Αυξήθηκαν σε 22 τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα

Αυξήθηκαν σε 22 τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα

Συνολικά 22 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Σήμερα ανακοινώνουμε 22 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3343, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

745 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1861 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ο χάρτης κατανομής των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα 22 κρούσματα που καταμετρήθηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο κατανέμονται ως εξής:

1 στην Αλεξανδρούπολη, 1 στην Κομοτηνή,  1 στην Ξάνθη, 2 στην Αττική, 3 στην Παραμυθιά, 4 στην Καστοριά και 10 εισαγόμενα από ταξιδιώτες που έφθασαν στην Ελλάδα. Τα τρία από αυτά εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα στα σύνορα με τη Βουλγαρία και τα υπόλοιπα 7 κατέφθασαν στη χώρα από πτήσεις του εξωτερικού.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων):

Σημ.: Οι στήλες στο Διάγραμμα 1 εκφράζουν τον αριθμό νέων κρουσμάτων με βάση την ημερομηνία λήψης εργαστηριακού δείγματος, και όχι με βάση την ημερομηνία ανακοίνωσης των κρουσμάτων.

Από το σύνολο των 3343 κρουσμάτων, 745 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1861 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

-zougla.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.