Εγρήγορση και… ψηφοθηρία της ΝΔ ενάντια στην αποχή και την ψήφο διαμαρτυρίας σε Θεσσαλία και Μακεδονία – Δύσκολη η αποστολή

Μεγάλη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, την οποία ο πρωθυπουργός αλλά και προβεβλημένα στελέχη του θα επισκέπτονται κατ’ επανάληψη…

Οι επόμενες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές θα είναι μια διαρκής μάχη για τη ΝΔ ενάντια την αποχή και τη χαλαρή ψήφο διαμαρτυρίας.
Το ζήτημα δεν είναι αν θα κερδίσει νέους ψηφοφόρους η κυβερνώσα παράταξη. Αυτό δεν υπάρχει ούτε ως ιδέα. Το θέμα είναι ποιοι θα αποφασίσουν να πάνε αποφασισμένοι να ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας, πόσοι και ποιοι θα αποφασίσουν να πάρουν μέρος σε όλη την εκλογική διαδικασία και πόσοι από τους λεγόμενους δυσαρεστημένους θα πάνε να ψηφίσουν με βαριά καρδιά ΝΔ.
Η εξίσωση της αποχής και της ψήφου διαμαρτυρίας είναι πολύ δύσκολη. Ακόμα, όμως, και να υπάρξει ψήφο διαμαρτυρίας σε κόμματα όπως η Ελληνική Λύση, θα είναι συγκυριακό. Δεν θα σημαίνει ότι ο κόσμος θα θελήσει να διατηρήσει τη ψήφο αυτή και στις εθνικές εκλογές.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν πέφτουν… εύκολα οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από όλα τα στελέχη του να βρεθούν στο πλευρό όσων μπορεί να είναι προσωρινά δυσαρεστημένοι για οποιονδήποτε λόγο και να τους εξηγήσουν ότι τώρα δεν είναι η ευκαιρία να εκδηλώσουν μια επιμέρους δυσαρέσκεια.
Μεγάλη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, την οποία ο πρωθυπουργός αλλά και προβεβλημένα στελέχη του θα επισκέπτονται κατ’ επανάληψη. Εκεί βέβαια τα ζητήματα είναι πολυπαραγοντικά. Από την μεγαλύτερη ανεργία, στην μόνιμη δυσαρέσκεια για τα εθνικά ζητήματα (Πρέσπες) μέχρι τα ομόφυλα ζευγάρια και τον χειρισμό της κυβέρνησης γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα. Οι δυσαρεστημένοι δεν θα πειστούν επειδή θα έρθει κάποιος υπουργός ή ευρωβουλευτής στην περιοχή ή το χωριό τους… Γι’ αυτό χρειαζόταν μία διαφορετική αντιμετώπιση, όχι τελευταία στιγμή διότι μοιάζει με ανήθικη και ακραία ψηφοθηρία.
Σε κάθε περίπτωση, οι υπουργοί Υγείας Άδ. Γεωργιάδης και Επικρατείας Μάκης Βορίδης, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, ετοιμάζονται να περιοδεύσουν νομό προς νομό σε όλη την περιφέρεια από τη Λάρισα και πάνω, ενώ θα σηκώσουν μεγάλο βάρος της προεκλογικής καμπάνιας για λογαριασμό του φυλακισμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη.
Όπως είναι αναμενόμενο, η Μακεδονία και η Θράκη θα αποτελέσουν βασικό προ ορισμό, με πηγή που καταρτίζει το πρόγραμμα να επιβεβαιώνει πως δεν θα μείνει «σημείο που δεν θα πάμε».

Βαρύ το κλίμα στον κάμπο

Ο θεσσαλικός κάμπος, οι κάτοικοι του οποίου ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από τις βαριές συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων του «Daniel», είναι μια ακόμη περιοχή που θα επισκεφτούν διαδοχικά ο πρωθυπουργός και όλα τα κορυφαία στελέχη, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην ακριτική Ελλάδα. Εδώ εκφράζονται όμως και διάφορα ερωτηματικά, καθώς το επόμενο διάστημα οι περιοχές αυτές θα περάσουν από νέα κακοκαιρία και βροχές. Αν επιδεινωθούν οι πλημμύρες, τότε η όλη περιοδεία θα πάει στράφι. Νέα καταστροφή σημαίνει και τέλος στις προσπάθειες αποφυγής των ψήφων διαμαρτυρίας. Και θα τεθεί και το εξής ερώτημα: Τι έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής
Αλλαγής για να αποτρέψει τυχόν νέες καταστροφές;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.