Έλα, μωρέ, με τον ..πόλεμο, θα ασχολούμεθα ;

Οι ειδικοί έχουν κιόλας συμφωνήσει. Ο πόλεμος στην Ουκρανία περνάει με μεγάλα γράμματα στην Ιστορία. Δεν είναι όποιος και όποιος πόλεμος, όσο κι αν μοιάζει μ’ έναν σωρό άλλους. Ουσιαστικά έγινε, γίνεται στην Ευρώπη, στα όρια της Ευρώπης και το πιο σημαντικό πολλοί λίγοι περίμεναν ότι ο Πούτιν θα τολμούσε να στείλει στράτα σ’ άλλη χώρα. Έτσι ή αλλοιώς είχε δημιουργηθεί η βεβαιότητα ότι τουλάχιστον στα εδάφη της Ευρώπης το αίσχος ”Πόλεμος’ έχει τελειώσει. Ότι έχουν περιθώρια κάποιοι να λύνουν τις πραγματικές ή μουσαντένιες διαφορές τους με πόλεμο. 

Να, που έγινε! Κι όχι μόνο την έκανε ο Πούτιν, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν σίγουρος πως κανένας Αμερικάνος και καμιά Ευρώπη δεν θα επιχειρήσει να τον πιάσει από τα αυτιά. ”Τι είναι αυτά που κάνεις;”.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο κόσμος; Α, ναι, υπάρχει και ο… κόσμος. Λέω για τις μάζες, τις άοσμες και ανώνυμες, όχι τους επαγγελματίες ταραξίες, τους αχτιβιστές και σία που βγήκαν  στους δρόμους και τις πλατείες να διαδηλώσουν για το έγκλημα του Πούτιν. Το οποίο το έχει μασήσει κιόλας και το έχει χωνέψει ο κόσμος. Έχουν, άλλωστε, προηγηθεί τα ΜΜΕ. Απλά δεν το έχουν περάσει στα ψιλά. 

Έλα, μωρέ, με τον πόλεμο θα ασχολούμεθα; Πάλιωσε το έργο! Τι, δηλαδή, κάθε μέρα να λέμε τα ίδια και τα ίδια; Η δουλειά μοιάζει με το καθημερινό δελτίο της πανδημίας. Τόσοι βρέθηκαν θετικοί, τόσοι οι θάνατοι, η συνέχεια αύριο.

Έτσι είναι. Έφυγε το μεγάλο ενδιαφέρον για τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία. Αυτόν τον απίστευτο πόλεμο, που τον έκαναν σαν τα τελευταία νέα από το Survivor και τις τελευταίες εξελίξεις σε τηλεοπτικό σήριαλ με υψηλή θεαματικότητα.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.