Έλληνες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σάς ξεγέλασε! Προκλητική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: Ιστορική η συμφωνία των Πρεσπών με την Βόρεια Μακεδονία…

Νίκος Δένδιας και Μάικ Πομπέο

Μετά τον σάλο, η κυβέρνηση διέγραψε το «ιστορική»

Μια αδιανόητη ανακοίνωση που «δικαιώνει» τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ στην οποία την συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζει ως «ιστορική»!!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο χαρακτηρισμός διατυπώθηκε στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στα αγγλικά από το ελληνικό ΥΠΕΞ μετά την συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται το εξής: «Σημείωσαν τις προσπάθειες της Ελλάδας για αυτό τον σκοπό (την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε ευρωπαϊκούς και υπερατλαντικούς οργανισμούς), τονίζοντας την σημασία της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών και της ακόλουθης ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ενώ υπογραμμίστηκε και η σημασία της επίμονης εφαρμογής της με καλή τη πίστει»…

Στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται επί λέξει:

«The United States and Greece reiterate their support for the integration of all the countries of the Western Balkans into European and transatlantic institutions according to the choice of their citizens.They highlighted Greece’s efforts to this end, noting the continued relevance of the historic Prespes Agreement and North Macedonia’s subsequent accession to NATO, while underscoring the importance of its consistent implementation in good faith».

Μετά τον σάλο, η κυβέρνηση διέγραψε το «ιστορική»

Έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε από το κοινό ανακοινωθέν Αθήνας-Ουάσινγκτον για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με το οποίο το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «ιστορική», η κυβέρνηση πραγματοποίησε επική κυβίστηση 180 μοιρών.

Λίγη ώρα αργότερα έπειτα από την κατακραυγή που δέχθηκε υπήρξε αλλαγή στο ανακοινωθέν, καθώς πλέον έχει σβηστεί η λέξη «ιστορική»!

-από crashonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.