Αυτή είναι η 24χρονη Γεωργία, που κατήγγειλε τον βιασμό της, σε σουίτα της Θεσσαλονίκης- Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της – Τι προκαλεί το “χάπι του βιασμού”

Τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις – που αναμένονται επίσημα τις επόμενες ημέρες ή και ώρες – επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη για βιασμό. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το ρεπορτάζ, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών έδειξαν ότι εκτός από αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε νάρκωση ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.

Επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της 24χρονης
Η 24χρονη έχει δηλώσει στις αρχές ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα που να μην μπορεί να οδηγήσει και να επιστρέψει στο σπίτι της. Η κοπέλα από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι κάτι της έριξαν στο ποτό της προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εάν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν, αυτό σημαίνει ότι η κατηγορία μπορεί να αναβαθμιστεί σε βιασμό και πιθανόν σε ομαδικό βιασμό καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι προσπάθησαν να την παραλύσουν προκειμένου να ασελγήσουν πάνω της.

Την ίδια στιγμή τα νέα δεδομένα φωτίζουν και την παράλληλη έρευνα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

Αυτή είναι η 24χρονη Γεωργία η οποία βιάστηκε σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

ΘΥ5 (1)
ΘΥ4
Βιασμός Θεσσαλονίκη: Το μήνυμα Τριανταφυλλόπουλου με την 24χρονη Γεωργία  Μπίκα | eReportaz
Γεωργία Μπίκα - Αυτό είναι το κορίτσι που βιάστηκε στη Θεσσαλονίκη -  nassosblog.gr
Γεωργία Μπίκα: Κύμα συμπαράστασης για την 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό  της (ΕΙΚΟΝΕΣ) - TheCaller
Γεωργία Μπίκα: Κύμα συμπαράστασης για την 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Γεωργία Μπίκα: Κύμα συμπαράστασης για την 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Γεωργία Μπίκα: Κύμα συμπαράστασης για την 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Θεσσαλονίκη-”χάπι βιασμού”: Τι παρενέργειες προκαλεί και πώς φθάνει στα στέκια της νεολαίας

Τη συζήτηση για το «χάπι του βιασμού» πυροδότησε η υπόθεση με την 24χρονη και τον βιασμό που κατήγγειλε σε σουίτα ξενοδοχείου, με την ιατροδικαστή Κατερίνα Αποστολίδου να εξηγεί στο ThessToday.gr τις «συνταγές» αλλά και τις παρενέργειες που προκαλούνται από αυτό.

Εκτός από χάπι η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να διοχετευτεί στον ανθρώπινο οργανισμό ακόμη και ως σκόνη «σπασμένη» σε πόσιμο -συνήθως ποτό ή καφέ-, αλλά και ως σιρόπι. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εξηγεί ότι η παρασκευή ανάλογης ουσίας είναι παράνομη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιο διαδεδομένος τρόπος προμήθειας της χημικής ένωσης είναι είτε μέσω φυσικών προσώπων -όπως τα ναρκωτικά- είτε μέσω του «Σκοτεινού Διαδικτύου», γνωστού ως «Dark ή Deep Web».

Η έμπειρη ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου εξηγεί στο ThessToday.gr τις παρενέργειες που προκαλεί η συγκεκριμένη ουσία. «Δεν είναι μόνο χάπι, είναι διάφορες ενώσεις που μπορεί να παρασκευαστούν ακόμη και ως σκόνη ή και σιρόπι. Μπορεί να είναι διάφορες ουσίες και ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν παρόμοιο αποτέλεσμα», εξηγεί η ιατροδικαστής, υπογραμμίζοντας ότι «με απλά λόγια είναι ένα πολύ βαρύ υπνωτικό χάπι, ή σκόνη διαλειμένη σε κάτι πόσιμο -ποτό συνήθως-, ή σιρόπι. Οι παρενέργειες είναι ότι το θύμα δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του και πολλές φορές -όχι πάντα, ανάλογα με την ουσία- δεν έχει μνήμη και για κάποιες ώρες».

Η επίδραση αυτής της ουσίας μετά την κατανάλωση σύμφωνα με την κα Αποστολίδου διαρκεί για ώρες, ανάλογα πάντα με την ποσότητα αλλά και την ποιότητα. «Συνήθως η δράση διαρκεί για κάποιες ώρες. Για τον λόγο αυτόν έχει σημασία το πότε έγινε η δειγματοληψία και όχι πότε διεξήχθησαν οι τοξικολογικές εξετάσεις. Μια εβδομάδα μετά για παράδειγμα δεν μπορεί να είναι εύκολα ανιχνεύσιμη η ουσία», επισημαίνει η ίδια, σημειώνοντας ότι «όσο πιο νωρίς γίνει η δειγματοληψία τόσο το καλύτερο».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι επιπτώσεις που προκαλεί το «χάπι του βιασμού» ταιριάζουν απόλυτα με την εικόνα που κατήγγειλε ότι παρουσίαζε η 24χρονη κοπέλα την επόμενη ημέρα, καθώς και με την περιγραφή που έδωσε στην κατάθεσή της. Παράλληλα προβληματισμό προκαλούν οι πληροφορίες που έχει συλλέξει το ThessToday.gr ότι υπάρχει μια μικρή -έστω- αύξηση της χρήσης συγκεκριμένων ουσιών.

Σύμφωνα με στοιχεία από χημικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες τοξικολογικών εξετάσεων, τα τελευταία δύο χρόνια έχει παρουσιαστεί αύξηση στα περιστατικά που αφορούν θύματα σε συνάρτηση με το «χάπι του βιασμού», ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι εντοπίζεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πλειονότητα των συγκεκριμένων περιστατικών φτάνουν στα εργαστήρια ειδικών με την ίδια «συνταγή»: κατανάλωση ουσιών και ακολούθως καταγγελία για σεξουαλική πράξη, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες χημικές ενώσεις χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό.

Πάντως, χημικοί δηλώνουν στο ThessToday.gr ότι είναι πολλές και οι περιπτώσεις που οι εξετάσεις είναι αρνητικές, δηλαδή καταγγέλθηκε το περιστατικό και τα αποτελέσματα έδειξαν κάποια άλλη ουσία, η οποία δεν σχετίζεται με το γνωστό «χάπι του βιασμού».

-makeleio.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.