Δυτική Ελλάδα – Ο «κοιμώμενος αναπτυξιακός γίγαντας» δεν συμμετέχει !

Το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρουν:

– Τουρισμός: Χρονιά – ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2022

…διά χειρός Hλία Τσίπα

– Εκτίμηση για +10% στα έσοδα έναντι του 2019 με +3 μονάδες στο ΑΕΠ.

Όλοι οι άνωθεν τίτλοι άρθρων και αναλύσεων, δεν αφορούν τη Δυτική Ελλάδα. Η Δυτική Ελλάδα δεν «συμμετέχει» !

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η αναδυόμενη τουριστικά Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία), με ακτογραμμή άνω των 80χιλιομέτρων και φυσική ποικιλομορφία, που μπορεί να αποτελέσει επενδυτικά το «Μήλον της Έριδος», παραμείνει και το πρώτο φετινό εξάμηνο του 2022, ο «κοιμώμενος αναπτυξιακός γίγαντας» !

Τα ταξιδιωτικά έσοδα από τον πλέον έγκυρο οικονομικό φορέα, την Τράπεζα της Ελλάδος, ανήλθαν στα 86,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 24,4% σε σχέση με το 2019 που ήταν 108 εκατ. ευρώ στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε αντίθεση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφει αύξηση της τάξεως του 11,6% σε σχέση με τα προηγούμενα έσοδα – ρεκόρ του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ανήλθαν στα 167,2 εκατ. ευρώ από 149,7 εκατ. ευρώ.

Σε αντίθεση πάλι, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταγράφει αύξηση της τάξεως του 4,26% σε σχέση με τα προηγούμενα έσοδα – ρεκόρ του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ανήλθαν στα 93 εκατ. ευρώ από 89,2εκατ. ευρώ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου το επιτελείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρει:

Στα θέματα marketing και προβολής, φαίνεται -και με απτά στοιχεία, από την Τράπεζα της Ελλάδος- ότι αποδίδουν πλούσιους καρπούς οι ολοκληρωμένες ψηφιακές μας καμπάνιες που εστιάζουν στην ουσία του προορισμού, ορισμένες από τις οποίες έχουν διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε άρθρο μου πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στο ειδησεογραφικό site “Ethnos.gr”, είχα αναφέρει ”Τουρισμός: Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία δεν «επιτρέπεται» να μην αδράξουν την ευκαιρία της φετινής σεζόν”Δυστυχώς τα μέχρι τώρα δεδομένα αποδεικνύουν με αριθμούς το ακριβώς αντίθετο !

Δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες (φίλοι μου) της Αχαΐας που μέσω των αναρτήσεων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν αναφέρει πολλάκις τους προβληματισμούς τους…

Ας ελπίσουμε ότι η εικόνα θα αλλάξει το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ο «κοιμώμενος αναπτυξιακός γίγαντας» θα «ξυπνήσει»!

-Θέμης Μπάκας/facebook

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.