Στο Αργυρόκαστρο το τέταρτο διεθνές αεροδρόμιο της Αλβανίας..

Σε λιγότερο από έναν χρόνο θα έχει τεθεί σε λειτουργία στο νέο αεροδρόμιο που κατασκευάζει η Αλβανία στην Αυλώνα και το διαχειρίζεται Γερμανική εταιρεία… Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός ακόμη διεθνούς αεροδρομίου –του τέταρτου στη γείτονα- αυτή την φορά λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα, στο Αργυρόκαστρο.

Η απόφαση για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Αργυρόκαστρο ανακοινώθηκε επίσημα από την Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Υποδομών της Αλβανίας Belinda Balluku.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η ίδια ανέφερε ότι αναθεωρήθηκε το σχέδιο που ήθελε την κατασκευή του αεροδρομίου στους Αγίους Σαράντα καθώς εκτιμήθηκε ότι στο Αργυρόκαστρο και στο χώρο του παλιού αεροδρομίου υπάρχουν οι απαιτούμενες εκτάσεις ενώ μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα όλο το νότιο κομμάτι της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια το αεροδρόμιο στο Αργυρόκαστρο θα ενισχύσει τον καλοκαιρινό τουρισμό καθώς παρέχει εύκολη πρόσβαση στο Εξαμίλι και τους Αγίους Σαράντα αλλά θα βοηθήσει και την ανάπτυξη του χειμερινού που είναι εξ ίσου σημαντικός για την κυβέρνηση.

Την απόφαση για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Αργυρόκαστρο ήρθε να επιβεβαιώσει με ανάρτησή του ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Με μία σειρά φωτογραφιών από το παλιό αεροδρόμιο που σήμερα χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αναφέρει ότι με την βοήθεια της διεθνούς τεχνογνωσίας οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Την απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης για την κατασκευή διεθνούς αεροδρομίου έσπευσαν να χειροκροτήσουν ο δήμαρχος Αργυροκάστρου Flamur Golemi ο οποίος τόνισε ότι το νέο έργου θα απελευθερώσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες για όλο το νότιο κομμάτι της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της επαρχίας Αργυροκάστρου τονίζει ότι το αεροδρόμιο θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Η Αλβανία έχει μπει πολύ δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης ενώ καταφέρει να προσελκύσει διεθνείς αεροπορικούς κολοσσούς. Με την ανάπτυξη των υποδομών εξελίσσεται σε έναν υπολογίσιμο ανταγωνιστή ενώ η λειτουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου αεροδρομίου στο Αργυρόκαστρο θα επηρεάσει άμεσα και έμμεσα την Ήπειρο.

Και αναπόφευκτα θα έχει συνέπειες στη λειτουργία του αεροδρομίου Ιωαννίνων το οποίο δέχεται πτήσεις τσάρτερ κατά τους θερινούς μήνες με μεγάλη μερίδα όμως επισκεπτών να κατευθύνεται και στα Αλβανικά παράλια.

Η λειτουργία αεροδρομίου στο Αργυρόκαστρο, σε απόσταση ίση περίπου με αυτή του Ακτίου, θα το οδηγήσει σε περαιτέρω συμπίεση..

-epiruspost.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.