

Ένα πρότζεκτ που το στήνουν μέρα με τη μέρα, και θα είναι πολύ σπουδαίο, όταν θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια. Με παρουσία στον ψηφιακό κόσμο και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο. Φυσικά! Πάντα σε συνεννόηση με τα παιδιά του, όπως και την ομάδα των συνεργατών του. Θα δείτε σε έξι μήνες!

– Και άλλες μεγάλες κινήσεις ετοιμάζουν και σε τομείς που δεν μας έχουν συνηθίσει. Επειδή είναι νωρίς πολύ για αυτά, ας την αφήσουμε εδώ την κουβέντα…

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.