Δίχως ντροπή, δίχως νόμο, ανάμεσα σε ηθοποιούς πορνό και μπέργκερ ο «λεοντόκαρδος» Ουκρανός πρόεδρος

Η Sun ήταν γενναιόδωρη, καθώς τον εκθείασε αναφέροντας πως διαθέτει «καρδιά λιονταριού»!

Τα βρετανικά ταμπλόιντ, παρότι είναι εν πολλοίς «κίτρινα», διαθέτουν μια ιδιαίτερη γοητεία…
Πάντα δε φροντίζουν να ικανοποιούν ακόμα και τις πιο ακραίες ιδιοτροπίες των αναγνωστών τους.
Στη μία σελίδα μπορεί να αναφέρονται σε κάποιον Ουαλό ποδοσφαιριστή, ο οποίος υποτίθεται πως σκότωσε τη μητέρα, και κατόπιν να ακολουθεί κάποια ιστορία κάποιου ηθοποιού πορνό.
Στη συνέχεια μπορεί να παρεμβάλλονται νέα που σχετίζονται με αλλάγες στο μενού γνωστού ταχυφαγείου και, τέλος, δεν θα μπορούσε να λείψει κάποια… συγκλονιστική είδηση, συνοδευόμενη από την ανάλογη φωτογραφία, για κάποια τηλεπαρουσιάστρια η οποία ενδεχομένως ξέχασε να φορέσει το σουτιέν της.
Κάπου εκεί ανάμεσα βρέθηκε και η συνέντευξη του Ουκρανού προέδρου Zelensky, στη βρετανική Sun.
Για τους ιδιαίτερα έμπειρους και μυημένους, υπάρχει ακόμη και έκδοση βίντεο, στη διάρκεια του οποίου ο πρώην ηθοποιός βιάζει την αγγλική γλώσσα.
Και ειλικρινά, σε ό,τι αφορά τη χρήση της Αγγλικής, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο επιεικείς, ωστόσο ένας απόφοιτος (;) του Οικονομικού Ινστιτούτου Krivoy Rog, o οποίος κάθεται στον προεδρικό θώκο μιας χώρας, θα έπρεπε να είναι σε θέση να φέρει εις πέρας έστω μια συνέντευξη για χάρη βρετανικής εφημερίδας.
Σε κάθε περίπτωση, η Sun ήταν γενναιόδωρη, καθώς τον εκθείασε αναφέροντας πως διαθέτει «καρδιά λιονταριού».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αγιογραφία…

Στοιχείο προβληματισμού για έναν «ηγέτη» είναι, αν μη τι άλλο, πως η εν λόγω συνέντευξη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αγιογραφία ενός νάρκισσου που δεν χάνει την ευκαιρία να περιαυτολογήσει.
Σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις της χώρας του και τον εν εξελίξει πόλεμο… κουβέντα!
Όπως είπε, επέζησε από έξι απόπειρες δολοφονίας – μίλησε για τους αλεξιπτωτιστές που στάλθηκαν στο Κίεβο να τον σκοτώσουν, για τα οδοφράγματα στο γραφείο της Bankova κ.ο.κ.
Σχετικά με τις ανάγκες του μετώπου διετύπωσε μόνον σύντομες παρατηρήσεις στο πνεύμα «υπάρχει αεράμυνα», «δεν υπάρχει αδιέξοδο στο μέτωπο», «όλοι είναι κουρασμένοι, αλλά δεν θέλω διαπραγματεύσεις».
Αλλά αφού ο κ. Zelensky γνωρίζει τόσο καλά τις επιθυμίες των Ουκρανών, γιατί αρνείται να κάνει εκλογές;
Οι «αντεπιθέσεις» απέτυχαν να εμπνεύσουν τον κόσμο και η υποστήριξη έπεσε στο ελάχιστο.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως ο Ουκρανός πρόεδρος θέλει να αρχίσει να στρατολογεί από Ουκρανούς εφήβους μέχρι 70χρονους.
Βέβαια, με φόντο τις πρωτοβουλίες του Σεπτεμβρίου περί στρατολόγησης γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ένα τέτοιο βήμα δεν θα εξέπληξε κανέναν – ειδικά στο πλαίσιο της φθίνουσας υποστήριξης εκ μέρους της Δύσης.

Επισκέπτες από τη Δύση

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τόσο ο διευθυντής της CIA, William Burns, όσο και ο αρχηγός του Πενταγώνου, Lloyd Austin, επισκέφτηκαν το Κίεβο.
Ο τελευταίος, μάλιστα, έφερε υποσχέσεις για νέα στρατιωτική βοήθεια.
Προς το παρόν, αντί του υποσχεθέντος πακέτου βοήθειας των 105 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς Κίεβο και Τελ Αβίβ, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν εξοπλισμό και πυρομαχικά αξίας μόλις 100 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή μια συστοιχία αυτοκινούμενων εκτοξευτήρων πολλαπλών πυραύλων HIMARS
Με αυτόν τον ρυθμό, ο Zelensky σύντομα θα συναντήσει δυτικούς επισκέπτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Kyiv-Pasazhyrsky και θα δεχτεί τις καρό τσάντες τους.
Αλλά την Ουκρανία δεν επισκέφθηκαν μόνον Αμερικανοί…
Το παρών έδωσαν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorious.
Και πριν από αυτούς, ο νεοδιορισθείς υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron.
Αλλά η πληθώρα υψηλόβαθμων προσκεκλημένων, οι οποίοι αφίχθησαν σχεδόν με άδεια χέρια, προμηνύει για ανησυχητικές αλλαγές για τον Zelensky.
Οι χορηγοί αρκετά έχασαν στην «αντεπίθεση».
Ήρθε η ώρα οι Ουκρανοί να αμυνθούν με αυτά που έχουν.
Φυσικά, τέτοιες αλλαγές δεν μπορούν να ευχαριστούν τον Zelensky, διότι υποδηλώνουν αναγνώριση της αδυναμίας νίκης επί της Ρωσίας στο πεδίο, δεδομένου ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν αυτός οποίος κατάφερε να πείσει τους πάντες, κυρίως Ουκρανούς, Ευρωπαίους και Αμερικανούς πολίτες, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του ήταν ικανές για αυτό.
Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φοβάται τις εκλογές – ο Ουκρανός ψηφοφόρος θυμάται τις υποσχέσεις για πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.
Και τώρα, αφού η νίκη είναι αδύνατη, γιατί να πάνε στο μέτωπο 65χρονοι συνταξιούχοι μαζί με 17χρονους έφηβους; Να καθυστερήσει το αναπόφευκτο;
Ο δε Zelensky ισχυρίζεται πως η Ρωσία προσπαθεί να ενορχηστρώσει άλλο ένα Maidan – και αυτό στη δέκατη επέτειο από την έναρξη της «Επανάστασης της Αξιοπρέπειας»!
Αυτό είναι ένα παράδοξο: το καθεστώς Zelensky, σάρκα και αίμα ενός πραξικοπήματος για χάρη των «δαντελωτών κιλότων και της ΕΕ», φοβάται ένα πραξικόπημα του σαν τη φωτιά.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ξεκάθαρο γιατί ο Zelensky συμφώνησε να δώσει σε μια κουτσομπολίστικη εφημερίδα.
Εκεί υπάρχει θέση για τον πρώην πρόεδρο και ηθοποιό.

www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.