Αυτοί που το καλοκαίρι παρακαλούσαν τους Αθηναίους να πάνε να τους αφήσουν τα λεφτά τους, τώρα τους ζητούν να μείνουν στην Αθήνα

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πως η χώρα πάει σε νέο καθολικό lockdown, χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειψαν και εγκαταλείπουν την Αθήνα, για να πάνε στα εξοχικά τους και στα χωριά τους.

Αυτή είναι μια πολύ λογική και έξυπνη κίνηση. Ειδικά, αν πέρασες το πρώτο lockdown την άνοιξη στην Αθήνα και ξέρεις πώς είναι.

Στην διάρκεια του lockdown, η Αθήνα είναι μια ποντικοπαγίδα, με τσιμέντο, χωρίς πάρκα και δημόσιους χώρους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στα νησιά και στην περιφέρεια, οι άνθρωποι δεν βίωσαν την καταραμένη καραντίνα της Αθήνας, αφού είχαν την δυνατότητα να κάνουν τις βόλτες τους και τα μπάνια τους και να βλέπουν τον ουρανό και την θάλασσα, ενώ δεν ήταν περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, όπως ήταν οι πολιορκημένοι Αθηναίοι.

Τώρα συμβαίνει το εξής περίεργο.

Πάρα πολλοί άνθρωποι λένε “Αθηναίοι, μην έρθετε στα χωριά και στα νησιά, γιατί θα μας κολλήσετε και δεν έχουμε νοσοκομεία”.

Έχω την εξής απορία:

Όταν οι ίδιοι άνθρωποι παρακαλούσαν πριν από μερικούς μήνες τους Αθηναίους να κάνουν διακοπές στα νησιά τους και στα άλλα θέρετρα, δεν φοβόντουσαν μήπως τους κολλήσουν οι Αθηναίοι;

Επίσης, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχαν νοσοκομεία και τώρα δεν έχουν;

Όταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μερικά εκατομμύρια τουρίστες ήρθαν στα νησιά από το εξωτερικό -οι περισσότεροι χωρίς τεστ-, οι νησιώτες δεν ανησυχούσαν μήπως τους κολλήσουν τον κορωνοϊό;

Αλλά τότε ήταν τα φράγκα στη μέση.

Θέλουμε τα χρήματά σας, οπότε σας περιμένουμε.

Τώρα που χιλιάδες Αθηναίοι προσπαθούν να φύγουν από την Αθήνα για να περάσουν την καραντίνα όσο πιο ανθρώπινα γίνεται, είναι ξαφνικά επικίνδυνοι και ανεπιθύμητοι.

Τι ωραία.

Καλοί άνθρωποι οι Έλληνες. Φιλόξενοι. Αν θέλουν τα λεφτά σου.

Είμαι σε ένα νησί, όπου βρίσκεται το πατρικό μου σπίτι -έφυγα πολύ πριν ανακοινωθεί το νέο lockdown, αφού ήξερα πως θα γίνει- και αυτό το νησί έκανε το περασμένο καλοκαίρι τρεις τηλεοπτικές διαφημίσεις, με τις οποίες σχεδόν παρακαλούσε τους Έλληνες να έρθουν εδώ να κάνουν διακοπές και να αφήσουν τα ωραία τους χρήματα.

Κι όμως, σε αυτό το νησί, ακούω αυτές τις μέρες κάποιους ανθρώπους να λένε πως θα έρθουν οι Αθηναίοι να μας πεθάνουν.

Βέβαια, τον περασμένο Ιούνιο, πριν ανοίξει ο τουρισμός, ήμουν σε ένα νησί του Αιγαίου, όπου άκουσα έναν Γερμανό και έναν Αυστριακό -που έχουν σπίτια εκεί- να μου λένε πως δεν θέλουν να έρθουν οι τουρίστες, ξένοι και Έλληνες, γιατί είναι επικίνδυνοι.

Τελικά, ο καθένας νοιάζεται μόνο για την κωλάρα του.

Κι από κανενός το μυαλό δεν περνάει πως μπορεί να είναι ένας σκατάς.

Αυτοί που τώρα δεν θέλουν τους Αθηναίους στα νησιά τους και στα χωριά τους, θα τους παρακαλάνε πάλι το επόμενο καλοκαίρι να πάνε εκεί να τους αφήσουν λεφτά.

Και νομίζουν πως έχουν δίκιο, και όταν ζητάνε από τους Αθηναίους να μείνουν στην Αθήνα, και όταν τους παρακαλάνε να πάνε να τους αφήσουν τα λεφτά τους.

Μπράβο.

(Για να προλάβω διάφορους καθυστερημένους, έκανα τεστ για τον κορωνοϊό πριν φύγω από την Αθήνα. Δεν είμαι ηλίθιος να ταξιδεύω άρρωστος.)

(Η έξοδος από την Αθήνα -ενόψει του νέου lockdown- δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο. Από το Παρίσι έφυγαν ορδές πριν το lockdown. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι άνθρωποι έχουν ψυχές και έχουν και παιδιά. Και θέλουν οι ψυχές τους να είναι υγιείς και τα παιδιά τους να ζουν ανθρώπινα και όχι σαν φυλακισμένα.)

(Η πιο σωστή κίνηση κατά του κορωνοϊού είναι να απλωθούν οι πολίτες, ώστε να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλον, όπως συμβαίνει στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Αλλά αυτά είναι υψηλά νοήματα στη χώρα των καθυστερημένων.)

(Τον περασμένο Ιούνιο, όταν πήγα σε ένα νησί του Αιγαίου, τα κορίτσια -εκεί που μένω- μου είπαν πως μοιάζω αγχωμένος, δεν είμαι χαρούμενος, δεν χαμογελάω και, κυρίως, δεν τραγουδάω, όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν τους είπα τίποτα. Όταν μετά από μερικές μέρες άρχισαν να έρχονται και άλλοι άνθρωποι που είχαν περάσει το lockdown στην Αθήνα, κατάλαβαν.)

-Από pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.