Και δεύτερη συνάντηση των ισχυρών της νύχτας

Θα μου επιτρέψουν οι αγαπημένοι ακροατές, που έλεγε κάποιος κονφερασιέ μιας άλλης εποχής, να πω τα δικά μου. Με την ευκαιρία της νέας και δεύτερης συνολικά στην εποχή της πανδημίας συνάντησης, που, την προηγούμενη Τρίτη, πραγματοποιήσαν τα μέλη του σωματείου των νυχτερινών κέντρων της Αθήνας. Και τα δικά μου είναι τα σωστά. Τα σοβαρά, Τα ουσιώδη. Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Βρέθηκαν, λοιπόν, και τα είπαν κάποιοι από τους πιο δυνατούς και ισχυρούς της νύχτας. Σημαντικό, οπότε, γεγονός και μας ενδιαφέρει να δούμε τι ειπώθηκε. Όχι, για το αν θα θα ανοίξει η νύχτα. Γιατί κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση, σίγουρα μέχρι και τους μήνες της άνοιξης. Με την έννοια αυτή, δεν είπαν κάτι καινούργιο, απλώς έθεσαν και πάλι στο τραπέζι, τα ζητήματα της προηγούμενης επανένωσης τους. Τα οποία, σύμφωνα πάντα με το αξιόπιστο Tsipas Blog, είναι :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

-Όχι, σε καμία περίπτωση, τα νυχτερινά κέντρα (μπουζούκια-κλαμπ) δεν θέλουν να “κυνηγήσουν” τα μικρότερα μαγαζιά, τύπου μεζεδοπωλεία και καφέ-μπαρ, που έκαναν live μουσικές βραδιές. Επειδή σε αυτά, επιβιώνουν χιλιάδες μουσικοί, θα τους πούνε, όπως έχουν ήδη πει και στην κυβέρνηση και όταν έρθει η ώρα, θα της το θυμίσουν πάλι, να συνεχιστούν οι μουσικές αυτές βραδιές, αλλά να υπάρχει κάποια όριο. Πχ στο ωράριο, να πάει μέχρι τις 12, άντε 1. Όχι, τα παλιά, 6 το πρωί.

-Το άλλο θέμα που συζητήθηκε, είναι το ποσοστό του τζίρου, που καταβάλουν στο κράτος και το οποίο ανέρχεται σε 5%, την ώρα που τα πιο μικρά μαγαζιά δίνουν 0.5%. Ως προς αυτό, τo σωματείο των νυχτερινών κέντρων της Αθήνας, θα επιδιώξει τη μείωση του.

Διαβάστε επίσης : Το Box athens ψάχνει τον επόμενο ιδιοκτήτη του

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.