Εγκαινιάστηκε ο Πύργος του Πειραιά, έγινε “πράσινος” και ψηφιακός, μετά από 52 ολόκληρα χρόνια ! Πήγε ο Μητσοτάκης, πήγε ο Περιστέρης, πήγε η Μαριάννα Λάτση…Δεν πήγε όμως ο πραγματικός δήμαρχος της πόλης, ο μεγαλοεφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης

Το εντυπωσιακό κτίριο των 88 μέτρων, με τους 23 ορόφους, που ξεκίνησε να κτίζεται το 1972. Το οποίο μέχρι πριν από μια διετία παρέμενε… φάντασμα. Η είδηση είναι πως πήρε ζωή. Καθώς επενδύθηκαν περί τα 150 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Dimand του Ανδριόπουλου. Έτσι γεννήθηκε το «Piraeus Tower» και αποτελεί το πρώτο πράσινο Πύργο στην Ελλάδα.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης. σε μία, αν μη τι άλλο, φαντασμαγορική τελετή. Και όπως αναμενόταν, έδωσαν το «παρών» πάρα πολλοί παράγοντες της πολιτικής και της οικονομικής ζωής του τόπου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εκτός από τον Μητσοτάκη, είδαμε τη Μαριάννα Λάτση, φυσικά τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τους Π. και Γ. Αγγελόπουλο, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Χρ. Σταϊκούρα, την Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Απόστολο Ταμβακάκη, τον Δημήτρη Μαρκόπουλο τον βουλευτή της ΝΔ, που τον στρίμωξαν στην Πέμπτη Σειρά την υποψήφια ευρωβουλευτή, Νόνη Δούνια, που τράβαγε από το μανίκι τον Μόραλη για να βγαίνει δίπλα του φωτογραφίες τον Δημήτρη Μάντζο και Παύλο Χρηστίδη από το ΠΑΣΟΚ, τον Πέτρο Κόκκαλη, τους συντελεστές του έργου, Γιώργο Περιστέρη της ΓΕΚ και Αριστοτέλη Καρυτινό της Prodea και άλλοι πολλοί που ήταν όρθιοι γύρω – γύρω από τις καρέκλες για να συμπληρώνουν το ντεκόρ.

Από την άλλη, φυσικά και σχολιάστηκε η ουσία του ουσιαστικού δημάρχου της πόλης, που είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Έπεσαν έξω αυτοί που έλεγαν πως μετά το ευρωπαϊκό έπος, είναι σε καλό μουντ. Και άρα, θα βάλει νερό στο κρασί του, θα ξεχάσει για λίγο την άγρια κόντρα με την κυβέρνηση.



Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.