Η…χρυσή μιζέρια του Απόλλωνα Πατρών!

Η...χρυσή μιζέρια του Απόλλωνα Πατρών!

Ο Σωτήρης Γεωργίου, μέσα από το basketblog.gr, σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα της Πάτρας :

Και τελικά δεν βγήκε λευκός καπνός…! Καθώς τελικά δεν έχουμε αλλαγή στην ιστορική ομάδα της Πάτρας. Ο ιστορικός Απόλλωνας συνεχίζει ως έχει στην…χρυσή του μιζέρια. Καθώς από την μια πλευρά οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες του Ερασιτέχνη έχουν φτιάξει μια υγιή ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 με νέα Πατρινόπουλα βασικά και κάποιες παλιές καραβάνες της Αχαϊας και του συλλόγου,αλλά από την άλλη δεν υπάρχει φως για το κάτι παραπάνω. Σαν Πατρινός παρακολούθησα με ενδιαφέρον τις πιθανές διοικητικές εξελίξεις με τον υποψήφιο επενδυτή Παντελή Αναστασόπουλου που τελικά όχι μόνο δεν καρποφόρησαν ,αλλά λίγο έλλειψε να λύσουν και νομικά τις διαφορές τους οι δύο πλευρές! Και δεν σας κρύβω ότι απογοητεύθηκα. Καθώς κανείς δεν έχει καταλάβει βασικά τι συμβαίνει στον ιστορικό σύλλογο που κουβαλά παλιές αμαρτίες.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η ΚΑΕ είναι με χρέη που κάποια εξυπηρετούνται αλλά προφανώς δεν υπάρχει φως καθώς σε ραδιοφωνική εκπομπή ακούσαμε μέλος της σημερινής δίοικησης να δηλώνει αδυναμία για συμμετοχή της ομάδας στην Α1 αν της γίνει πρόσκληση μετά την φετινή της καλή πορεία και εξελίξεις στις κατηγορίες με τον κορωνοιό. Ακόμα σε άλλες δηλώσεις ακούσαμε ότι δεν υπάρχουν χρέη. Του Ερασιτέχνη που όμως έχει και τις τύχες της ομάδας που παίζει στην Α2. Αν έχω καταλάβει και εγώ καλά λοιπόν,αν η ομάδα πάει στην Α1 θα κουβαλά παλιές αμαρτίες σαν ΚΑΕ ή θα πρέπει να βρει άλλο ΑΦΜ κοινώς όπως έχουν κάνει και άλλες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Προφανώς γι αυτό και δεν υπάρχει όνειρο συμμετοχής στα μεγάλα σαλόνια και κοινώς …χρυσή μιζέρια. Από την άλλη πλευρά ο υποψήφιος επενδυτής Παντελής Αναστασόπουλος δεχθηκε και λεκτικά πυρά…. Αγνωστο γιατί όμως καθώς και στο Δ.Σ έχει παρεβρεθεί και ήταν ξεκάθαρος για τις προθέσεις του. Αμφισβητήθηκε εντόνως από μέλη του Ερασιτέχνη και μάλιστα υψηλόβαθμα. Αλλά για μισό λεπτό… Σαν τι αμφισβητήθηκε; Ακουσα και δηλώσεις σχετικές και δεν κατάλαβα προς τι η..περίεργεια. Ρώταγαν ποιός είναι. Και γιατί ήθελε τον Απόλλωνα.

Αντί δηλαδή να χαίρονται οι τοπικοί παράγοντες ανησυχούσαν; Ή το ποιός είναι πως αποδεικνύεται; Πας με βαλίτσες λεφτά στο τραπέζι λες και είσαι στο Μέξικο , να δείξεις ποιός είσαι; Προφανώς ο Αναστασόπουλος δεν είναι φωτοβολίδα αφού ήταν στο Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟ και πρότεινε δημόσια γνωστά ονόματα για την πιθανή διοικησή του όπως τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ κ.Κωνσταντίνου,τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής και άλλα επιφανή στελέχη. Αφού δεν τον διέψευσαν αυτά τα ονόματα,προφανώς δεν είναι…πουθενιάδης αλλά σεβαστή οντότητα που καθόλου δεν θα έπρεπε να ενδιαφερει κάποιους τοπικούς παράγοντες τι σπουδές είχε εκτός αν για να ασχοληθείς επενδυτικά με μια ομάδα πρέπει να είσαι μπάνκερ….! Σαφέστατα βέβαια για να είμαστε δίκαιοι η δίοικηση του Ερασιτέχνη που προφανώς δεν αποδέχεται παλιότερα χρέη που παρέλαβε(;) σύμφωνα με τον Αναστασόπουλο που επικαλείται κάτι τέτοιο,μιλά για καθαρό σύλλογο τώρα. Με την δική της χρήση. Και ότι αν και δεν έχει όραμα αφού οι δυνατότητές της είναι περιορισμένες,δεν θέλει να δώσει την ομάδα χωρίς εχέγγυα. Ποιά όμως είναι αυτά; Ποια μπορεί να είναι; Γιατί και η πλευρά Αναστασόπουλου έλεγε ότι γιατί να βάζει λεφτά για να διοικούν άλλοι; Σωστό. Ακούστηκε για συνδίοικηση αλλά ποιός θα αποφάσιζεΑιώνιο πρόβλημα όταν μιλάμε για επενδυτές σε όποιο χώρο.

Ο Αναστασόπουλος άλλωστε ήθελε την ομάδα στην Α1 για να φέρει χορηγίες και άλλες επενδύσεις μέσω προφανώς των άριστων σχέσεων με τον ΕλληνοΑμερικανικό λόμπι. Αλλά χωρίς άλλους στα πόδια του. Αλλά αφού δεν μπορεί να πάρει μια χρεωμένη ,σ.σ εδώ φαντάζομαι συμφωνήσαν όλοι,ΚΑΕ και θέλοντας και τις ακαδημίες και υποδομές για το πλάνο του,δεν υπήρχε χρυσή τομή. Προφανώς και οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη σου λένε φάγαμε την λάσπη στα δύσκολα,γιατί να φύγουμε τώρα; Και δεν έχουν πολύ άδικο… Από την άλλη όμως όταν αγαπάς μια ομάδα και δεν υπάρχει περιθώριο εξέλιξης; Σαφώς όμως και η δίοικηση του Ερασιτέχνη λέει έχουμε και υποδομές,περιουσία το γήπεδο και και…. Ολοι ψιλοέχουν δίκαιο. Ομως μεγάλος χαμένος είναι ο κόσμος του Απόλλωνα που δε μπορεί να ονειρεύεται αφού από την μια υπάρχει πλέον νοικοκύρεμα αλλα ταβάνι…Και από την άλλη ο επενδυτής δεν θέλει συμπάικτες νομικά,καθώς κατά τα άλλα δεσμεύοταν να βάλει τα στελέχη σε κάιριες θέσεις στην νέα ΚΑΕ και να αποπληρώσει παλιά χρέη που δεν ευθύνονταν οι σημερινοί-σ.σ αν τελικά υπήρχαν αφου εξ αυτού έγινε και πόλεμος δηλωσεων!

Διαβάστε επίσης : Στην αντεπίθεση ο Αναστασόπουλος: «Κρατάω ότι δεν έχει δημιουργηθεί κανένα χρέος στον Απόλλωνα»

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.