Αυτά θέλουμε αν παραμείνει ο Δρόσος

Αυτά θέλουμε αν παραμείνει ο Δρόσος

θα παραμείνει στο διοικητικό τιμόνι ;

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά. Ο ίδιος δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως δεν το ..κουνάει από την Παναχαΐκή.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τι θα κάνει η κυβέρνηση με την αναδιάρθρωση της Football League. Αν θα την προχωρήσει κανονικά, όπως έχει ήδη προαναγγείλει.

Αν, όχι, σημαίνει ότι δεν δοθούν τα 800 χιλιάρικα και σίγουρα θα υπάρξει θέμα.

Αν, όμως, μπουν -έστω και τμηματικά- τα λεφτά αυτά στα ταμία της ομάδας, τότε ο Δημήτρης Δρόσος σίγουρα θα παραμείνει.

Σε αυτή την περίπτωση, να θα τι του πω. Ότι και και προ μηνών, όταν πρωτομπήκε στην ομάδα.

Είχα γράψει τότε :

Με αφορμή τις τελευταίες κινήσεις του Δρόσου στη διοικητική σκακιέρα της  Παναχαΐκής, στα όρθια και στα πεταχτά, ένα πρόχειρο σεμινάριο.

Τι είναι αυτό που περιμένει από τον πρόεδρο μιας ΠΑΕ το ποδόσφαιρο. Κι όταν λέμε “ποδόσφαιρο” εννοούμε τον κόσμο του ποδοσφαίρου, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, ατζέντηδες, δημοσιογράφους,και τους ερασιτέχνες οπαδούς, δηλαδή τους ποδοσφαιρόφιλους.

Τρία πράγματα έχει να δουλέψει ο πρόεδρος της ομάδας. Τσίπας μιλάει.

Το πρώτο είναι να φτιάξει ομάδα. Ξεκινώ από το πιο δύσκολο. Θεός γίνεται στους αιώνες ο πρόεδρος και το όνομά του μένει παντοτινό αν τα καταφέρει η ομάδα να παίξει μπαλάρα. Να την παραδέχονται και οι αντίπαλοι.Πώς αλλιώς να το πω, ρε. Να βλέπεις την ομάδα και την χαίρεσαι πάνω στο χορταράκι. Έτσι, μόνο έτσι το αφεντικό δικαιώνει την εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο. Το να βρίζει τη διαιτησία, το κατεστημένο, τον άλλονα πρόεδρο, αυτό δεν θα του δώσει ποτέ θρόνο να καθίσει και στέμμα να φορέσει.

Το δεύτερο είναι η σακούλα. Το ταμείο. Ο μεγαλομέτοχος μη ξεπατώσει οικονομικά την ομάδα. Μην την υπερχρεώσει. Τη φυλακή μπορεί να τη γλυτώσει διότι κυκλοφορεί στη  «Κολομβία των Βαλκανίων», όμως δεν θα αποφύγει τους ψιθύρους και τις «φήμες» μέχρι να ‘ρθει η ώρα να τον θάψουν.

Το τρίτο είναι να είσαι καλός «συνομιλητής» με την εξέδρα. Με τους φιλάθλους της ομάδας. Να έχεις πιάσει το σφυγμό τους.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.