Η Αστον Βίλα έχει… 22 χρόνια να νικήσει την Αρσεναλ

Η Αστον Βίλα έχει… 22 χρόνια να νικήσει την Αρσεναλ

Το σώνει ή όχι η Αστον Βίλα; Είναι στη 18η θέση με 31 βαθμούς και απομένουν δύο ματς, απόψε στην υποδοχή της Αρσεναλ και, την Κυριακή, στο Λονδίνο με την κατά 80% εξασφαλισμένη Γουέστ Χαμ σε ματς που πιθανώς να έχει ενδιαφέρον, πιθανώς και όχι. Να το πάρουμε… ανάποδα; Η Βίλα κυνηγά τη Γουότφορντ των 34 βαθμών, η οποία υποδέχεται απόψε τη Σίτι και την Κυριακή παίζει επίσης στο Λονδίνο, αλλά με την Αρσεναλ! Σαφώς με πιο δύσκολο πρόγραμμα. Η, δε, Γουέστ Χαμ των 37 βαθμών παίζει αύριο στο Μάντσεστερ με τη Γιουνάιτεντ, προτού υποδεχθεί τη Βίλα. Κοντολογίς, η Βίλα έχει μια ελπίδα, αρκεί όμως να πάρει το αποψινό: αν δε νικήσει την Αρσεναλ, περιμένει αποτυχίες της Γουότφορντ. Όχι απολύτως απίθανο. Και σε πιθανή ισοβαθμία, η Βίλα προσώρας είναι στα -27 γκολ και η Γουότφορντ στο -23.

Η Βίλα απέτυχε, πάντως, στο 1-1 με την Εβερτον αν και προηγήθηκε στο 72’, δέχθηκε γκολ-μαχαιριά, και πιθανώς καταδίκης, στο 88’. Και υποδέχεται (στο ματς που κυριαρχεί απόψε στις στοιχηματικές προτάσεις) μια… ξεμυαλισμένη Αρσεναλ, υπέταξε με έμφαση 2-0 τη Σίτι, με ισάριθμα γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, στον ημιτελικό. Είχε προηγηθεί η νίκη επί της Λίβερπουλ, η Αρσεναλ βίωσε το turning poing που έψαχνε και παίζει, πλέον, και με αυτοπεποίθηση. Κίνητρο πάντως δεν έχει, και το 2/2 να κάνει ως τέλους είναι κομμάτι απίθανο να προλάβει την 7άδα, η οποία θα γίνει… 6άδα αν η ίδια κατακτήσει το Κύπελλο, αφήνοντας εκτός Ευρώπης μια εκ των Γουλβς ή Τότεναμ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Συν τοις άλλοις, έχει και ενδιαφέρον (για τα προγνωστικά σήμερα) και η παράδοση καθώς η Βίλα δεν έχει νικήσει την Αρσεναλ στο Μπέρμιγχαμ εδώ και… 22 χρόνια! Εν προκειμένων από τον Δεκέμβριο του 1988 με 3-2 τότε για την ομάδα του Τζον Γκρέγκορι, που έπαιζε μόνο με Αγγλους (πόσο απίθανο ακούγεται στις μέρες μας…) μιας και ο νόμος Μποσμάν ήταν φρέσκος ακόμη, δύο γκολ είχε βάλει ο Ντίον Ντάμπλιν κι ένα ο Τζούλιαν Γιόακιμ ενώ για τους Λονδρέζους είχε σκοράρει δις ο Ντένις Μπέρκαμπ ενώ ο Αρσέν Βενγκέρ είχε Μαρκ Οφερμαρς, Νικολά Ανελκά, Φρέντι Λιούνγκμπεργκ, Πατρίκ Βιεϊρά κλπ. Εκτοτε 0-7-10 (!).

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.