‘Ήταν δεύτερο όνομα, είχε τον τύπο του

Καλά πήγε ο άνθρωπος, πέθανε στον ύπνο του. Τι το καλύτερο; Επιβεβαιώθηκε η άποψη πως δεν υπάρχει θάνατος. Έτσι είναι. Όταν πεθαίνει κανείς και δεν το αντιλαμβάνεται, ποιος θάνατος;

Πεθαίνει κάποιος και βιώνει το θάνατο του. Άλλο αυτό. Είναι στα τελευταία του, το ξέρει, υποφέρει, το καντήλι του λιγοστεύει. Άλλο αυτό. Εκείνος που είναι μια χαρά, σε πλήρη δράση ζωής, όπως ο Ray Liotta, που πέθανε ενώ ροχάλιζε, δεν πήρε πρέφα καν ότι πλησίαζε ο αλλόκοτος, αυτή η χαμούρα ο Χάρος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τον έχω δει σε πολλές ταινίες τον Ραίη Λιότα. Ποτέ δεν ήταν πρώτο όνομα, όμως είχε τον τύπο του. Που τον βρήκε στην εμβληματική ταινία του σπουδαίου Μάρτιν Σκορτσέζε Goodfellas, του 1990.  Έκανε έναν μαφιόζο. Έτσι τον ήθελε το Χόλυγουντ τον Λιότα, σε ρόλους κακοποιού, παράνομου, να παίζει τον υπόκοσμο.

Καλός θάνατος, όμως του προέκυψε ενωρίς. Στα 67 του. Ήταν υιοθετημένος, και το ήξερε από μικρό παιδί. Σε ορφανοτροφείο παρατημένος από τους γονείς του μεγάλωσε σε θετή οικογένεια, αυτός και η επίσης υιοθετημένη αδελφή του.Ο Ραίη Λιότα άργησε να μπει στο δρόμο της σταθερής καριέρας στο σινεμά. Όταν έγινε κάποιος, ανέθεσε σε ντέτεκτιβ να του βρει την αληθινή του μάνα. Την βρήκε, κάποια σκωτσέζικης καταγωγής Αμερικάνα. Στη φώτο, από αριστερά η παρέα των Goodfellas, Ραίη Λιότα, Ρόμπερ ντε Νίρο, Πωλ Σορβίνο, Μάρτιν Σκορτσέζε και Τζο Πέσυ.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.