Η επενδυτική παλινωδία της Εύης Κουτσαυτάκη, στον αέρα το νέο Action 24, η νέα εταιρεία του Γιάννη Κουρτάκη και ο Λέων Γιοχάη στον ANT1

Η επενδυτική παλινωδία της Εύης Κουτσαυτάκη στο ψυχαγωγικό ραδιόφωνο- Με 5 ραδιόφωνα ο Γιάννης Αλαφούζος;

Φυσικά η Εύη Κουτσαυτάκη, διευθύνουσα σύμβουλος της Ειδήσεις Ντοκ Κομ Α.Ε., που ελέγχει τον ΣΚΑΙ, δεν αυτενεργεί όταν δρομολογεί αποφάσεις επενδυτικού χαρακτήρα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η «σιδηρά κυρία» της συμβολής των οδών Φαληρέως και Εθνάρχου Μακαρίου εισηγείται κατά καιρούς διάφορες προτάσεις, αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις, στον πρόεδρο της εταιρείας Γιάννη Αλαφούζο και λαμβάνει αναλόγως είτε «πράσινο» είτε «κόκκινο» φως.

Προφανώς πρόσφατα και πάντως πριν τις θερινές διακοπές, ο πρόεδρος της εταιρείας κούνησε προς τα κάτω το κεφάλι του όταν το «δεξί» του χέρι και έμπιστη CEO πρότεινε επενδυτικό «ντου» και come back στο ψυχαγωγικό ραδιόφωνο.

Έτσι, ο όμιλος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην ενημέρωση με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ  και διατηρεί επίσης στο portfolio του τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6, αποφάσισε να επενδύσει στην ερτζιανή ψυχαγωγία κρίνοντας ότι έχει το δυνατότερο ROI στη ραδιοφωνική μπίζνα. Άλλωστε ο όμιλος γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα από πετυχημένες απόπειρες στο παρελθόν και σε βάθος 12ετίας από τις  οποίες απαλλάχτηκε για άγνωστους λόγους.

  • Το 2010 αποκτά τον έλεγχο του Μελωδία 99.2, τον οποίο εξαγοράζει αντί 5,3 εκατ. ευρώ από την εκδοτική εταιρία της Καθημερινής (Καθημερινές Εκδόσεις), που ανήκει στον αδερφό του, Θέμη Αλαφούζο.
  • Το 2014 «μπαίνει» στο Σπορ FM 94.6 με συνολικά 2 εκατ. ευρώ ευρώ και αποκτά τις μετοχές του Γιώργου Δήμα στο σταθμό και την ΘΑΝΑΛΕ Α.Ε., με ταυτόχρονη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την οποία καλύπτει εξ ολοκλήρου.
  • Το 2013 και το 2014 πουλά στην Frontstage A.E. συμφερόντων Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου δύο από τα ραδιόφωνά του, το Red 96.3 και τον (πρώην) Play 88.9.

Οκτώ χρόνια μετά και τον περασμένο Ιούλιο αποφασίζει να ξαναμπεί από την … κυλιόμενη πόρτα της επενδυτικής του δραστηριότητας στο ψυχαγωγικό ραδιόφωνο συστήνοντας  ειδική εταιρεία για αυτόν τον σκοπό, τη «Μουσική Ψυχαγωγική Ραδιοφωνική Μονοπρόσωπη Α.Ε.» που αποτελεί 100% θυγατρική της «ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.» η οποία λειτουργεί την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Στους σκοπούς της νέας εταιρείας περιλαμβάνονται οι ραδιοφωνικές εκπομπές, οι υπηρεσίες παραγωγής ραδιοφωνικού προγράμματος, η διάθεση χρόνου ραδιοφωνικής διαφήμισης, η πώληση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου στο διαδίκτυο με αμοιβή ή βάσει σύμβασης, και οι υπηρεσίες προβολής και διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Δηλαδή ό,τι έχει να κάνει με ραδιοφωνικό σταθμό ή podcasts.

Το αρχικό της μετοχικό κεφάλαιο είναι μικρό, μόνο 25.000 ευρώ και εκτοξεύεται στα 400.000, η διάρκειά της είναι αορίστου χρόνου, ενώ στο Δ.Σ. της βρίσκονται ο Γιάννης Αλαφούζος ως πρόεδρος, ο Γιάννης Σπανολιός ως αναπληρωτής πρόεδρος και η Εύη Κουτσαυτάκη ως μέλος, για 4 χρόνια.

Στις 14 Ιουλίου εντάσσει στην εταιρεία τον Party FM έναν σταθμό που ξεκίνησε το 2000 ως Παρέα FM 104 από τον αείμνηστο Δημήτρη Ρίζο, παρέμεινε στα χέρια του μέχρι το 2016, οπότε και πουλήθηκε στον Φίλιππο Βρυώνη, βγάζοντας για πρώτη φορά πλήρες πρόγραμμα ως Party 104.

Το τελευταίο διάστημα πριν την πώληση είχε ενοικιαστεί από τον όμιλο Mad (Ανδρέας Κουρής).

Δύο χρόνια αργότερα η συχνότητα μεταβιβάστηκε ξανά, αυτή τη φορά στον Μένιο Φουρθιώτη.

Το εγχείρημα αυτό δεν είναι αρκετό για να χορτάσει την όρεξη του ομίλου για ψυχαγωγικό ραδιόφωνο. Ήδη δρομολογείται κλείσιμο συμφωνίας – μπορεί ήδη να έχουν δώσει τα χέρια – για την πώληση των δύο ραδιοσταθμών της ΔιαπασώνPepper 96.6 και Μέντα 88.

Αγοραστής, ο Γιάννης Αλαφούζος και πωλητής, ο Νίκος Μπιλίρης. Είναι προφανές ότι ο όμιλος ΣΚΑΪ θέλει να έχει ένα Ρ/Σ με ξένη μουσική και δύο με ελληνική, ένα περισσότερο έντεχνο και ένα πιο λαϊκο-pop. Να  θυμίσουμε ότι ο Pepper 96.6 ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2011, από τον Ανδρέα Γιαννίκο και τον Γιώργο Μουχταρίδη, και σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή «εναλλακτικά» ραδιόφωνα της πόλης.

Ο Μέντα 88 βγήκε στον τον Δεκέμβριο του 2013 ως αμιγώς «έντεχνος» σταθμός ενώ εδώ και μερικούς μήνες έχει εντάξει και mainstream και λαϊκά ελληνικά τραγούδια.

Το ερώτημα είναι τώρα με ποιους θα στελεχωθούν οι νέοι σταθμοί, πόσοι και ποιοι θα οδεύσουν στο Φάληρο, ποια θα είναι η τύχη του Γιώργου Μουχταρίδη και σε ποιο βαθμό θα σημειωθεί domino effect στον ανταγωνισμό με τυχόν διαρροή στελεχών του.

Ο Λέων Γιoχάη στον ΑΝΤ1

Το «Dragons’ Den», το πιο τηλεοπτικό show επενδύσεων και επιχειρηματικότητας, έρχεται και στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, με 5 κορυφαίους και καταξιωμένους Έλληνες επενδυτές,οι οποίοι συνιστούν την ομάδα των Dragons, καιπαρουσιαστή τονΣάκη Τανιμανίδη.

Την εξαιρετική ομάδα των DRAGONS με τους Χάρη Βαφειά, Πολ Ευμορφίδη, Λιλή Περγαντά και Μαρία Χατζηστεφανή έρχεται να συμπληρώσει και ένας κορυφαίος Έλληνας tech επενδυτής, ο Λέων Γιοχάη.

Ο Λέων Γιοχάη στα 32 του έφτιαξε το zulutrade, την πρωτοποριακή πλατφόρμα των traders την οποία πούλησε δέκα χρόνια μετά σε κινέζικο όμιλο fintech.

Μετά ασχολήθηκε με το bitcoin και αποφάσισε να φτιάξει  ξενοδοχείο (φάρμα) φιλοξενίας μηχανών εξόρυξης bitcoin στο Καζακστάν. Διαβάστε εδώ μια από τις συνεντεύξεις που έχει δώσει ο κ. Γιοχάη στο mononews.gr.

Action 24: Απίθανη η «απόβαση» και σε άλλα ΜΜΕ

Στη δημιουργία ενός νέου μηντιακού ομίλου με παλιά αλλά και νέα υλικά προσανατολίζεται η εταιρεία των Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη  Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου έναν μόλις μήνα μετά τη μεταβίβαση του Action 24 στην Greenhill Investments Limited.

Το Action  24 έχει αναμορφωθεί πλήρως και σύμφωνα με το πιο φιλόδοξο σενάριο θα βγει στον «αέρα» στις 14 ή τις 21 Νοεμβρίου.

Παράλληλα αγοράστηκε η επωνυμία του ιστορικού ραδιοφώνου Flash (και Flash.gr)  που πουλήθηκε την περασμένη Τετάρτη από τη Sportnews.gr συμφερόντων της οικογένειας του Σωκράτη Κόκκαλη στους επιχειρηματίες.

Ωστόσο μέχρι να πάρει το νέο ραδιοφωνικό εγχείρημα «σάρκα και οστά», ο δρόμος είναι μεγάλος και τα εμπόδια αρκετά.

Προς το παρόν οι μέτοχοι του ACTION δεν επιθυμούν να το ενεργοποιήσουν.

Ταυτόχρονα η εταιρεία έχει πλέον και τον έλεγχο της ομώνυμης ιστοσελίδας flash.gr στην οποία διευθυντής ήταν ο Γιώργος Καραμέρος.

Προκειμένου ο ραδιοφωνικός σταθμός να εκπέμψει ιδανικά πριν τις εθνικές εκλογές, θα πρέπει αφενός να έχει στελεχωθεί αφετέρου – και σημαντικότερο – να έχει βρεθεί και αγοραστεί φυσικά η άδεια από την οποία θα μεταδίδει το πρόγραμμά του στην Αττική.

Λάμπης Ταγματάρχης: Quō vādis?

Ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν είναι τυχαίος. Έχει θητεύσει στη συνδρομητική και τη δημόσια τηλεόραση σε θέσεις διευθύνοντος συμβούλου

Έχει γράψει χιλιόμετρα μέσα και έξω από στούντιο, σε γραφεία προέδρων, εκθέσεις και bazaar τηλεοπτικών προϊόντων στο εξωτερικό. Ξέρει την τηλεόραση σαν την τσέπη του και πολλές φορές τον έχουν καλέσει στα δύσκολα είτε για να βγάλει το φίδι από την τρύπα είτε και λαγούς από το καπέλο.

Και το κάνει το ίδιο καλά.

Πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής του Nαυτεμπορική TV του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τι να του κάνει όμως ένα διαδικτυακό κανάλι του Λάμπη Ταγματάρχη όταν έχει διοικήσει τη Nova,  την ΕΡΤ, το epsilon και τόσα άλλα;

Ακόμη και άδεια από το ΕΣΡ που πήρε το κανάλι, ακόμη και αν καταστρώθηκε επενδυτικό πλάνο, ακόμη και αν υποστηρίζεται από την ιστορική εφημερίδα, ακόμη και αν λειτουργεί σε ιδιόκτητα studios 2.000 τ.μ, με πλήρη οργάνωση τηλεοπτικού σταθμού, ακόμη και αν συνδέεται online με το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακόμη και αν διευκολύνεται από το ανανεωμένο site που διευθύνει ο Μιχάλης Ψύλος, το Naftemporiki TV κανάλι – κανάλι έτσι όπως το εννοεί ο Λάμπης Ταγματάρχης, δεν είναι.

Η συνεργασία με το CNBC σε καθημερινή βάση, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση μόνο που πρέπει να βρεθούν πόροι και να υποτιτλιστεί (αν δεν είναι ζωντανό) ή να μεταγλωττιστεί το πρόγραμμα.

Η αλμυρή συμφωνία των 6 ψηφίων με το Bloomerg ματαιώθηκε.

Ωραία λοιπόν είναι η διαδικτυακή υπηρεσία που μεταδίδεται και από τα συνδρομητικά κανάλια όμως ο Λάμπης Ταγματάρχης θα προτιμούσε και ένα κανονικό κανάλι και αυτό μάλλον βρέθηκε στη συχνότητα που εκπέμπει το περιφερειακό  Rise TV της Ραδιοτηλεόραση Πειραιά Α.Ε. του Βίκτωρα Ρέστη που όπως πληροφορούμαστε το διαθέτει αντί 1 εκατ. ευρώ.

Άλλος ένας νέος παίκτης στην αρένα των περιφερειακών σταθμών;

Διονύσης Παναγιωτάκης: Τα σχέδια για το One Channel

Συνεχίζει να απασχολεί τη μηντιακή ειδησεογραφία ο Διονύσης Παναγιωτάκης, λίγες ημέρες μετά την πώληση του περιφερειακού σταθμού Action 24 στην εταιρεία Greenhill Investments Limited των Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου.

Έχοντας εξαγοράσει το περιφερειακό Nine που ανήκε στον αείμνηστο Δημήτρη Κοντομηνά από το 2005, ο Διονύσης Παναγιωτάκης έβαλε στις «ράγες» το νέο του απόκτημα κάτω από την εταιρεία Αττική Τηλεόραση Μονοπρόσωπη Α.Ε., υπό τον τίτλο One Channel που ξεκίνησε προ τριετίας ιντερνετικά από την Alter Ego Media του Βαγγέλη Μαρινάκη και σέρβιρε περιεχόμενο, κυρίως ειδήσεις στο κανάλι.

To Οne Channel μέχρι και την περασμένη Δευτέρα εξέπεμπε μέσω Διαδικτύου στην ιστοσελίδα του σταθμού www.onetv.gr, αλλά και μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες των Cosmote και Nova.

Παράλληλα πρόβαλε το πρόγραμμά του και μέσα από το «Mega Play».

Σήμερα πλέον το One Channel εκπέμπει μέσω Digea, στη συχνότητα 30 UHF στην Αττική και τους όμορους νομούς και φυσικά μέσω πλατφορμών και Διαδικτύου. Το πρόγραμμα του νέου καναλιού ξεκινά από το πρωί και περιλαμβάνει ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία.

Το One, ως κανάλι με αυτόν τον τίτλο, προοριζόταν αρχικά για πανελλαδικός σταθμός γενικής στόχευσης όταν η Alter Ego Media ενδιαφερόταν για σχετική άδεια και πριν αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία του Mega, μέσω της «ειδικής διαχείρισης», από την «Τηλέτυπος Α.Ε.».

Έκτοτε το κανάλι μετέδιδε κατά βάση ενημερωτικό πρόγραμμα ενώ σήμερα προβάλλει κυρίως δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές όπως το «One Magazino» με τη Μάιρα Μπάρμπα και το «One Talk» με τον Τάκη Χατζή και διάφορα προγράμματα (εκπομπές και σειρές) από το αρχείο του Mega.

Από τον Ιανουάριο θα εμπλουτιστεί και με νέα ενημερωτική εκπομπή που θα παρουσιάζει δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης ο οποίος έως και πέρσι συνεργαζόταν με το Action 24.

Την ευθύνη της Εμπορικής Διεύθυνσης του One θα έχει ο  Δημήτρης Βάγιας, μαζί με τις Ειρήνη Κρανιά και Ηλιάνα Κέρπου, προερχόμενες από τα εμπορικά τμήματα των τηλεοπτικών καναλιών Action 24 και Channel 9, αντίστοιχα.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη εμπορική ομάδα έχει στην ευθύνη της τη σαββατιάτικη εφημερίδα Action Press, το site actionpress.com.gr αλλά και τα Αθηναϊκά Θέατρα (Αλίκη, Αποθήκη, Δημήτρης Χορν, Εμπορικό, Λαμπέτη, Μικρό Παλλάς).

Ο Γιάννης Κουρτάκης θα σηκώσει το βάρος της «Απογευματινής»

Τη σύσταση νέας εκδοτικής εταιρείας δρομολογεί ο Γιάννης Κουρτάκης για το επαναλανσάρισμα της εφημερίδας «Απογευματινή» μετά από 12 χρόνια απουσίας από το περίπτερο.

Η ιστορική εφημερίδα που θα απευθύνεται στον κεντροδεξιό κορμό των πολιτών δεν θα βγει από την  «Απογευματινές Εκδόσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε.», με μοναδικό μέτοχο και ιδιοκτήτη τον ίδιο τον Γιάννη Κουρτάκη και μετοχικό κεφάλαιο 200.000 ευρώ αλλά από άλλη επωνυμία.

Θυμίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου είχε κάνει ήδη δεκτή, την αίτηση που είχε καταθέσει ο εκδότης των Παραπολιτικών τον περασμένο Ιούλιο, για την κατοχύρωση του τίτλου της Απογευματινής. Είχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός από την Εθνική Τράπεζα, των σημάτων που είχε στην κατοχή της η «Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.».

Γιατί ξενιτεύτηκε η Στέλλα Λίτου

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της Στέλλας Λίτου στη λύση της σύμβασής της με τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ στον οποίο εκτελούσε χρέη γενικής διευθύντριας ΑΝΤ1 TV υπό τον Γιώργο Λεβέντη – με τον οποίον προφανώς δεν τα βρήκε – και η ισχυρή κυρία της τηλεόρασης υπέγραψε νέα αυτή τη φορά για να αναλάβει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της CME ADRIA υπεύθυνη για τα κανάλια Pro Plus και RTL Croatia.

Αμέσως ήρθαν τα εύσημα από τον CME COO, Dusan Svalek που δήλωσε ότι «η υπό την ηγεσία της Στέλλας Λίτου, η στρατηγική ενσωμάτωσης του RTL Croatia και του Pro Plus θα επιταχύνει και θα προσφέρει ανάπτυξη και στις δύο χώρες».

Ο παραγωγικός Γιάννης Βαρδινογιάννης και οι μηδενικές αναστολές να πουλήσει όταν πρέπει…

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ισχυρός άνδρας των εταιρειών που ελέγχουν Star και Alpha έχει δείξει ότι όταν πρέπει να επενδύσει, επενδύει και όταν πρέπει να πουλήσει, πουλάει.

Έτσι το 2021 σημειώνεται αύξηση του κύκλου εργασιών για την εταιρεία παραγωγών Green Pixel (Alpha και Star) καθώς από 30,5 εκατ. ευρώ το 2020 εκτοξεύθηκε σε 39,17 εκατ. ευρώ την περσινή χρονιά.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 172.841 ευρώ το 2021, έναντι 316.658 ευρώ το 2020.

Πρόσφατα η Motor Oil μέσω της 100% θυγατρικής της κυπριακής ΜΕDIAMAX HOLDINGS LIMITED, προχώρησε σε συμφωνία με την Primos Media, θυγατρική επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο που φέρεται ανήκει στην σερβική UNITED (NOVA-WIND) , για την πώληση του 50% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.

Μετά τη μεταβίβαση των μετοχών, η άμεση και έμμεση συμμετοχή τους στην εταιρεία διαμορφώνεται στο 50%, ενώ το τίμημα της αγοροπωλησίας ανήλθε στα 41 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπόλοιπο 50% αν και εφόσον θεωρητικά έβαζε «πωλητήριο», θα εκτόξευε την τιμή στα 60 εκατ. ευρώ.

Για όποιον ενδιαφέρεται, νέο παίκτη ή παλιό, ή ακόμη και για την ίδια την Primos που προφανώς θα έχει option.

Στο μυαλό του Χρήστου Πολίτη

Στον όμιλο Πολίτη αποφασίστηκε η εταιρική συγχώνευση του Sfera 102.2 και του Pride 98.6 με τη «Sfera Radio Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία», να απορροφά τη «Ραδιοπληροφορική ΜΜΕ Μονοπρόσωπη Α.Ε.». επίσης ο Όμιλος Πολίτη δημιούργησε την πλατφόρμα Streamee, φιλοξενώντας τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του ομίλου αλλά και podcasts άλλων σταθμών και ιστοσελίδων.

Ο Βασίλης Παπαδρόσος στο κρεβάτι του Προκρούστη

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ομίλου ΣΚΑΙ Βασίλης Παπαδρόσος προκειμένου να ανεβάσει τις επιδόσεις και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις των ειδησεογραφικών εκπομπών και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού.

Στόχος, η αύξηση της επιρροής του ενημερωτικού βραχίονα του ομίλου του Γιάννη Αλαφούζου και ένα ηχηρότερο γκελ στην Κοινωνία ενόψει μάλιστα και των εθνικών εκλογών.

Στην πίεση που υφίσταται ο Βασίλης Παπαδρόσος απαντά με νέα πίεση προς τη διοίκηση αφενός για την άμεση κάλυψη των κενών που άφησαν αποχωρώντας στελέχη του καναλιού όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Νίκος Υποφάντης, και αφετέρου για τη δημιουργία αναχώματος προκειμένου να μην σημειωθούν νέες διαρροές προς το Action24 των Εξάρχου και  Μπάκου .

Δύσκολο.

Θα επιστρατευθεί το βαρύ πυροβολικό Αλέξης Παπαχελάς;

Σε αυτό το πλαίσιο των διορθωτικών αλλαγών, στο Φάληρο εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει το βαρύ πυροβολικό Αλέξης Παπαχελάς που πατάει τόσο στη βάρκα της Καθημερινής όσο και στου ΣΚΑΙ. Ανάμεσα στις προτάσεις που έπεσαν  είναι και η επιστροφή των «Φακέλων» του Αλέξη Παπαχελά, μιας παραγωγής με υψηλό budget, που φέρνει ωστόσο prestige, τηλεθέαση και διαφήμιση.

Αν κερδίσει το στοίχημα ο Κυριακού θα επενδύσουν όλοι, αν όχι, θα συνενωθούν…

Να καλλιεργήσει κουλτούρα πληρωμής και συνδρομής σε ελληνικά κανάλια με παρελθόν ελεύθερης μετάδοσης θα αφήσουν οι έτεροι καναλάρχες τον πρόεδρο του ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρή Κυριακού και στη συνέχεια θα σκεφτούν αν και πότε θα μπουν και αυτοί σε αυτή την περιπέτεια.

Φυσικά τα πρώτα θετικά δείγματα είναι αναπόφευκτο να έρθουν από τις επιδόσεις του ΑΝΤ1+ με την προβολή του Mundial.

Ήδη ο ισχυρός άνδρας του ομίλου έχει ζητήσει business plan και πλήρη κατάσταση των KPIs για τη μετά Κατάρ εποχή.

Όταν το καλό αθλητικό περιεχόμενο θα προβάλλεται από την ΕΡΤ. Και τότε θα δούμε πόσα απίδια θα πιάσει ο σάκος. Πάντως το πρόγραμμα είναι ποιοτικό και οι προτάσεις δεν έχουν να ζηλέψουν σε κάτι τα άλλα συνδρομητικά κανάλια.

Όσο για τους καναλάρχες βλέπουν πάντα ως plan C τη δημιουργία κοινής πλατφόρμας στη Digea+.

Άφαντος αλλά όχι αφανής ο Ιβάν

Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να παραμένει άφαντος, δίνοντας τροφή για σχόλια περί αποεπένδυσης στις μηντιακές του δραστηριότητες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι όπως ο γιος του Γιώργος Σαββίδης ή ο διευθύνων σύμβουλος του DIMERA Group Arthur Davidyan που «τρέχουν» το Open και τα υπόλοιπα Μέσα του ομίλου. Φυσικά δυσκολίες υπάρχουν αλλά όχι, δεν έχουν εξουσιοδότηση να πουλήσουν ούτε το 30%, πόσο μάλλον το 100% του καναλιού. Προς το παρόν.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας σε διπλό ρόλο

Ανεξάρτητα από το αν είναι ιδέα Κωνσταντίνου Ζούλα η δημιουργία ενός portal για αποκλειστική χρήση των εργαζομένων της ΕΡΤ, σίγουρα το portal.ert.gr που εμπνεύστηκαν ο γενικός διευθυντής  Νεών Μέσων Γιάννης Βουγιουκλάκης και ο διευθυντής Πληροφορικής  πιστώνεται  στον πρόεδρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και εύχρηστο εργαλείο, στο οποίο οι 2.000 και πλέον εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση για τα εταιρικά ζητήματα που τους ενδιαφέρουν, ενώ θα περιοριστούν στο minimum γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες.

Η εντολή Ζούλα ήταν το portal να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί  αποκλειστικά από ανθρώπους της ΕΡΤ, προκειμένου να αποδειχθεί ότι υπάρχει potential.

Με αυτά και με αυτά απομακρύνεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης και CEO στο Ραδιομέγαρο…. Τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές και το περίεργο είναι γιατί δεν φωνασκεί η αντιπολίτευση;

Short notice

  • Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.
  • Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος  και πρώην πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αντώνης Σκυλλάκος με μακροχρόνια πορεία στον χώρο των ΜΜΕ (Alpha, Ελεύθερος Τύπος κ.ά.)
  • Παρελθόν το ραδιόφωνο του Alpha στην Θεσσαλονίκη, 9 χρόνια μετά την επαναφορά του στα FM της συμπρωτεύουσα;.
  • Μόλις 18 εταιρείες στο Μητρώο Online Media του ΕΣΡ, που περιλαμβάνει τους παρόχους νέων υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, όσους δηλαδή παρέχουν περιεχόμενο μέσω διαδικτύου. Λάμπουν δια της απουσίας του οι ξένοι κολοσσοί…εξ ου και δόθηκε παράταση.
  • To α’ επεισόδιο του γ’ κύκλου της σειράς της Cosmote TV «Έτερος Εγώ», με την υπογραφή του Σωτήρη Τσαφούλια, θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
  • Αυλαία μετά από 40 ημέρες για το «Love Island» του ΣΚΑΪ.
  • ον Ιανουάριο ξεκινούν τα γυρίσματα του β’ κύκλου επεισοδίων της σειράς «Maestro», του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, για το Mega. To δραματικό σίριαλ οδεύει στο Netflix.

-mononews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.