Γιατί έκαναν debate; Αφού όλοι μαζί δεν κάνουν έναν κανονικό δήμαρχο

Τι θα πει «debate»; Τίποτα δεν θα πει. Ένα ακόμη στημένο πράμα είναι. Τι άλλο παρά σικέ. Όχι προσυνεννοημένο. Και όποιος ισχυριστεί πως μπορει να βοηθήσει τους ψηφοφόρους, είναι ….μούσμουλο. Σκέτο μούσμουλο. Επιεικώς. Αν τώρα θέλουμε να τον κρίνουμε πιο αυστηρά, τότε θα πούμε ότι είναι απατεώνας και νομίζει πως σε μούσμουλα απευθύνεται.

Show διότι οι αντίπαλοι στήνονται κανονικά, όπως ο ηθοποιός μπροστά στην κάμερα. Αν μιλάμε πιο ψαγμένα, το debate μοιάζει περισσότερο με πορνό. Τσόντα κανονική, όμως όχι ανάμεσα σε στραίητ ζευγάρι, αλλά gay. Δυο άνδρες το κάνουν ή δυο γυναίκες.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στην περίπτωση Κώστα Πελετίδη, Πέτρου Ψωμά, Κώστα Σβόλη και Βασίλη Αϊβαλή, που οραματίζονται να ηγηθούν επί της Αχαϊκής Πρωτεύουσας. Το πράμα δεν ήταν λεσβιακό, που τέλος πάντων αρέσει σα θέαμα σε πολλούς άνδρες.

Και τι είδαμε στο Νο 2 debate, που ήταν προγραμματισμένο για τις 27 Σεπτεμβρίου, και ώρα 21.00, απόψε δηλαδή, και το παρακολουθήσαμε τηλεοπτικά από τη συχνότητα του IONIAN TV; Ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος, τα έλεγε διαφορετικά από τους άλλους. Παρότι δεν έχεις να κάνεις με υποφήφιους δημάρχους διαφορετικής πόλης, αλλά της ίδιας. Απίστευτο, ε;

Προσέξτε εμένα εδώ, τον ουδέτερο, τον αποκριά. Ό,τι κατέβηκε στη γκλάβα του κάθε υποψήφιου δημάρχου, το αμόλησε για λογαριασμό του λαού. Ή ισχύει το άλλο; Ο πατρινός πολίτης άλλα λέει στον έναν, άλλα στον άλλον. Πλάκα, δηλαδή, τους κάνει και τους έχει πάρει στο χαβαλέ. Δεν μπορώ αλλιώς να το εξηγήσω.

Η τρίτη κουβέντα είναι πως και οι τέσσερις, ισχυρίστηκαν πως είναι οι πλέον κατάλληλοι κυβερνήτες στη πόλη τους. Κι όμως ο ένας θα κερδίσει, οι άλλοι θα αποσυρθούν και πιθανότατα δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθουν.

Κι όχι, δεν φτάνουν τα δύο που έγιναν, έχει και άλλο, που θα γίνει στο Patra TV, σε πέντε μέρες. Mε Νίκο Ξανάλατο, Γιώργο Πλη, Αχιλλέα Ροδίτη και Κωνσταντίνο Φλαμή. Show θα είναι και αυτό.

Φοβερό. Στον τελικό του κυπέλλου να παίζουν δυο ομάδες, οι οποίες δεν είναι οι καλύτερες.Το ίδιο και στους Πελετίδη και Ψωμά και Σβόλη και Αϊβαλή. Καλοί, κακοί, πες ό,τι θες, αλλά όχι σίγουρα οι καλύτεροι στην Πάτρα στο ρόλο του Δημάρχου. Ένα ακόμα από τα καλά της δημοκρατίας κι αυτό, να αναδεικνύει κυβερνήτη και διεκδικητή της κούπας κάποιον όχι απαραίτητα ικανότερο, τιμιότερο. Ευτυχώς, όμως! Ευτυχώς που στο έργο έχει θέση και το debate, για να αποφασίσει… αξιοκρατικά ο λαός.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.