Ένας κροίσος με ράσα! 27,7 εκατ. ευρώ από χορηγίες σε 4 χρόνια στην “Κιβωτό του κόσμου… Α.Ε.”! Οι 2 γυναίκες που έλεγχαν το ταμείο. Η 86χρόνη μητέρα του Πάτερ Αντώνη και η σύζυγος του

Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από τον οικονομικό έλεγχο που έχει ξεκινήσει στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες που συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας για κακοποιήσεις παιδιών τα οποία φιλοξενούνταν σε δομές της ΜΚΟ.

Οι ορκωτοί λογιστές και οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν βρει μέχρι τώρα ότι την πενταετία 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση έφτασαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η ΜΚΟ έλαβε κρατική επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ.

Αυτό ήταν το ποσό που είχε συγκεντρωθεί την ώρα που η «Κιβωτός» στην ιστοσελίδα της ζητούσε νέες δωρεές και υποστήριζε ότι υπήρχαν ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση.

Εν τω μεταξύ τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας έδειξαν πως η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, να κατέχει το 50%, και την 86χρονη μητέρα του πατέρα Αντωνίου να κατέχει το άλλο 50%. Οι δύο γυναίκες ήταν και οι μόνες που μπορούσαν να σηκώνουν χρήματα από τους λογαριασμού της «Κιβωτού».

Οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία συνεχίζονται, καθώς διερευνάται και η διαδρομή που ακολούθησαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε η «Κιβωτός του Κόσμου» από χορηγίες και δωρεές. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αναμένεται να ερευνήσει τόσο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας.

Από τη στιγμή που ορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού», ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν χαθεί από προσώπου γης. Όχι μόνο δεν έχουν κάνει κάποια δήλωση, αλλά άνθρωποι της ΜΚΟ επισημαίνουν ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται. Μέχρι να ξεσπάσει η θύελλα, ο πατέρας Αντώνιος έμενε σε δομή της ΜΚΟ αλλά δεν έχει εμφανιστεί εκεί τις τελευταίες ημέρες.

πηγή

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.