Δειλός και ανίκανος! Ο Μητσοτάκης φωνάζει στους πολίτες… τρέξτε να σωθείτε- Ούτε στην Ζιμπάμπουε δεν έχουν τέτοιος πολιτικούς- Ένα κράτος – βόθρος!

Αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο και όσοι δεν παρουσιάζουν τα πραγματικά γεγονότα απλά συγκαλύπτουν ένα εθνικό έγκλημα. Το κράτος απέτυχε να διαχειριστεί αυτή την κρίση, οι πυροσβέστες με τις ελάχιστες δυνάμεις που διέθεταν έδωσαν υπεράνθρωπο αγώνα αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν υπήρχε σχέδιο και το κυριότερο δεν υπήρχαν τα μέσα για να προστατεύσουν τις περιουσίες των πολιτών. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, ο δασικός πλούτος κρανίου τόπος και σε Αττική και Εύβοια η βιβλική καταστροφή δεν έχει προηγούμενο. Το επιτελικό κράτος απέτυχε, και απέτυχε παταγωδώς, υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την αποτυχία αυτή, για την ανεπάρκεια.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αποδείχθηκε ότι με θεωρίες περί σοβαρού επιτελικού κράτους δεν επιλύονται τα προβλήματα, τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά ότι κάηκε σε 3 ημέρες δεν είχε καεί σε 12 χρόνια. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη γι΄ αυτή την εθνική τραγωδία και την εθνική καταστροφή. Στην Αττική, στην Εύβοια και στην Μάνη, ειδικά στην Μάνη ο τρόπος διαχείρισης ήταν τραγικός, παντελής έλλειψη σχεδίου, δυνάμεων και αποτελεσματικότητας, έφθασε στο σημείο να εκκενωθεί μια παραθαλάσσια πόλη το Γύθειο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλάει για σχέδια εκκένωσης, που αυτό μεταφράζεται σε τρέξτε να σωθείτε. Όχι δεν είναι αυτό το κράτος που θέλει ο Έλληνας πολίτης. Μετά την εγκληματική ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης στο Μάτι, όπου το επιτελικό κράτος απέτυχε, ήρθαν οι εθνικές καταστροφές του Αυγούστου 2021 και το επιτελικό κράτος για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι απροετοίμαστο, ανίκανο, ανεπαρκές.

Ντροπή, πραγματικά ντροπή. Καταστράφηκε μια χώρα και ολόκληρες περιοχές από την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους που παρουσιάστηκε ότι στηρίζεται από τους αρίστους. Τελικά, δεν είναι άριστοι, είναι άχρηστοι και δυστυχώς επικίνδυνα άχρηστοι.

edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.